Stark: "Det skal være nemmere at bygge efter bæredygtige principper"

Ny undersøgelse fra Stark viser, at knap 69 procent af danskerne mangler kendskab til bæredygtige alternativer, når de skal købe byggematerialer. Derfor vil virksomheden nu uddanne danskerne i bæredygtighed.

Der er behov for yderligere oplysning om byggematerialers bæredygtighed, mener Starks administrerende direktør, Britta K. Stenholt. Foto: Stark..

20.12.2019

CSR.dk

Faktisk mener knap 68,7 procent af danskerne, at de mangler kendskab til bæredygtige alternativer, når de skal købe byggematerialer. Det viser en ny undersøgelse, som Stark står bag.

Næstefter "manglende kendskab" har de adspurgte svaret "svært at gennemskue" som den største udfordring ved bæredygtigt byggeri, skriver Stark i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen kommer efter et år, hvor klima og bæredygtighed for alvor er kommet på dagsordenen.

Derfor kommer det heller ikke bag på Britta K. Stenholt, administrerende direktør i Stark, at danskerne gerne vil bidrage til et mere bæredygtigt byggeri.

Behov for forenklede guides
Velviljen i befolkningen skal dog hjælpes på vej, og derfor er man er nødt til at undersøge, hvordan bæredygtige løsninger kan blive det naturlige valg, når der vælges byggematerialer, mener hun:

”Det skal være nemmere at bygge efter bæredygtige principper, både for den professionelle håndværker og den private selvbygger. Det er et af vores helt store fokusområder de kommende år. I dag findes der et hav af bæredygtighedscertificeringer, og det kan være svært at navigere i. Derfor har vi brug for forenklede guides og konkrete anbefalinger, som gør det lettere at bygge bæredygtigt. Samtidig skal vi styrke vores rådgivningsdel, så kunderne får hjælp til at vælge bæredygtigt”, siger Britta K. Stenholt.

Det er et kendt faktum, at byggeriet står for næsten 40 procent af den globale CO2-udledning årligt. Heraf kommer de 11 procent fra den indlejrede CO2 i byggematerialer, viser tal fra World Green Building Council (WorldGBC).

Af undersøgelsen fremgår det, at de adspurgte generelt er positivt stemt overfor bæredygtigt byggeri.

Således mener 62,7 procent, at det vil være en stor fordel for samfundet, miljøet og klimaet, hvis bæredygtigt byggeri vinder frem.

Læs også: Genbrug gør ikke nødvendigvis byggeriet dyrere

En anden interessant konklusion er, at 44 procent af de adspurgte ofte, meget ofte eller altid tænker på bæredygtighed, når de køber byggematerialer, hvilket er en lille stigning i forhold til samme måling sidste år.

- SMP

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

09.09.2024CSR.dk

Skou Gruppens byggeledere får grønne kompetencer

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

06.09.2024CSR.dk

Syv bud på de bedste biodiversitetsindsatser

05.09.2024Denteks A/S

Sponseret

CSR i Tekstilbranchen: Fra Global til Lokal Indvirkning

03.09.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Efterspørgslen på miljøbevidste indretninger stiger

02.09.2024CSR.dk

Byggeleverandør vil samle og genanvende 100 tons plastik

02.09.2024BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Ny kontor- og lagerbygning overstiger alle forventninger

02.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

10.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Klimaregnskab Miniserie: Scope 3 upstream

I denne miniserie stiller vi skarpt på klimaregnskab og Greenhouse Gas-Protokollen. Over tre webinarer får du indblik i de tre scopes: de direkte udledninger (scope 1), udledninger fra fx strøm og varme (scope 2), og de indirekte udledninger i værdikæden (scope 3), som er de ultimativt sværeste udledninger at afdække og reducere.

Dato

10.09.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aros Konference, København

Beierholm
Kursus
Bæredygtighedskursus - grøn omstilling

Kurset er for dig, der gerne vil klædes på til at introducere bæredygtighed i din virksomhed, og komme i gang med arbejdet med grøn omstilling.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus