Dansk stålproducent vil reducere konstruktioners CO2-aftryk til en tredjedel

De massive CO2-optimeringer skal hentes fra både råvarer, energi og transport.

Give Steel sigter efter at producere stål med et markant lavere CO2-aftryk end det konventionelle. Foto: Give Steel.

05.09.2023

CSR.dk

Den danske stålproducent Give Steel er den seneste i klubben af selskaber, som forpligter sig til Science-Based Target initiativet (SBTi) – det globale initiativ for virksomheder, der vil reducere CO2-udledning i tråd med Parisaftalen.

Ved at forpligte sig, går Give Steel nu ind i en proces, hvor selskabet indenfor de næste 24 måneder skal udvikle konkrete klimamål, som derefter indstilles til officiel validering hos SBTi.

“Vores commitment til Science-Based Target er fundamentet for en seriøs klimastrategi, der er både ambitiøs og realistisk”, siger Anette Maria Christensen, Chief Sustainability Officer i Give Steel, i en pressemeddelelse. Hun uddyber:

Læs også: Velux indgår partnerskab med stålgigant

“Vi forventer at kunne sætte en ambition om 37 procent low carbon stål i 2034. Estimatet er baseret på den stigende interesse for stål med lave CO2-værdier, som vi allerede nu oplever hos større bygherrer. Det er en tendens, vi forventer vil stige i takt med, det fossilfrie stål kommer på markedet, og EU’s taksonomi slår igennem. Dertil kommer CO2-gevinsten ved brug af grøn energi.”

Den danske producents CO2-reduktioner skal primært hentes indenfor tre de områder: råvarer, energi og transport.

Og her spiller råvarerne en særlig vigtig rolle. Give Steel ser allerede i dag en stigende efterspørgsel fra store bygherrer om at øge skrotprocenten i stålet og source fra værker med de laveste CO2-tal.

Dertil kommer, at stålværkerne over tid vil øge udbuddet af low carbon stål.

CO2-aftryk på en tredjedel
Give Steel arbejder i øjeblikket på et low carbon projekt med CO2-tal nede på omkring 333 kg CO2 pr. tons råvare.

Det er cirka en tredjedel af CO2-aftrykket på den råvare, der i dag ligger til grund for Give Steels EPD, som ligger på 1050 kg CO2 pr. ton. 

Fremtidens største CO2-besparelser ligger dog i det fossilfrie stål, som man først forventer at kunne source fra 2030. Men i takt med værkernes øgede fokus på low carbon stål, bliver der løbende flere muligheder for at reducere CO2-aftrykket på stålet.

Producenten vil derfor arbejde med et scenarie, hvor man sigter efter, at over en tredjedel af stålet skal være low carbon stål inden 2034.

Grøn energi og egne vindmøller
Give Steel vil også kunne hente CO2-besparelser på grøn energi i et nyt energimix af vindenergi og energi fra solceller.

Producenten har blandt andet søgt om byggetilladelse til at opstille to vindmøller på matriklen i Brande, der skal supplere den grønne energi, der købes udefra.

Man har også arbejdet med udvikling af optimale energiløsning, der ikke kun er køb af certifikater, men tilpasset fabrikkens elforbrug hen over døgnet og som dækker energibehovet tæt på 100 procent.

Læs også: Svensk stålproducent lancerer nyt, fossilfrit stål

Ved brug af grøn energi forventer Give Steel at kunne reducere CO2 i forhold til nuværende elforbrug med 90 procent – baseret på samme omsætning.

I bæredygtighedsafdelingen ser man dog grøn transport som den største udfordring. Grøn transport er i dag dobbelt så dyrt som konventionel transport med fossile brændstoffer – og er derfor ikke efterspurgt af hverken entreprenører eller bygherrer, mener virksomheden.

Til trods for udfordringerne ser Give Steel alligevel muligheder for CO2-optimering, da biobrændsler samt elektrificering af tung transport forbedres over tid.

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

08.12.2023CSR.dk

Ny koalition vil skabe både handling og håb for biodiversitet

08.12.2023CSR.dk

Tilskud til klimafond kommer fra ulandsbistanden: Man sender regningen til dem, man hjælper, mener aktører

08.12.2023CSR.dk

Ny IEA-rapport prikker huller i Danmarks klimaplaner

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - København, 12.-13. december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V