Spis restaurantrester og reducer madspild

29.000 tons. Så meget mad smider danske hoteller og restauranter ud ifølge den seneste opgørelse. Nyt tilbud om billig mad fra restauranter lige før lukketid vil lave om på det.

Det var under et besøg på en buffetrestaurant, Thomas Bjørn Momsen fik idéen til Too good to go-projektet. Foto: Flickr/Ian Sane.

20.11.2015

CSR.dk

På hjemmesiden Too good to go fortæller de historien om, hvordan de kom i gang. Den ene af stifterne, Thomas Bjørn Momsen var på en buffetrestaurant og blev ramt af en tanke: 

”Hold op, hvor bliver der smidt meget god mad ud hver dag. Hvis nogen dog bare kunne få gavn af alt det, der er tilberedt og tilovers…”

Det er et par måneder siden. Herfra var der åbenbart ikke langt til en hjemmeside med et interaktivt kort der viser, hvor man kan henvende sig for at købe dagens rester til ca 20-30 kr per portion. 

"Der findes masser af restauranter i Danmark, som laver en masse mad, der ender med at gå til spilde. Det håber vi at kunne forhindre," siger Thomas Bjørn Momsen, der har været med til at stifte Too Good To Go.

Alle vinder
Dronningen af madspild, Selina Juul, der står bag forbrugerbevægelsen Stop Spild af Mad, bakker 100 procent op. 

"Det er banebrydende. Buffeter er en kæmpe madspildsfælde, så at der nu kommer et koncept målrettet mod det, er på alle måder en win-win for alle," siger Selina Juul til Århus Stiftstidende.

Også restauranternes brancheforening, Danmarks Restauranter & Cafeer, er med på at det er et initiativ, der giver overskud til alle. 

"Alt det, som du kan få penge for i stedet for at smide ud - det er jo fortjeneste, og jeg er da ikke et øjeblik i tvivl om, at vores medlemmer hellere vil sælge noget i stedet for at smide det ud. Faktisk er jeg helt sikker på, at branchen vil ende med at have stor glæde og gavn af den fokus, der er på madspild og den økonomi, der også vil være i det," siger direktør Torben E. Hoffmann Rosenstock til den århusianske avis.

Der er en hjemmeside, toogoodtogo.dk, og en app med samme navn. Den har været i luften i ca. en måned og der kommer hele tiden nye restauranter til. 

-EHS

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

09.06.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Middelfart Erhverv inviterede til digital Klimakamp

06.06.2025Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Brødrene Dahl sætter CO2-tal på 70.000 varer

05.06.2025CSR.dk

Regningen stiger: Klimaskader har allerede kostet samfundet milliarder

04.06.2025CSR.dk

Klimarådet i nyt notat om klimafremskrivningen: Regeringen skal følge implementeringen tæt

03.06.2025CSR.dk

Nyt partnerskab vil bygge grønne mikronet og øge elektrificeringen

03.06.2025NRGreen ApS

Sponseret

NRGreen bygger 11 MW solcellepark med 5 MW batteri i Sorø

02.06.2025CSR.dk

Frode Laursen skruer op for den grønne omstillingsfart

01.06.2025Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Risikobaseret intern audit af ledelsessystemer

ISO ledelsessystemstandarderne stiller krav om, at virksomhedens ledelsessystem tager udgangspunkt i risici og muligheder.

Dato

11.06.2025

Sted

Odense

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Beierholm
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København juni 2025

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

11.06.2025

Tid

09:00

Sted

København

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

11.06.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Fra CSRD til VSME – Skab overblik og struktur i din rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

11.06.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København