Slut med buræg i Yankie Bar

Klar strategi i chokoladevirksomheden Toms Group gjorde det nemt at rette ind efter ønske fra Dyrenes Beskyttelse og stoppe for brugen af æg fra burhøns.

Fremover vil Toms Group udelukkende bruge æggehvider fra fritgående høns i chokaloadebar..

06.05.2013

CSR.dk

Dyrenes Beskyttelse med direktør Britta Riis i spidsen er blevet mere udfarende i forhold til producenterne. Foto: PR.

Dyrenes Beskyttelse er imponeret over hurtig reaktion i chokoladevirksomheden Toms Group. I december henvendte Dyrenes Beskyttelse sig til Toms for at få virksomheden til at stoppe brugen af æggehvider fra burhøns, og allerede nu er beslutningen taget.

Toms vil fremover kun bruge æggehvider fra æg fra fritgående høns i Yankie Bar, Guld Karamel Bar, Holly Bar og Yankie Bar Lakrids.

Læs også: Toms chokoladefabrik lancerer ny strategi

Merudgift på 10-15 procent
CSR-ansvarlig i Toms Lene Hjort Lorenzen siger til Erhvervsmagasinet CSR, at Toms bruger små mængder æg i deres produkter:

”Da vi fik henvendelsen, gik vi straks i gang med at undersøge, hvad det ville betyde at stoppe med at bruge æggehvider fra burhøns, og det viste sig at være temmelig ukompliceret. Jeg regner med, at vi kan iværksætte beslutningen i løbet af et par måneder, og at det kommer til at give os en merudgift på æggehvider, som vi importerer fra England, på 10-15 procent”.

Vores strategi og mission pålægger os hele tiden at forbedre vores forsyningskæde, siger CSR-ansvarlig hos Tom Lene Hjorth Lorenzen..

Den overordnede strategi på plads
Direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis siger om Toms:

”Det er imponerende flot, at det kan gå så stærkt. Virksomheden har tydeligvis gjort sit forarbejde godt”.

Lene Hjort Lorenzen forklarer, at initiativet passer godt ind i Toms overordnede strategi, som pålægger virksomheden løbende at kigge på miljømæssige og sociale forbedringer.

”Det står i vores mission, at vi konstant skal holde øje med vores forsyningskæde. Og dette projekt er alt andet lige betydeligt nemmere at gå til end vores store arbejde med sporbarhed og standarder for kakaobønner”, siger Lene Hjort Lorenzen.

Vil være mere udfarende
Dyrenes Beskyttelse har skelet til England og til dyreværnsorganisationernes dér:

Æggehviden i Ynkie Bar, Guld Karamel Bar, Holly Bar og Lakrids Bar vil fremover komme fra æg fra fritgående høns..

"Vi har justeret vores strategi og vil lige som dyreværnsorganisationerne i England fremover være mere udfarende og prøve at påvirke detailhandelen og producenterne”, siger direktør Britta Riis.

Det seneste eksempel fra England er, at dyreværnsorganisationer fik McDonals til at skifte over til mere bæredygtigt svinekød.

Bureau Veritas

Sponseret

Understand Climate Footprint Calculations – LCA, EPD, PEF and the GHG Protocol Explained

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

11.09.2025CSR.dk

Resiliens: Sådan bliver I klar til at håndtere den næste krise

11.09.2025CSR.dk

Første automat af genanvendte strømpebukser åbner i Danmark

10.09.2025Etisk Handel Danmark

Sponseret

Små valg, stor forskel – hvem vinder Verdens Bedste Indkøber?

10.09.2025CSR.dk

SCM er (også) en politisk disciplin

09.09.2025Etisk Handel Danmark

Sponseret

Ny guide: Gør en forskel med dit kaffeindkøb

09.09.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Fra kaffecykel til millionforretning

08.09.2025BSR

Sponseret

Mining and the Just Transition: Putting People at the Center of the Energy Transition

04.09.2025CSR.dk

Fødevarestyrelsen finder grove brud på økologiregler hos Nordic Sugar

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Schneider Electric
Kursus
Bliv en ægte ekspert på EcoStruxure Machine Expert PLC'er og softwaren bag

Er du automatiktekniker, ingeniør, systemintegrator, eller har du blot en interesse i at programmere PLC? Så bør du sætte kryds i kalenderen.

Dato

15.09.2025

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

15.09.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

15.09.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar September 15, 2025: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

15.09.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
AQAP NATO Kvalitetsstandarder - grundkursus

Er din virksomhed leverandør til Forsvaret eller har I planer om at blive det? Hvis ja, vil du blive mødt af krav om bevis for efterlevelse af kravene i AQAP, som er NATOs standarder for kvalitetsstyring.

Dato

16.09.2025

Sted

Frederik VI´s Hotel, Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Auditorkursus i kvalitetsledelse

Formålet med kurset er at få et grundigt kendskab til de værktøjer og auditprincipper, der skal anvendes af auditorerne, for at virksomheden får det optimale udbytte af virksomhedens kvalitetsledelsessystem efter DS/EN ISO 9001:2015 og den interne audit.

Dato

16.09.2025

Sted

Odense