Slut med buræg i Yankie Bar

Klar strategi i chokoladevirksomheden Toms Group gjorde det nemt at rette ind efter ønske fra Dyrenes Beskyttelse og stoppe for brugen af æg fra burhøns.

Fremover vil Toms Group udelukkende bruge æggehvider fra fritgående høns i chokaloadebar..

06.05.2013

CSR.dk

Dyrenes Beskyttelse med direktør Britta Riis i spidsen er blevet mere udfarende i forhold til producenterne. Foto: PR.

Dyrenes Beskyttelse er imponeret over hurtig reaktion i chokoladevirksomheden Toms Group. I december henvendte Dyrenes Beskyttelse sig til Toms for at få virksomheden til at stoppe brugen af æggehvider fra burhøns, og allerede nu er beslutningen taget.

Toms vil fremover kun bruge æggehvider fra æg fra fritgående høns i Yankie Bar, Guld Karamel Bar, Holly Bar og Yankie Bar Lakrids.

Læs også: Toms chokoladefabrik lancerer ny strategi

Merudgift på 10-15 procent
CSR-ansvarlig i Toms Lene Hjort Lorenzen siger til Erhvervsmagasinet CSR, at Toms bruger små mængder æg i deres produkter:

”Da vi fik henvendelsen, gik vi straks i gang med at undersøge, hvad det ville betyde at stoppe med at bruge æggehvider fra burhøns, og det viste sig at være temmelig ukompliceret. Jeg regner med, at vi kan iværksætte beslutningen i løbet af et par måneder, og at det kommer til at give os en merudgift på æggehvider, som vi importerer fra England, på 10-15 procent”.

Vores strategi og mission pålægger os hele tiden at forbedre vores forsyningskæde, siger CSR-ansvarlig hos Tom Lene Hjorth Lorenzen..

Den overordnede strategi på plads
Direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis siger om Toms:

”Det er imponerende flot, at det kan gå så stærkt. Virksomheden har tydeligvis gjort sit forarbejde godt”.

Lene Hjort Lorenzen forklarer, at initiativet passer godt ind i Toms overordnede strategi, som pålægger virksomheden løbende at kigge på miljømæssige og sociale forbedringer.

”Det står i vores mission, at vi konstant skal holde øje med vores forsyningskæde. Og dette projekt er alt andet lige betydeligt nemmere at gå til end vores store arbejde med sporbarhed og standarder for kakaobønner”, siger Lene Hjort Lorenzen.

Vil være mere udfarende
Dyrenes Beskyttelse har skelet til England og til dyreværnsorganisationernes dér:

Æggehviden i Ynkie Bar, Guld Karamel Bar, Holly Bar og Lakrids Bar vil fremover komme fra æg fra fritgående høns..

"Vi har justeret vores strategi og vil lige som dyreværnsorganisationerne i England fremover være mere udfarende og prøve at påvirke detailhandelen og producenterne”, siger direktør Britta Riis.

Det seneste eksempel fra England er, at dyreværnsorganisationer fik McDonals til at skifte over til mere bæredygtigt svinekød.

amfori a.i.s.b.l.

Sponseret

ESG i forsyningskæden: Sådan gentænker du risikostyring i en verden i forandring

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

07.11.2025Uniteam Group

Sponseret

Sådan bliver samarbejde om Scope 3-data en god forretning for hele værdikæden

28.10.2025CSR.dk

Gode data kan give nye forretningsmuligheder

27.10.2025CSR.dk

Logistikvirksomhed vokser, men har lavere energiforbrug end for otte år siden

17.10.2025CSR.dk

Isoleringsvirksomhed vil gøre tekstilaffald til byggemateriale

15.10.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric deltager ved Dansk Fjernvarme Landsmøde 2025

09.10.2025Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Solidaritet som forretningsmodel: Isangs og Folkekirkens Nødhjælp viser vejen

03.10.2025Dansk Industri

Sponseret

Bæredygtighed som strategi: AV Group Denmark vil arbejde med bæredygtighed i hele værdikæden

01.10.2025Schneider Electric

Sponseret

Ny fleksibel ladeløsning reducerer udfordringer med el-kapaciteten

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
DNV Business Assurance Denmark
Kursus
APQP4Wind Management Awareness Refresher Training

Event Description

Dato

28.10.2025

Tid

08:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
CQI and IRCA QMS Lead Auditorkursus baseret på ISO 9001:2015 (Dansk)

5 dages intensivt kursus der giver dig den fornødne viden og færdigheder, så du efter endt træning kan organisere og lede audits af kvalitetsledelsessystemer baseret på ISO 9001:2015. CQI and IRCA Nr.: 17898

Dato

10.11.2025

Sted

Odense

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Environmental Management System Auditor/Lead Auditor Training Course as per ISO 14001:2015 | CQI and IRCA Certified Course ID: 17913

This 5 day course provides the knowledge and skills needed to organize and lead Environmental Management System audits.

Dato

10.11.2025

Sted

Odense

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

10.11.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

10.11.2025

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Facilitatoruddannelse – bliv certificeret facilitator!

Bliv en helstøbt og stærk facilitator! På denne facilitatoruddannelse får du fyldt rygsækken med ny viden og masser af værktøjer, der gør dig i stand til professionelt at facilitere møder, workshops, processer og forandringer.

Dato

10.11.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København