Saint-Gobain modtager CSR-pris

Med en indsats over for unge og ledige på kanten af arbejdsmarkedet kunne Saint-Gobain Distribution Denmark for nylig modtage Randers Kommunes CSR-pris. Logistikdirektør opfordrer andre virksomheder til også at tage ansvar.

”Logistikcentret er et bevis på, at det sociale ansvar godt kan være en del af en sund forretningsstrategi", sagde byrådsmedlem Jens Laursen, da han var med til at overrække CSR-prisen til Saint-Gobain den 7. november. Foto: Saint-Gobain Distribution Denmark..

09.11.2017

CSR.dk

Saint-Gobain Distribution Denmarks (SGDD) logistikcenter i Randers er ikke blot en af landets største og mest avancerede logistikcentre – det er også en arbejdsplads, der har fokus på det sociale ansvar.

Derfor kunne logistikcentret den 7. november modtage Randers Kommunes CSR-pris.

Læs også: Fortune kårer verdens bedste arbejdspladser

Logistikcentret, som servicerer VVS-grossisten Brødrene Dahl og trælastkæden Optimera, er en stor arbejdsplads i Randers med cirka 130 ansatte på det 150.000 kvadratmeter store lager.

Derudover har man 10 ansatte i fleksjob og en række unge i praktik- og jobtræningsforløb, hvorfor man på lageret blandt andet kan møde medarbejdere med længerevarende sygdom, autister og unge med psykiske problemer.

Naturligt at tage socialt ansvar
På logistikcentret i Randers har man gennem de seneste 15 år løbende haft 8-12 ansatte med særlige behov, samtidig med at virksomheden har et samarbejde med kommunens jobcenter samt blandt andet Center for rehabilitering og Center for specialundervisning.

"Selvom vi driver et avanceret og højteknologisk lager kan vi sagtens finde egnede opgaver til medarbejdere med skånebehov, og det tror jeg, alle virksomheder kan", siger Lasse Halliday. Foto: SGDD.

Derudover har logistikcentret en målsætning om at femdoble antallet af elever fra de nuværende fire til 20 inden februar 2019.

”For os er det en helt naturlig ting at tage socialt ansvar, og det ligger i vores DNA at behandle folk anstændigt. Selvom vi driver et avanceret og højteknologisk lager, kan vi godt finde egnede opgaver til medarbejdere med skånebehov, og det tror jeg, alle virksomheder kan”, siger Lasse Halliday, der er logistikdirektør i SGDD, og fortsætter:

”Det kræver selvfølgelig, at vores indsatser lykkes. Opgaverne skal tilrettelægges til den enkelte, og der skal være en mentor eller et vågent øje, som støtter op og griber ind, hvis medarbejderen ikke trives. Men vores erfaring gennem årene er, at det er en god investering, ikke kun for de ansatte, men også for virksomheden. Vi bliver hele tiden målt på effektivitet og lønomkostninger, og det kan godt gå hånd i hånd med et socialt ansvar”, siger Lasse Halliday.

Læs også: Nyt værktøj beregner værdien af at få udsatte i job

Socialt ansvar kan være sund forretningsstrategi
Hos Randers Kommune kan man godt nikke genkendende til Lasse Hallidays tanker om virksomhedens sociale indsats.

”Logistikcentret er et bevis på, at det sociale ansvar godt kan være en del af en sund forretningsstrategi. For kommunen har det stor betydning i det daglige, at vi har en virksomhed, vi kan ringe til, når vi har et behov”, fortæller Jens Laursen, der er byrådsmedlem og formand for 3F Transport i Randers Kommune.

Han påpeger samtidig, at man i Randers Kommune bruger samarbejdet med SGDD aktivt i branding både i og uden for kommunen, så man kan vise, hvad et godt samarbejde mellem kommunen og erhvervslivet kan tilføre på CSR-området.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

17.05.2024Verdo

Sponseret

Verdo indgår samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp: Vil støtte træplanting i Uganda

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

09.05.2024BSR

Sponseret

Driving Forward Human Rights in Transport & Logistics

08.05.2024Semler Gruppen A/S

Sponseret

Semler Gruppen certificeret som læse- og skrivevenlig arbejdsplads

08.05.2024CSR.dk

Supermarkedsgigant får ny pensionsaftale med fokus på klima og sundhed

02.05.2024BSR

Sponseret

Building an Effective Supply Chain Data Ecosystem to Prevent Forced Labor

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C