Regeringen søsætter international vindalliance, der skal sikre en fremtid uden olie og gas

Ved lanceringen af årets New York Climate Week kunne Danmark officielt præsentere en ny alliance indenfor havvvindenergi, som vil løfte den globale kapacitet for havvind til 2000 GW i 2050.

Den nye alliance har som mål at få minimum 380 GW havvind globalt i 2030 og 2000 GW i 2050. Arkivfoto..

23.09.2022

CSR.dk

Tørke, hedebølger og stigende energipriser har den seneste tid gjort det mere klart end nogensinde, at der er brug for en omstilling af vores energisystem på globalt plan.

Om alliancen

  • GOWA’s mål er at drive installering af minimum 380 GW havvind globalt i 2030 og 2000 GW i 2050. Det er det bidrag fra havvind, som IEA og IRENA har beregnet, at der er brug for, hvis verden skal nå klimneutralitet i 2050.
  • GOWA's ambition er at fremme politiske ambitioner på havvind og skabe et forum til erfaringsudveksling og kapacitetsopbygning. Det skal accelere udviklingen af havvind i både OECD-landene og udviklingsøkonomier.

Kilde: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Og i mandags var partnerne bag en ny, dansk-ledet havvindalliance ¬– Global Offshore Wind Alliance (GOWA) – samlet i forbindelse med New York Climate Week og åbningen af FN’s generalforsamling for at få netop dette på tale.

Alliancen, der består af en række regeringer, privatsektoraktører og internationale organisationer, har som mål at løfte de globale ambitioner inden for havvind fra 57 GW installeret kapacitet i 2021 til 380 GW i 2030 og 2000 GW i 2050.

Læs også: Havvind skal levere halvdelen af EU's grønne energi

”Havvind spiller en nøglerolle i indfrielsen af Parisaftalens klimamål og udfasningen af kul, olie og gas. Internationalt samarbejde er afgørende for, at der kommer langt mere turbo i udrulningen af havvind globalt. Derfor søsætter vi nu GOWA”, siger klima- energi og forsyningsminister, Dan Jørgensen (S).

Sammen med Danmark står Internationale agentur for vedvarende energi (IRENA) og Global Wind Energy Council (GWEC) bag den nye alliance.

Norge har derudover tilsluttet sig alliancen, og en række andre regeringer og aktører forventes at komme til mod FN’s klimatopmøde COP27 i november, herunder USA, der også deltog i mandagens event.

- HCL

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

12.12.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea modtager platin af EcoVadis for sin bæredygtighedsindsats for femte år i træk

12.12.2024BSR

Sponseret

Integrating Climate and Nature: A Dual Approach to Business Resilience

11.12.2024Bureau Veritas

Sponseret

Jorden under pres: “De Planetære Grænser”

10.12.2024Plastic Change

Sponseret

EU vil gøre op med engangsemballage, men ny lov er fyldt med huller

10.12.2024Lübech Living ApS

Sponseret

6 gourmet stjerner i samspil med bæredygtighed

Bæredygtighed og digital transformation går hånd i hånd

10.12.2024Schneider Electric

Sponseret

09.12.2024KLS Grafisk Hus A/S

Sponseret

Biodiversitet: Sådan kan I gøre en forskel

09.12.2024CSR.dk

Milliarderne fosser ind i skovbruget

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

13.12.2024

Tid

09:00

Sted

Online