Regeringen indgår aftale med World Economic Forum

Med den nye aftale mellem regeringen og WEF skal både private og virksomheder i Danmark rustes til at håndtere den hastige teknologiske udvikling, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen (V).

I sidste uge rejse både statsoverhoveder, ledene erhvervsfolk og andre kendisser til den schweiziske by Davos for at deltage i World Economic Forums årlige møde. Arkivfoto..

30.01.2018

CSR.dk

Fremover får Danmark direkte adgang til hjerne- og analysekraft samt et globalt netværk i særklasse. Sådan lyder en del af den aftale, som regeringen indgik med World Economic Forum (WEF) i Davos i sidste uge:

”Aftalen viser, at Danmark tager ansvaret på sig inden for de vigtige globale dagsordener”, siger Lars Løkke Rasmussen (V) til Berlingske.

Ifølge den nye aftale skal regeringen og WEF især arbejde sammen på to felter: Det ene omhandler, hvordan Danmark udnytter mulighederne i digitaliseringen og den teknologiske udvikling, der undertiden også kaldes for den fjerde industrielle revolution.

Læs også: WEF-pris til Hollywoodstjerne: DiCaprio taler for grøn energi

Her vil Danmark kunne trække på eksperter fra WEF’s Center for the Fourth Industrial Revolution, i San Francisco, som skal hjælpe med af fokusere på udviklingen af Internet of Things (IoT), bioteknologi og forskning i nye typer medicin.

Vil beskytte sig mod teknologiens skyggesider
Det andet felt, der er omfattet af den nye samarbejdsaftale, handler om at beskytte sig mod nogle af teknologiens skyggesider, herunder manglen på databeskyttelse, cyber-angreb og etiske udfordringer ved anvendelsen af kunstig intelligens:

”Samarbejdet skal også lægge grunden til de værn, som vi skal opstille om os selv i den nye digitale verden. Vi skal for eksempel beskytte de store mængder data, der ligger om os alle sammen på nettet, og vi skal værne os mod hacking. Samtidig skal vi have ambitioner og redskaber til at høste frugterne af, at big data, kunstig intelligens og førerløse biler giver helt nye muligheder”, siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske.

Ifølge Finansministeriet er det første gang, at World Economic Forum indgår en så omfattende og ambitiøs samarbejdsaftale med et europæisk land.

Læs også: Ligestilling og cirkulær økonomi på menuen i Davos

Aftalen skal blandt andet understrege Danmarks styrkeposition i forhold til at sikre en omstillingsparat økonomi, samt det vigtige arbejde med at fremme bæredygtig udvikling og grøn omstilling, fortæller finansminister Kristian Jensen (V):

”Aftalen viser, at Danmark internationalt bliver betragtet som et foregangsland i forhold til den måde, vi har indrettet vores samfund og økonomiske model på. Og både danske virksomheder og myndigheder har meget at byde ind med til løsningerne af de globale udfordringer, som også World Economic Forum prioriterer højt".

Vil engagere WEF i grønt og globalt fremstød
Med den nye aftale forsøger Lars Løkke Rasmussen også at engagere WEF i et grønt globalt fremstød, som han igangsatte tilbage i efteråret, da han var med til åbningen af FNs generalforsamling i New York.

Her var han med til at samle en række lande under sloganet P4G (Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030), der sammen skal gøre en ekstra indsats for, at FN når de 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling i 2030.

For at det skal blive en realitet, skal der etableres offentlig-private partnerskaber mellem regeringer, byer, virksomheder, investorer og civilsamfund, der i fællesskab skal levere løsninger på en række af udviklingslandenes udfordringer inden for energi, vand, cirkulær økonomi, fødevarer og landbrug:

”Med aftalen inviterer jeg WEF til at blive partner i P4G. Det gør jeg, fordi vi deler den opfattelse, at vi kun kan nå verdensmålene gennem partnerskaber mellem det private og det offentlige. Vi kan ikke løse verdens problemer hver for sig”, siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske.

Læs også: Verdensordenen trues af klimakatastrofer og cyberangreb

Store muligheder for dansk erhvervsliv
Herhjemme er det organisationen State of Green, der skal koordinere de danske interesser inden for P4G. Her er man så småt i gang med at teste de første idéer:

”Virksomheder som Grundfos, Danfoss, Novo, Novozymes og Vestas er meget positive over for P4G-initiativet. Og jeg er overbevist om, at der ligger store muligheder for dansk erhvervsliv, universitetsverdenen og NGOerne i de nye partnerskaber”, siger direktør Finn Mortensen fra State of Green til Berlingske.

- EL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle