Rapport kritiserer DHL i Sydamerika

Ifølge en ny rapport bryder logistikgiganten DHL systematisk både sine egne og internationale regler, når det kommer til behandlingen af medarbejderne i tre latinamerikanske lande.

DHL er under hårde anklager i forbindelse med forholdene for selskabets medarbejdere i Latinamerika. Foto: DHL Group..

07.03.2016

CSR.dk

Den tysk-baserede multinationale logistikmastodont DHL bliver udsat for hård kritik i en ny rapport, der anklager selskabet for ’systematisk’ at bryde såvel egne som internationale regler når det kommer til forhold og rettigheder for medarbejdere i tre lande i Latinamerika, skriver SupplyChain 24/7.

Læs også: Nyt bæredygtighedskodeks fra H&M

Rapporten, Breaking the Code, er forfattet af Dr. Victor Figueroa Clark fra London School of Economics og dokumenterer en stribe tilfælde I Chile, Colombia og Panama, hvor lokale DHL-ansatte på forskellig vis er blevet misbrugt og udnyttet i arbejdsmedfør.

Blandt rapportens afsløringer kan nævnes:

  • Historien om en kvindelig ansat ved DHL i Chile, der kom alvorligt til skade under arbejdet pga. mangelfuld oplæring, og fordi hendes manager ”… krævede, at jeg som 48-årig kvinde udførte det samme arbejde som en 28-30-årig mand.”
  • Sagen om 42 andre DHL-medarbejdere, ligeledes i Chile, der blev fyret for at melde en strejke, og en lokal DHL-repræsentant, der fortalte fagforeningspræsidenten at han var "blevet bedt fra udlandet om at fyre ham".
  • Fortællingen om en ansat ved DHL i Colombia, der meldte sig ind i den lokale fagforening, kun for at se sin søn blive fyret på baggrund af en kundeklage, DHL senere medgav var falsk.

”DHL’s Code of Conduct burde gøre dem til en bannerfører for god opførsel i Latinamerika, men beviserne fra de arbejdere, jeg har interviewet i forbindelse med min rapport, tegner desværre et meget anderledes billede. De gentagne, hyppige og fagforeningsbekæmpende tiltag, rapporten beskriver, er svære at tolke som andet end en firmapolitik, der kommer fra virksomhedens hjerte i Tyskland”, siger Dr. Clark til SupplyChain 24/7, og bliver bakket op af generalsekretær for International Trade Union Confederation, Sharan Burrow:

”DHL er blevet luret. Nu har vi beviser for, at de bryder deres egen, meget promoverede code of conduct - og at ledelsen i Bonn er klar over det. Mennesker i Tyskland og verden over vil blive chokerede over, at en så vigtig tysk virksomhed behandler sine ansatte på denne afskyelige måde. Det er på tide, at DHL får orden i sine sager”, siger hun.

DHL har en code of conduct (CoC), der blandt andet inddrager principper om organisationsfrihed som fastsat af ILO, men som ifølge rapporten imidlertid ikke er implementeret i de tre nævnte lande, og det efterlader med rapportens ord kun to mulige konklusioner:

Enten en systematisk ignorering af DHL’s egen CoC, der stammer direkte fra hovedkvarteret i Tyskland, eller en lokal, anti-fagforeningskultur hos DHL i Latinamerika, som er kendt og stiltiende accepteret i det tyske.

Læs også: Norsk rederibranche vil sikre miljø og arbejdsforhold

Uanset hvad der er tilfældet, så rejser det ”alvorlige spørgsmål om DHL’s ærlighed og ansvarsfølelse i forhold til menneske- og arbejdstagerrettigheder”, og selskabets opfattelse af vigtigheden af ”profit på den ene side og etisk og socialt ansvarlig forretningsførelse på den anden.”

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra DHL Danmark.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

17.04.2024Dagrofa aps

Sponseret

4,2 tons råvarer er forvandlet til mere end 10.000 gode måltider til hjemløse

15.04.2024BSR

Sponseret

Twenty Years of Implementing Living Wage

11.04.2024CSR.dk

NGO og JustEat sammen om mindre madspild

10.04.2024Give Steel A/S

Sponseret

Give Steel nomineret til fornem pris for sit arbejde med mennesker på kanten

03.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Social ansvarlighed er Lübech Livings højeste prioritet

27.03.2024BSR

Sponseret

Demystifying Social KPIs under CSRD: Six Recommendations for Business

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus