Progressive chefer skal få kvinder ind i direktionslokalerne

I fremtiden skal vi glemme alt om politiske initiativer eller stramninger. I stedet er det topcheferne, der skal hjælpe til med at få flere kvindelige ledere.

Konferencen "Vejen til nye løsninger" var det første fællesarrangement for samtlige medlemmer af netværket Berlingske Businesskvinder, hvor også 30 mænd havde fundet vej. Arkivfoto..

15.11.2017

CSR.dk

Hvis ikke du kender til begrebet Unconscious bias – forudindtagede forestillinger og fordomme – er det måske på tide.

Det var nemlig et begreb, der blev fremhævet igen og igen som barrierer for kvinders vej mod toppen på konferencen ”Vejen til nye løsninger”, der blev afholdt hos Berlingske i sidste uge.

Diversitet på dagsordenen
En af arrangementets talere var Anders Dons, der er CEO i Deloitte. For nylig erklærede han, at han personligt vil stå i spidsen for at få flere kvinder til tops i Deloitte, skriver Berlingske Business.

Læs også: Kvinder i supply chain: Det går fremad, men god plads til forbedringer

Det er en beslutning, der har været fire år undervejs – først og fremmest fordi det har krævet en større kulturændring:

”Vi har brudt siloer ned og tager et opgør med elefanterne for at få skabt en ledelseskultur, hvor diversity er på dagsordenen. Vi skal komplementere hinanden i hverdagen og have alle talenter i spil, og det handler ikke kun om køn”, sagde Anders Dons og fortsatte:

”Vi behøver ikke flere analyser til at dokumentere, at diversitet er en god business-case, men vi har haft svært ved at finde danske forbilleder for, hvordan vi skulle gribe opgaven an. Vi har i stedet lænet os op ad erfaringerne i Deloitte i England og Australien og taget en fakta-drevet tilgang til at løse problemet”.

Til konferencen påpegede han samtidig, at hos Deloitte er 42 procent af kvinderne på seniorniveau, mens kun ni procent er partnere. Ifølge Anders Dons handler det dog næppe om, at kvinder bliver mere uintelligente over tid, skriver Berlingske Business:

”Vi har dokumenteret, at vi skal have en signifikant anderledes dialog, når vi skal rekruttere henholdsvis kvinder og mænd som partnere. Vi har en ambition om, at vi skal lære hurtigt, men det kommer til at tage tid, og vi kommer også til at begå fejl”, sirger Anders Dons.

Øget bevidsthed om godt lederskab
Fakta og data er også Boston Consulting Groups metier, og Mai-Britt Poulsen, CEO for BCG i Danmark, indledte med at referere til en helt ny undersøgelse blandt 2.500 danske studerende på fem universiteter og handelshøjskoler. Den handlede om baggrunden for deres studievalg, opfattelse af ligestilling og deres forventninger til arbejdslivet, skriver Berlingske Business.

Læs også: FN og Boston Consulting: Der skal flere kvinder i ledelse

Undersøgelsen viste, at 70 procent af de mandlige studerende havde en ambition om at blive topledere. Det samme gælder kun for 60 procent af de kvindelige studerende.

Derudover viste undersøgelsen, at 56 procent af de studerende på videregående uddannelser i Danmark er kvinder, mens kvinder kun udgør 30 procent på leder-genererende uddannelser som økonomi og ingeniør og kun 20 procent på IT-uddannelser:

"Hvis vi fastholder denne meget smalle eller stereotype forestiling om, hvilke karaktertræk en leder skal have, ser det sort ud for kvinderne", sagde Mai-Britt Poulsen og pointerede samtidig nødvendigheden af et opgør med de såkaldte blinde vinkler:

"Vi skal øge bevidstheden om bias, vi skal øge bevidstheden om, hvad der er en god leder, og så skal vi have mændene med. Vi er nødt til at arbejde med fleksible karrieremodeller. Og så skal vi behandle diversitetsdagsordenen på samme strategiske niveau som alle andre forretningsområder".

Bryd de sociale normer
En anden taler på konferencen var Asger Ryhl, der er director of UN Women. Igennem mange år har han arbejdet med ligestilling i danske virksomheder, og ifølge ham findes der ingen ”one size fits all”-løsninger.

I stedet gav han de fremmødte et par råd med på vejen:

”Ved rekruttering skal I sørge for at få kvinder i pipelinen. Kig på, om I skal omformulere jobopslag og beskrive arbejdsopgaver og kvalifikationer anderledes. Ved udvælgelse skal I oprette en rekrutteringskomite, så I undgår unconcious bias. Sørg for, at der er kvinder på shortlisten”, sagde han og fortsatte:

”Sluttelig skal I gøre det klart, at fleksibilitet og balance mellem familie og arbejde er et anliggende for alle. Det samme gælder barsel, der ikke skal være i strid med ønsket om et lederjob. Bryd de sociale normer”.

Læs også: Danmark er Skandinaviens sorte får, når det gælder kvinder i bestyrelser

Også Karen Ellemann, minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, var mødt op til konferencen. Hun indledte sin tale med at fortælle, at vi har et problem med ligestiling i Danmark, men at hun foretrækker at tale om lige muligheder frem for ligestilling:

”Debatten er hård. Ind imellem nærmer den sig en skyttegravskrig, og det fører ikke til nye løsninger”, sagde hun og tilføjede, at hun som liberal politiker ikke går ind for mere lovgivning på området.

I stedet fremhævede hun ministeriets nye kampagne ”Orlov – ta’ det som en mand”, der skal få flere fædre til at tage mere barselsorlov.

- EL

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

27.02.2024CSR.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024Dagrofa aps

Sponseret

Dagrofa Foodservice har doneret 42.500 måltider til gadens folk gennem JunkFood i 2023

21.02.2024Nestlé Danmark A/S

Sponseret

KitKat med kakao fra Nestlés indkomst accelerator program lanceres i Danmark og Europa

19.02.2024Blind Coffee

Sponseret

Bliv klædt på til ”S” i din ESG-rapportering

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

12.02.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Gratis læringsforløb om ligestilling i erhvervslivet frem mod Kvindernes internationale kampdag

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online