Pilotprojekter om fremtidens bæredygtige skolebyggeri

Green Building Council Denmark er i øjeblikket på udkig efter skoler og institutioner, der vil deltage i de første pilotprojekter om bæredygtighedscertificering af undervisnings- og børneinstitutioner.

En undersøgelse fra DTU viser, at koncentrationen af CO2 er alt for højt i 60 procent af de danske klasselokaler. Et optimalt indeklima vil kunne øge elevernes indlæring med omkring 15 procent, hvilket svarer til, at man vil kunne spare et år i folkeskolen. Foto: Green Building Council..

20.01.2015

CSR.dk

Den danske certificeringsvirksomhed Green Building Council står netop foran udviklingen af en dansk bæredygtighedscertificering rettet mod undervisnings- og dagsinstitutioner.

Green Building Council Denmark er i den forbindelse på udkig efter kommuner, der ønsker at få bæredygtighedscertificeret et bygge- eller renoveringsprojekt, og som er interesserede i at deltage i pilotfasen i udviklingen af den nye danske standard.

Læs også: Certificering for bæredygtigt byggeri på trapperne

”Ved at deltage i pilotfasen opnår man helt basalt en rabat på certificeringen svarende til en besparelse på 20 procent, men man får også mulighed for at påvirke processen og deltage i det grundlæggende vidensarbejde med at fastlægge de nye krav”, siger Mette Qvist, direktør i Green Building Council Denmark, i en pressemeddelelse.

Gennem pilotfasen holdes en række workshops, hvor deltagerne kan udveksle erfaringer og få styr på, hvordan reglerne skal tolkes og anvendes i praksis. 

Frederiksberg med på pilotvognen
Frederiksberg er en af de kommuner, der allerede har valgt at være med i pilotfasen, og her er forventningerne til deltagelsen høje.

”For det første kan vi nu vise, at vi gør noget ved bæredygtighed. Der er ikke den kommune, byggevirksomhed eller rådgiver, der ikke siger, at de er bæredygtige på en eller anden måde. Men det, at man poster nogle penge og noget tid og energi i at få certificeret en bygning, viser, at man gør noget ved det. Desuden kan vi gøre bæredygtighed til noget, som vi kan måle og følge op på, og dermed få en bedre metodik og en bedre opfølgning”, siger Rasmus Brodersen, projektleder i Frederiksberg Kommune.

Læs også: Penge til kurser om bæredygtigt byggeri

Den nye certificering bygger på standarder og krav fra Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB) – tyske bæredygtighedsnormer, som også anvendes af Green Building Council Denmark.

-KLZ

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

25.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

25.04.2025CSR.dk

Grønne startups boomer: Men investorerne tøver

24.04.2025CSR.dk

Ny måling: Klimakrisen rasler ned på danskernes bekymringsliste

23.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

23.04.2025CSR.dk

Tilbagetog? Bilproducenter går efter alternativer til elbilen

23.04.2025CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

22.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er valgt som en af InstallatørGruppens foretrukne grossister

22.04.2025CSR.dk

Sol og vind står stærkest: Dansk superfond justerer kursen i det grønne investeringslandskab

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle