Penstable: Pension er meget mere end afkast og opsparing

Et pensionsprodukt handler om mere end afkast og service - det kan også bruges til at gøre en positiv forskel for verden, fortæller folkene bag fintech-virksomheden Penstable.

”Det er da et paradoks, at de pensionskasser, vi sparer op i til vores egen fremtid, er med til at erodere planeten med vores penge". siger Niels Fibæk Jensen, CEO i Penstable. Arkivfoto..

19.01.2018

CSR.dk

Skal der skabes radikale forandringer og omstilling til en mere bæredygtig fremtid, kræver det kapital – og skal FN’s Verdensmål indfries, er pensionsmilliarderne et godt sted at starte.

Sådan lyder tanken bag Niels Fibæk Jensen og Emil Stigsgaard Fuglsangs fintech-virksomhed Penstable, hvor de blandt andet har undersøgt markedsbehovet for en pensionsløsning, der gør det muligt at investere bæredygtigt.

Samtidig består screeningsmetodikken i både at ekskludere de virksomheder, der ved deres eksistens belaster planeten og mennesker, og at vælge de selskaber til, der aktivt gør en positiv forskel:

”Vi har en datadrevet tilgang. Det betyder, at vi kan sætte barren betydeligt højere end standarden, der for eksempel fravælger investeringer i tobak, alkohol eller selskaber, som benytter børnearbejde. Vi udvælger aktivt selskaber, der gør en forskel i forhold til ligestilling, sundhed, miljø og klima”, siger Niels Fibæk Jensen til bootstrapping.dk.

Læs også: Pensionskasse sælger samtlige aktier i verdens største detailkæde

Opsparing til en bæredygtig dagligdag

Med fokus på FN’s Verdensmål henvender Penstable sig til de forbrugere, der træffer beviste valg for at agere bæredygtigt i dagligdagen:

”Vi sorterer vores affald, køber økologi, spiser mindre kød og træffer hver dag en masse valg af etiske årsager. Men når det kommer til opsparing til vores alderdom, så er der ikke noget bæredygtigt alternativ. Det er et paradoks, som ni ud af ti i vores målgruppe harmes over”, siger Emil Stigsgaard Fuglsang til bootstrapping.dk.

Som bruger hos Penstables vil man kunne følge med i, hvilken påvirkning de investerede pensionsmidler har og læse artikler om resultaterne – det skal gøre det mere vedkommende for de unge opsparer mellem 25 og 39 år, som er virksomhedens primære målgruppe:

”Vi vil gerne være med til at ændre hele debatten om, hvordan vi sparer op til vores fremtid, og bringe et pensionsprodukt på markedet, der handler om mere afkast og service”, siger Niels Fibæk Jensen til bootstrapping.dk.

Vil på markedet inden for et halvt år
I øjeblikket er selskabet midt i et acceleratorforløb i Amsterdam, som Startupbootcamp står bag. Forløbet slutter til februar, hvorefter teamet rykker tilbage til København.

Læs også: Global Compact dropper tobaksindustrien - pensionskasser fastholder investeringer

Efterfølgende er selskabet klar til at gå på markedet inden for det første halve år af 2018, og planen er, at det skal ske i Danmark med en dansk pensionspartner og ligeledes i Holland med en pensionskasse.

Derudover håber man hos Penstable på at kunne rejse kapital til sommer. Indtil nu er det midler fra InnoFounder og fra EU’s klimainnovationsinitiativ Climate-KIC, der har hjulpet virksomheden på vej:

Mere medvind i Holland og Sverige
Selvom virksomheden flere gange er blevet mødt af kapitalforvaltere, der mener, at afkastet bliver ringere af at screene efter bæredygtighed, oplever man hos Penstable, at der er mere medvind i forhold til de bæredygtige investeringer i Holland og Sverige, end det er tilfældet i Danmark.

Læs også: MS: Pensionsselskaber bør få bedre indblik i menneskerettigheder

Over hele kloden er der i de seneste to år imidlertid kommet så mange etiske og bæredygtige investeringsprodukter på markedet, at der globalt er et helt andet åbent vindue for området end tidligere:

”Det er da et paradoks, at de pensionskasser, vi sparer op i til vores egen fremtid, er med til at erodere planeten med vores penge. Vi vil bygge en forretning, samtidig med at vi forandrer samfundet”, siger Niels Fibæk Jensen til til bootstrapping.dk.

- EL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

03.06.2024BSR

Sponseret

The United States Is At Risk of Marginalizing Itself on Sustainability: What Business Can Do

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet