Partnerportræt: Emma er Hultafors Groups bæredygtige kronjuvel

Sikkerhedsskoene fra Emma Safety Footwear har noget helt særligt at byde på. Den passer ikke bare på brugerens fødder, men også på ressourcer og mennesker. CSR.dk har talt med Lasse Folkvardsen fra Hultafors Group.

Foto: Emma Safety Footwear.

03.05.2022

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Hvad er Hultafors Group for en virksomhed set i et bæredygtighedsperspektiv?
Hultafors Group ejer 15 virksomheder inden for værktøj, arbejdsbeklædning og beskyttelsesudstyr til håndværkere og andre medarbejdere i f.eks. bygge- og anlægsbranchen, fødevareindustrien og produktionsvirksomheder. Vi er ejet af en privat, svensk kapitalfond, der aktivt skubber på for mere bæredygtighed i alle selskaberne.

Det har bl.a. medvirket til opkøb af virksomheder for at styrke bæredygtighedskompetencerne, herunder kronen i vores bæredygtighedsjuvel, Emma Safety Footwear, som vi købte for omkring to år siden. Emma har 100% fokus på bæredygtighed og er i dag verdens eneste cirkulære sikkerhedsskomærke, hvor alle delene i Emmas sortiment kan genanvendes.

Hvilke muligheder byder et øget fokus på bæredygtighed på for jer?
Det giver nye markedsmuligheder. Kravene til bæredygtighed bliver kun større i fremtiden, og dem der går forrest, kan hurtigere udnytte nogle af de muligheder, det giver.

Mange af vores store eksisterende eller forhåbentligt kommende kunder har stort fokus på bæredygtighed, og flere er lige nu i gang med at teste vores Emma sko netop fordi de er genanvendelige. Det gør, så vidt vi kan vurdere, Emma til et oplagt valg for virksomheder, der arbejder ud fra et bæredygtigt og cirkulært koncept.

Ud over Emmas cirkulære tilgang, er der også et stort fokus på social ansvarlighed i driften af denne virksomhed. Omkring 70 procent af Emmas medarbejdere på fabrikken i Holland er ansat på særlige vilkår, fordi de lever med forskellige psykiske og fysiske handicap. Emma startede i 1930’erne som en statsejet virksomhed, der tilbød minearbejdere, der var kommet til skade, ny beskæftigelse indenfor vedligehold og produktion af sikkerhedssko. I dag er ejerskabet og behovene nogle andre, men Emma har siden 2015 desuden arbejdet på at udvikle det bæredygtige og cirkulære system, man producerer og sælger ud fra i dag.

Læs også: CSR Agendaen #9 om kunder som partnere

Hvilke rammebetingelser skal der arbejdes med, hvis I skal drive jeres bæredygtighedsarbejde længst muligt?
Vi er rigtig glade for at kunne gå forrest mht. cirkulære sikkerhedssko, men det er vigtigt, at andre følger trop og begynder at stille flere krav. Hvis vi er de eneste, der stiller bæredygtighedskrav til vores underleverandører, så vil branchen ikke udvikle sig hurtigt nok.

Vi er overbevist om, at det kræver lovgivning at nå frem til, at man kan genanvende alle sikkerhedssko på tværs af brands. Det vil kræve, at der samles mange flere sko ind, end det er tilfældet nu. I dag bliver de fleste sko sendt til forbrænding eller ender på lossepladsen. Det kan man som enkeltvirksomhed ikke ændre på. Det kræver derfor masser af forsøg og investeringer, hvis man skal opskalere genanvendelse.

Emma Safety Footwear tilbyder allerede i dag muligheden for at indsamle brugte sikkerhedssko til demontering og videre genbrug. I maj 2022 tager vi næste skridt med ny teknologi, der skal anvendes til demontering og sortering af andet brugt fodtøj. 

Hvad oplever I derudover som det mest udfordrende ved at arbejde med bæredygtighed?
Det er ikke en decideret udfordring, men der skal lægges meget arbejde i at sikre ansvarlig produktion og indkøb. Det omhandler bl.a. brugen af kemikalier, dokumentation af energiforbrug, andre miljøfaktorer, de rigtige arbejdsforhold og andre emner hos vores underleverandører i forsyningskæden. Det er komplekst og tidskrævende at dokumentere ansvarlige forhold i hele kæden. Risikoen er, at man mister overblikket over nogle af leddene. Hos os begynder det med, at alle vores forsyningsled – helt fra ko til sko – skal underskrive vores Code of Conduct.

Til gengæld er det en reel udfordring, at efterspørgslen på de bæredygtige produkter stadig er lav, hvilket gør det sværere at fastholde sin plads i produktionskæderne. Dermed øges risikoen for ikke at kunne levere til kunderne. Så vi arbejder konstant på at afsøge markedet for egnede leverandører.

Vi har naturligvis også et ønske om, at efterspørgslen på netop vores cirkulære sikkerhedssko stiger, og det tror vi, at produkternes bæredygtighedsprofil kan hjælpe os med. Vi er meget stolte af at kunne tilbyde sikkerhedssko, der er 100% cirkulære og 100 procent produceret ud fra bæredygtige principper – inklusive social ansvarlighed. Det er en unik historie, som vi meget gerne deler med resten af verden.

Bæredygtige Værdikæder

Sponseret

Opråb: Cocktail-effekten kvæler mindre virksomheder i bureaukrati

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

04.03.2024CSR.dk

En både-og dom i Danish Crowns greenwashing sag

04.03.2024CSR.dk

Hotel- og mødebranchen har unikt potentiale i den grønne omstilling

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Derfor skal I vælge en professionel samarbejdspartner til vask og håndtering af jeres tekstiler

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

80 procent af vores leverandører er nu med

01.03.2024Sinatur Hotel og Konference

Sponseret

“Hvis alle holder kortene tæt til kroppen, rykker vi os ingen vegne”

29.02.2024CSR.dk

Stort set ingen kvinder med ikke-vestlig herkomst i danske direktørstole

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Bureau Veritas Certification
Kursus
ISO 14001 Inspirationsseminar

I løbet af ISO 14001 Inspirationsseminarets 2 dage får du forståelse for ISO 14001 standarden og bliver i stand til at vurdere den miljømæssige bæredygtighed i din virksomheds miljøledelsessystem i forhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

04.03.2024

Tid

08:30

Sted

Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart, Danmark