Nyt projekt skal gøre Ørestad til et grønt epicenter

Flere virksomheder er gået sammen i et ambitiøst projekt om at skabe verdens første selvfinansierede og energieffektive bydel i Ørestad i København – og her spiller bydelens ejendomme en helt afgørende rolle.

Bella Centers mange solceller skal fungere som en art reservebatterier i projektet. Foto: Martin Sølyst. .

18.09.2023

CSR.dk

På taget af Bella Center kan man snart finde et energieffektivt hav af 16.000 kvadratmeter solceller.

Bellagroup-initiativet blev annonceret allerede i februar 2023.

Men nu har det fundet ny aktualitet gennem Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC), som sammen med en række af Ørestadens største aktører vil skabe verdens første selvfinansierede og energieffektive bydel.

Læs også: Massivt solcelleanlæg skal monteres på taget af Bella Center

Det skal ske gennem energiløsninger og fleksible bygninger, der sikrer en bæredygtig, stabil og sikker strømforsyning og reducerer CO2-udledningen.

”ØICC har fokus på at fremme innovative, bæredygtige løsninger på energiområdet og som den første bydel i verden kan Ørestad nu blive omdannet til et energi-testcenter Vi håber, at effekten af vores forsøg vil dokumentere, at når vi løfter i flok, så kan vi opnå betydelige grønne fremskridt,” lyder det fra Sophie Bruun, sekretariatsleder hos ØICC, i en pressemeddelelse.

Og her skal Bella Centers kommende solceller fungere som en salgs reservebatterier, hvis nu der ikke er nok strøm i elnettet.

At være med i projektet giver god mening, hvis man spørger Frida-Ulrik Petersen, som er ansvarlig for responsible hospitality i Bellagroup.

“Det ene øjeblik kan vi have tusindvis af konferencegæster i huset med fuld knald på alt fra lys og wi-fi til madlavning og kaffebrygning, og det næste øjeblik er de alle væk igen, og aktiviteterne lukker ned. Derfor har vores energiforbrug store udsving. Det er interessant at se, hvordan vi kan udnytte det udsving smartere og dermed mere bæredygtigt,” siger hun til Børsen.

’The missing link’
Projektet, der går under navnet ’Energy Flexlab Ørestad, tæller også andre aktører – blandt andet TDC NET, Københavns Kommune, Salling Group, Andel Energi, Energidanmark og IBM Danmark.

De skal alle bidrage med bygninger, som kan optimere, lagre og producere vedvarende energi – og dermed bidrage til et elnet i balance.

”Forbrugsfleksibilitet er ’the missing link’ i vores rejse mod et mere vedvarende energiforbrug. Der er et stort potentiale hos energiforbrugerne, som kan hjælpe energimarkederne til at komme mere effektivt i balance. Med flexplatformen ser vi i Andel Energi, at det hul fyldes ud,” fortæller Jack Kristensen, der er funktionschef i energiselskabet, i meddelelsen.

Læs også: Royal Unibrew åbner solcellepark i Faxe

Hos Salling Group indgik man i projektet i 2022, hvor alle Netto-butikker blev koblet på forsøget. Nu vil man også teste det på de Bilka- og Føtex-butikker, der er i Ørestad.

TDC NET skal bidrage med forbrugsfleksibilitet gennem sine telecentraler. Koncernen kan reagere på ubalancer i nettet ved at slukke for sending og i stedet aktivere nødbatterier.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Fremover skal bygningsdrift kunne svanemærkes

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

Jobmarked

Se alle

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Klappir Nordic ApS
Morgenmøde
Breakfast brief on ESG Strategy and Data

You can expect: Real case learnings on ESG strategy implementation from Viggo, data reporting best practices from Klappir's experience, knowledge on CO2 reduction from The 0-mission.

Dato

23.04.2024

Tid

08:00

Sted

4 Tømmergravsgade 2450 København

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V