Nyt projekt skal gøre Ørestad til et grønt epicenter

Flere virksomheder er gået sammen i et ambitiøst projekt om at skabe verdens første selvfinansierede og energieffektive bydel i Ørestad i København – og her spiller bydelens ejendomme en helt afgørende rolle.

Bella Centers mange solceller skal fungere som en art reservebatterier i projektet. Foto: Martin Sølyst. .

18.09.2023

CSR.dk

På taget af Bella Center kan man snart finde et energieffektivt hav af 16.000 kvadratmeter solceller.

Bellagroup-initiativet blev annonceret allerede i februar 2023.

Men nu har det fundet ny aktualitet gennem Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC), som sammen med en række af Ørestadens største aktører vil skabe verdens første selvfinansierede og energieffektive bydel.

Læs også: Massivt solcelleanlæg skal monteres på taget af Bella Center

Det skal ske gennem energiløsninger og fleksible bygninger, der sikrer en bæredygtig, stabil og sikker strømforsyning og reducerer CO2-udledningen.

”ØICC har fokus på at fremme innovative, bæredygtige løsninger på energiområdet og som den første bydel i verden kan Ørestad nu blive omdannet til et energi-testcenter Vi håber, at effekten af vores forsøg vil dokumentere, at når vi løfter i flok, så kan vi opnå betydelige grønne fremskridt,” lyder det fra Sophie Bruun, sekretariatsleder hos ØICC, i en pressemeddelelse.

Og her skal Bella Centers kommende solceller fungere som en salgs reservebatterier, hvis nu der ikke er nok strøm i elnettet.

At være med i projektet giver god mening, hvis man spørger Frida-Ulrik Petersen, som er ansvarlig for responsible hospitality i Bellagroup.

“Det ene øjeblik kan vi have tusindvis af konferencegæster i huset med fuld knald på alt fra lys og wi-fi til madlavning og kaffebrygning, og det næste øjeblik er de alle væk igen, og aktiviteterne lukker ned. Derfor har vores energiforbrug store udsving. Det er interessant at se, hvordan vi kan udnytte det udsving smartere og dermed mere bæredygtigt,” siger hun til Børsen.

’The missing link’
Projektet, der går under navnet ’Energy Flexlab Ørestad, tæller også andre aktører – blandt andet TDC NET, Københavns Kommune, Salling Group, Andel Energi, Energidanmark og IBM Danmark.

De skal alle bidrage med bygninger, som kan optimere, lagre og producere vedvarende energi – og dermed bidrage til et elnet i balance.

”Forbrugsfleksibilitet er ’the missing link’ i vores rejse mod et mere vedvarende energiforbrug. Der er et stort potentiale hos energiforbrugerne, som kan hjælpe energimarkederne til at komme mere effektivt i balance. Med flexplatformen ser vi i Andel Energi, at det hul fyldes ud,” fortæller Jack Kristensen, der er funktionschef i energiselskabet, i meddelelsen.

Læs også: Royal Unibrew åbner solcellepark i Faxe

Hos Salling Group indgik man i projektet i 2022, hvor alle Netto-butikker blev koblet på forsøget. Nu vil man også teste det på de Bilka- og Føtex-butikker, der er i Ørestad.

TDC NET skal bidrage med forbrugsfleksibilitet gennem sine telecentraler. Koncernen kan reagere på ubalancer i nettet ved at slukke for sending og i stedet aktivere nødbatterier.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

09.09.2024CSR.dk

Skou Gruppens byggeledere får grønne kompetencer

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

06.09.2024CSR.dk

Syv bud på de bedste biodiversitetsindsatser

05.09.2024Denteks A/S

Sponseret

CSR i Tekstilbranchen: Fra Global til Lokal Indvirkning

03.09.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Efterspørgslen på miljøbevidste indretninger stiger

02.09.2024CSR.dk

Byggeleverandør vil samle og genanvende 100 tons plastik

02.09.2024BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Ny kontor- og lagerbygning overstiger alle forventninger

02.09.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation!

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

10.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Klimaregnskab Miniserie: Scope 3 upstream

I denne miniserie stiller vi skarpt på klimaregnskab og Greenhouse Gas-Protokollen. Over tre webinarer får du indblik i de tre scopes: de direkte udledninger (scope 1), udledninger fra fx strøm og varme (scope 2), og de indirekte udledninger i værdikæden (scope 3), som er de ultimativt sværeste udledninger at afdække og reducere.

Dato

10.09.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aros Konference, København

Beierholm
Kursus
Bæredygtighedskursus - grøn omstilling

Kurset er for dig, der gerne vil klædes på til at introducere bæredygtighed i din virksomhed, og komme i gang med arbejdet med grøn omstilling.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus