Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild

Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.

Influencer Julie Bruun skal hjælpe børnefamilierne med at lave smarte snacks af råvarer, som ellers ville være endt i skraldespanden. Arkivfoto..

20.09.2023

CSR.dk

Med en fælles mission om at mindske madspild i hverdagen har Lidl og Too Good To Go søsat et nyt initiativ under navnet ‘Hver Bid Tæller’.

Samarbejdet, der er indgået i forbindelse med den internationale Madspildsmåned i september, har til formål at inspirere særligt børnefamilier til at mindske madspild på en nem og praktisk måde, der er tilpasset en travl hverdag.

“Vi står i dag i en situation, hvor 10 procent af den globale CO2-udledning kan tilskrives madspild. En af løsningerne er en ændring af vaner i hverdagen hos de travle børnefamilier. Og netop det ønsker vi at inspirere til med dette initiativ sammen med Lidl. Vi skal opbygge kompetencer og fokusere på de gode vaner i hverdagen for at komme madspild til livs,” siger Heidi Boye, der er landedirektør i Too Good To Go.

Læs også: Ny måling: Danskerne bakker op om en kødafgift – men så skal frugt og grønt blive billigere

Hjælp fra en influencer
En rundspørge blandt Too Good To Gos brugere stiller blandt andet skarpt på, hvilke råvarer der som oftest går til spilde.

De mest almindelige madvarer, der ender i skraldespanden hjemme hos børnefamilierne, er produkter med kort holdbarhed, som fx frugt og grønt (55 procent), brød og bagværk (47 procent) og mejeriprodukter (21 procent).

Det skal en influencer være med til at lave om på, fortæller Jens Stratmann, administrerende direktør i Lidl Danmark.

“Vi kan se, at særligt børnefamilier har svært ved at få brugt alle madvarer. Det kan skyldes en travl hverdag, og derfor er vi også glade for at have influencer Julie Bruun med om bord, som skal give danske børnefamilier mod på og inspiration til at slå sig løs i køkkenet med råvarer, som de typisk vil smide ud,” siger han.

Læs også: Analyse: Rejsende vil gerne betale mere for bæredygtige rejser

Foruden ugentlige tips og opskrifter på både Lidls og Too Good To Gos sociale kanaler i løbet af kampagneperioden vil Julie Bruun vise sine følgere, hvordan man ved at være kreativ i køkkenet kan lave børnevenlige retter ud af de madvarer, der plejer at ende i skraldespanden.

Hun viser blandt andet, hvordan overskydende grøntsager kan indgå i opskriften til boller, og hvordan man laver børnevenlige snacks af yoghurt-rester.

”Som mor til tre forstår jeg, hvor travl hverdagen i børnefamilier er, og jeg er meget begejstret for at kunne sætte fokus på at reducere madspild i dagligdagen. Det kan være udfordrende at holde overblik over, hvornår råvarerne i køleskabet udløber og samtidig tænke kreativt, når resterne skal bruges op. Det er vigtigt for mig, at det bliver mere nemt, praktisk og lækkert at give fødevarer, der ellers ville ende i skraldespanden, en ekstra chance, og det har dannet grobund for mine opskrifter,” fortæller Julie Bruun.

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet