Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild

Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.

Influencer Julie Bruun skal hjælpe børnefamilierne med at lave smarte snacks af råvarer, som ellers ville være endt i skraldespanden. Arkivfoto..

20.09.2023

CSR.dk

Med en fælles mission om at mindske madspild i hverdagen har Lidl og Too Good To Go søsat et nyt initiativ under navnet ‘Hver Bid Tæller’.

Samarbejdet, der er indgået i forbindelse med den internationale Madspildsmåned i september, har til formål at inspirere særligt børnefamilier til at mindske madspild på en nem og praktisk måde, der er tilpasset en travl hverdag.

“Vi står i dag i en situation, hvor 10 procent af den globale CO2-udledning kan tilskrives madspild. En af løsningerne er en ændring af vaner i hverdagen hos de travle børnefamilier. Og netop det ønsker vi at inspirere til med dette initiativ sammen med Lidl. Vi skal opbygge kompetencer og fokusere på de gode vaner i hverdagen for at komme madspild til livs,” siger Heidi Boye, der er landedirektør i Too Good To Go.

Læs også: Ny måling: Danskerne bakker op om en kødafgift – men så skal frugt og grønt blive billigere

Hjælp fra en influencer
En rundspørge blandt Too Good To Gos brugere stiller blandt andet skarpt på, hvilke råvarer der som oftest går til spilde.

De mest almindelige madvarer, der ender i skraldespanden hjemme hos børnefamilierne, er produkter med kort holdbarhed, som fx frugt og grønt (55 procent), brød og bagværk (47 procent) og mejeriprodukter (21 procent).

Det skal en influencer være med til at lave om på, fortæller Jens Stratmann, administrerende direktør i Lidl Danmark.

“Vi kan se, at særligt børnefamilier har svært ved at få brugt alle madvarer. Det kan skyldes en travl hverdag, og derfor er vi også glade for at have influencer Julie Bruun med om bord, som skal give danske børnefamilier mod på og inspiration til at slå sig løs i køkkenet med råvarer, som de typisk vil smide ud,” siger han.

Læs også: Analyse: Rejsende vil gerne betale mere for bæredygtige rejser

Foruden ugentlige tips og opskrifter på både Lidls og Too Good To Gos sociale kanaler i løbet af kampagneperioden vil Julie Bruun vise sine følgere, hvordan man ved at være kreativ i køkkenet kan lave børnevenlige retter ud af de madvarer, der plejer at ende i skraldespanden.

Hun viser blandt andet, hvordan overskydende grøntsager kan indgå i opskriften til boller, og hvordan man laver børnevenlige snacks af yoghurt-rester.

”Som mor til tre forstår jeg, hvor travl hverdagen i børnefamilier er, og jeg er meget begejstret for at kunne sætte fokus på at reducere madspild i dagligdagen. Det kan være udfordrende at holde overblik over, hvornår råvarerne i køleskabet udløber og samtidig tænke kreativt, når resterne skal bruges op. Det er vigtigt for mig, at det bliver mere nemt, praktisk og lækkert at give fødevarer, der ellers ville ende i skraldespanden, en ekstra chance, og det har dannet grobund for mine opskrifter,” fortæller Julie Bruun.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

13.03.2025CSR.dk

Dansk cementgigant får penge til CO2-fangst

13.03.2025CSR.dk

Ny opgørelse: 36 virksomheder ansvarlige for over halvdelen af globale udledninger

12.03.2025Dansk Retursystem

Sponseret

Pantsystemet er effektivt som aldrig før: 99,7 procent genanvendes i lukket kredsløb

12.03.2025CSR.dk

Nye bæredygtighedscertifikater skal fremme den grønne turisme

12.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vance Kitira har skiftet til solenergi

11.03.2025Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

10.03.2025Vestforbrænding

Sponseret

Vestforbrænding og Copenhagen Infrastructure Partners indgår partnerskab om CO2-fangstprojekt

07.03.2025CSR.dk

Ny Alliance for produktlevetid for elektronik på vej

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Seminar
ISO 45001 Inspirationsseminar

ISO 45001 Inspirationsseminaret giver dig en grundlæggende forståelse for kravelementerne i ISO 45001 standarden samt betingelserne i Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1409, og hvad det vil sige at være certificeret efter ISO 45001 standarden samt Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1409.

Dato

17.03.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Opstart: Mini MBA i Sustainability Management

Mini MBA i Sustainability Management er for dig, der ønsker en ambitiøs uddannelse i bæredygtighed. Du bliver undervist af førende eksperter inden for bæredygtighed og SDG’er - heriblandt Steen Hildebrandt, som har været med til at skabe uddannelsen.

Dato

17.03.2025

Tid

09:00

Sted

Copenhagen Marriott Hotel

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

18.03.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
CSRD - Deltag i vores webinarer og forstå dine rapporteringskrav

WEBINAR 4: ESRS S4 Forbrugere og slutbrugere

Dato

18.03.2025

Tid

11:00

Sted

Online

Dakofa
Seminar
HYBRID-SEMINAR Opdaterede klimafaktorer for genanvendelse af affald

På seminaret får du indsigt i nye klimafaktorer for kombinerede indsamlinger af husstandsaffald til genanvendelse, for restaffald til forbrænding, og der er opdaterede klimafaktorer for blandt andet genanvendelse af mad- og drikkevarekartoner. Både kommuner og virksomheder kan bruge klimafaktorerne i formidlingen af deres klimaarbejde, og flere eksempler fremlægges.

Dato

18.03.2025

Tid

12:30

Sted

Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Forår 25 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.03.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus