Nyt gasmarked er begyndt at spire

Nu begynder gassen at flyde i transportsektoren. En ny webplatform gør det nu muligt for nye aktører i gasmarkedet at få et overblik over udviklingen på området.

En ny gasbus bliver tanket på gastankstationen i Fredericia. Flere byer rundt om i landet er på vej med.

15.11.2013

CSR.dk

Med fire gastankstationer i København, Odense, Fredericia og Skive – og nye stationer på vej i København og flere steder i Jylland – er markedet for gas til transport i Danmark begyndt at spire. Derfor vil den nye webplatform www.gas2move.dk nu gøre det muligt for nye aktører i markedet at få overblik over udviklingen.

<p>”Der er ingen tvivl om, at anvendelse af naturgas og biogas i gasbiler, busser og lastbiler er det, der skal til, for at vi kan komme i gang med at knække CO2-kurven i transportsektoren".</p>

Kris Vetter, Vmarketing.

Energiselskaber i front
Poul Erik Pedersen, der er redaktør på Gas2move, skriver i en pressemeddelelse:
”Gassen begynder så småt at flyde i transportsektoren, primært med kommuner og energiselskaber som initiativtagere. Derfor vil vi på Gas2move gerne hjælpe de mange nye aktører i markedet med at få overblik over både eksisterende tankstationer og projekter, der kan føre til etablering af nye stationer, da det er en vigtig del af beslutningsgrundlaget for kommende projekter".

Gas2move nyt selskab
Poul Erik Pedersen har stiftet Gas2move sammen med Kris Vetter, Vmarketing, der er udgiver af Bioenergi Magasinet, som har fokus på udviklingen af biogasproduktionen i Danmark.

”Der er ingen tvivl om, at anvendelse af naturgas og biogas i gasbiler, busser og lastbiler er det, der skal til, for at vi kan komme i gang med at knække CO2-kurven i transportsektoren. Desuden vil udviklingen af gas i transportsektoren kunne bidrage til at styrke udviklingen af CO2 neutral biogasproduktion i Danmark, fordi det vil give biogasanlæggene flere afsætningsmuligheder,” siger Kris Vetter, Vmarketing.

Find gastankstationer og projekter
”Hvis eksempelvis en kommune overvejer at indføre naturgas eller biogas i deres flåde af hjemmeplejebiler eller i bybusserne, så kan de nu gå ind på www.gas2move.dk/gastankstationer og se, hvilke projekter der ellers er i gang. De kan se, hvilke aktører der opererer i markedet og få indblik i, hvilke leverandører og teknologier der er valgt til de stationer, der allerede er etableret. Det vil alt sammen kunne hjælpe kommunen på vej i sin beslutningsproces,” forklarer Poul Erik Pedersen.

Det er gratis at se et kort over gastankstationerne. Til gengæld koster det et abonnement på 250 kroner i kvartalet inklusiv moms at få adgang til uddybende oplysninger om projekterne såsom projektstatus, partnere, teknologileverandører, tilknyttede flådekøretøjer mm.

- UB

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

04.10.2024CSR.dk

Sådan ser kønsfordelingerne ud i toppen af den offentlige sektor

04.10.2024CSR.dk

EU planlægger at udskyde afskovnings-direktivet

04.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: CBAM

04.10.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia har forpligtet sig til Science Based Target Initiative

02.10.2024CSR.dk

50 mio. kr. skal ruste SMV’er til at dokumentere bæredygtighed

02.10.2024CSR.dk

Elbilers dråbe i det danske bilhav vokser igen

01.10.2024CSR.dk

Grønne kompetencer: Efterspørgslen stiger i hele verden

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 7. oktober: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

07.10.2024

Tid

12:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

08.10.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J