Ny ordning skal styrke ansvarligheden i restaurationsbranchen

14 store aktører på den danske restaurantscene er gået sammen om et initiativ, der skal fremme social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed i branchen. Transparens er et af nøgleordene.

Direktør for DRC, Torben Rosenstock, var første taler, da Rega blev lanceret i FN Byen. Foto: Anders Kampmann.

01.06.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Rega skal favne bredt og omfatte både social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed, og emner som menneskerettigheder, madspild og antikorruption. Ved at gå med i ordningen signalerer deltagerne, at de ’ønsker at styrke deres arbejde med samfundsansvar’, som det hedder.

Rega er et indlysende tiltag, fordi det handler om at opføre sig ordentligt og gøre tingene på den rigtige måde

Kim Rahbek, Sticks’n’Sushi

Den formelle afsender af tiltaget er brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Caféer (DRC), og herfra forklarede direktør Torben Rosenstock tankerne bag ordningen, da den blev lanceret i FN Byen i København. Udover ansvarlighed er transparens et af nøgleordene.

”Det handler om, at vi tilter hylderne, for så at sætte varerne tilbage på en ny måde. Nogle af hylderne får nye navne – menneskerettigheder, miljø, arbejdsforhold etc. – og så laver vi også nogle nye hylder. Og endelig skal vi rive murstensvæggene ned og bygge nogle nye af glas”, sagde han.

Derudover understregede Torben Rosenstock behovet for kontinuerlig kontrol for at følge op på udviklingen på de forskellige områder, ligesom han fremhævede værdien af denne typer ordninger generelt, og i forlængelse heraf pegede på DRC’s medlemskab af UN Global Compact.

CSR er kommet for at blive
En af de 14 initiativtagere er kæden Sticks’n’Sushi, der med 12 restauranter i Storkøbenhavn er en af landets store aktører på den populære japanske spise. Set fra hovedkvarteret i Nansensgade, hvor den første restaurant slog dørene op i 1994, er man ikke tvivl om, at ansvarlighed er helt nødvendigt i fremtiden.

De 14 restaurationer i Rega

  • Sticks’n’Sushi
  • Madklubben
  • Cocks & Cows
  • Love of Food N Wine
  • Cofoco
  • MASH
  • Original Coffee
  • Victor Gruppen
  • Halifax
  • Pixie
  • Café Evald
  • REKOM
  • Vapiano
  • Gorm’s

”Som vi ser det er CSR lidt som internettet; det er kommet for at blive. Her er Rega et indlysende tiltag, fordi det handler om at opføre sig ordentligt og gøre tingene på den rigtige måde. Det er vi som branche ikke helt gode nok til endnu, men det her er et skridt i den rigtige retning”, sagde CEO Kim Rahbek.

I tråd med Torben Rosenstock påpegede han også nødvendigheden af transparens fra industriens side, og at man ikke bare fokuserer på store strategier, men også konkrete handlinger, der kan gøre en forskel for såvel natur som ansatte og kunder.

Læs også: Arlas madspildsarbejde skal skaffe mad til sultne

Ifølge CSR-konsulent for DRC, Lea Marie Juliussen, er Rega indtil videre planlagt som et toårigt projekt, men ambitionen er at det skal køre videre som en permanent ordning, efter at de foreløbige resultater er blevet gennemgået.

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

05.06.2025BSR

Sponseret

Advancing a People-Centered Approach to Sovereign Debt

08.05.2025BSR

Sponseret

The EU AI Act: Where Do We Stand in 2025?

28.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - Aarhus

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Alt du skal vide om ISO 27001

Lær om krav og fordele ved en ISO 27001 certificering. Er der krav til, at din virksomhed skal have en ISO 27001 certificering, eller er du blot nysgerrig på at vide mere om standarden? Deltag i vores webinar den 4. juni og få indsigt i, hvordan certificeringen kan hjælpe din virksomhed med informationssikkerhed og compliance. Falk Lange, som er Head of Information Security Management System hos TDC Erhverv, er med på webinaret og vil fortælle om deres erfaringer med ISO 27001 og NIS2.

Dato

04.06.2025

Tid

13:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Risikobaseret intern audit af ledelsessystemer

ISO ledelsessystemstandarderne stiller krav om, at virksomhedens ledelsessystem tager udgangspunkt i risici og muligheder.

Dato

11.06.2025

Sted

Odense

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Aros Business Academy
Kursus
Fra CSRD til VSME – Skab overblik og struktur i din rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

11.06.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København