Ny ordning skal styrke ansvarligheden i restaurationsbranchen

14 store aktører på den danske restaurantscene er gået sammen om et initiativ, der skal fremme social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed i branchen. Transparens er et af nøgleordene.

Direktør for DRC, Torben Rosenstock, var første taler, da Rega blev lanceret i FN Byen. Foto: Anders Kampmann.

01.06.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Rega skal favne bredt og omfatte både social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed, og emner som menneskerettigheder, madspild og antikorruption. Ved at gå med i ordningen signalerer deltagerne, at de ’ønsker at styrke deres arbejde med samfundsansvar’, som det hedder.

Rega er et indlysende tiltag, fordi det handler om at opføre sig ordentligt og gøre tingene på den rigtige måde

Kim Rahbek, Sticks’n’Sushi

Den formelle afsender af tiltaget er brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Caféer (DRC), og herfra forklarede direktør Torben Rosenstock tankerne bag ordningen, da den blev lanceret i FN Byen i København. Udover ansvarlighed er transparens et af nøgleordene.

”Det handler om, at vi tilter hylderne, for så at sætte varerne tilbage på en ny måde. Nogle af hylderne får nye navne – menneskerettigheder, miljø, arbejdsforhold etc. – og så laver vi også nogle nye hylder. Og endelig skal vi rive murstensvæggene ned og bygge nogle nye af glas”, sagde han.

Derudover understregede Torben Rosenstock behovet for kontinuerlig kontrol for at følge op på udviklingen på de forskellige områder, ligesom han fremhævede værdien af denne typer ordninger generelt, og i forlængelse heraf pegede på DRC’s medlemskab af UN Global Compact.

CSR er kommet for at blive
En af de 14 initiativtagere er kæden Sticks’n’Sushi, der med 12 restauranter i Storkøbenhavn er en af landets store aktører på den populære japanske spise. Set fra hovedkvarteret i Nansensgade, hvor den første restaurant slog dørene op i 1994, er man ikke tvivl om, at ansvarlighed er helt nødvendigt i fremtiden.

De 14 restaurationer i Rega

  • Sticks’n’Sushi
  • Madklubben
  • Cocks & Cows
  • Love of Food N Wine
  • Cofoco
  • MASH
  • Original Coffee
  • Victor Gruppen
  • Halifax
  • Pixie
  • Café Evald
  • REKOM
  • Vapiano
  • Gorm’s

”Som vi ser det er CSR lidt som internettet; det er kommet for at blive. Her er Rega et indlysende tiltag, fordi det handler om at opføre sig ordentligt og gøre tingene på den rigtige måde. Det er vi som branche ikke helt gode nok til endnu, men det her er et skridt i den rigtige retning”, sagde CEO Kim Rahbek.

I tråd med Torben Rosenstock påpegede han også nødvendigheden af transparens fra industriens side, og at man ikke bare fokuserer på store strategier, men også konkrete handlinger, der kan gøre en forskel for såvel natur som ansatte og kunder.

Læs også: Arlas madspildsarbejde skal skaffe mad til sultne

Ifølge CSR-konsulent for DRC, Lea Marie Juliussen, er Rega indtil videre planlagt som et toårigt projekt, men ambitionen er at det skal køre videre som en permanent ordning, efter at de foreløbige resultater er blevet gennemgået.

Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Ny ISO-standard skal hjælpe fødevarevirksomheder med at reducere madspild

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

10.10.20253H Law

Sponseret

Når mærker vildleder: EU strammer reglerne for grøn markedsføring

08.10.20253H Law

Sponseret

Nye regler om mærkningsordninger

29.09.20253H Law

Sponseret

Løsninger frem for begrænsninger – juridisk rådgivning

24.09.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Fire ud af fem forbrugere ser bæredygtighed som lige så vigtig som pris og bekvemmelighed

15.09.2025BSR

Sponseret

Partnering with Suppliers to Advance Human Rights Due Diligence

08.09.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

UNGA & Leaders Summit 2025

25.08.20253H Law

Sponseret

Den Grønne Lovguide: CO2-tal og klimadata – hvordan formidler man det juridisk korrekt?

21.08.20253H Law

Sponseret

Dokumentation af grønne påstande – hvad kræver loven?

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Dansk Industri
Workshop
Fredericia - ESG inspirationsdage: hvor godt kender du din værdikæde?

Kom til inspirationsdag med projekt ESG i værdikæder og få konkrete værktøjer og indsigter til at udvikle din virksomhed. Hør hvordan andre har arbejdet med ESG og skabt samarbejde og nye forretningsmuligheder i deres værdikæde – og få inspiration til, hvordan du kan gøre det samme.

Dato

22.10.2025

Tid

08:00

Sted

Fredericia

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
SBT Sector Exchanges: FLAG (Forest, Land and Agriculture)

In this sector-specific session participants will have the opportunity to go deeper into questions and opportunities regarding the FLAG sector and the SBTi methodology and approach.

Dato

22.10.2025

Tid

09:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager – Praktisk mini MBA med certificering - Hybrid - Efterår 2025

Tid til at forbedre ESG og sustainability-indsatsen I virksomheden – eller til at tage næste karriereskridt? Få nyeste viden og praktiske værktøjer til at opgradere din virksomheds ESG- og bæredygtighedsindsats, din egen faglighed og dit CV. Holdstart oktober 2025.

Dato

22.10.2025

Tid

09:00

Sted

Kosmopol/KBH + Online

UN Global Compact Network Denmark
Workshop
Water Stewardship Masterclass

UN Global Compact Network Denmark invites you to join an exclusive Water Stewardship Masterclass organized by the Finnish GloWater Project, UN Global Compact Finland and FIBS Finnish Business and Society. The Masterclass is free of charge and allows participants to join remotely.

Dato

22.10.2025

Tid

10:30

Sted

Hybrid: Helsinki or online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Strategisk udvikling af ledelsessystemer

Hvordan sikrer vi, at ledelsessystemet leverer et effektivt bidrag til virksomhedens strategiudvikling?

Dato

23.10.2025

Sted

Odense

Byggeriets Samfundsansvar
Kursus
Masterclass 4: Samarbejdsudvikling som ydelse

Tag din chef med, når vi dykker ned i, hvordan samarbejdsudvikling kan blive et forretningsparameter. Hvordan kan det indgå i udbud og tilbud, og hvordan kan det skabe reel værdi for jeres virksomhed og for branchen?

Dato

23.10.2025

Tid

09:00

Sted

Tilgår