Ny forsikring fra Refurbed skal få danskerne til at beholde elektronik længere

Danskerne beholder i gennemsnit kun deres smartphone i 2,7 år, selvom den i langt de fleste tilfælde kan bruges i op til seks år. Det vil markedspladsen for genanvendt elektronik, Refurbed, ændre på med forsikringen, Refurbed Plus, som gør levetiden på allerede genanvendt elektronik endnu længere.

19.10.2023

CSR.dk

De fleste af os kender følelsen, når ens smartphone glider ud af hånden i noget, som minder om slowmotion, og rammer asfalten.

En undersøgelse fra Norstat viser, at hver tredje dansker har haft en skade på smartphonen inden for de sidste to år. Heraf vælger 70 procent at leve med skaden, indtil telefonen – ofte kort efter udskiftes med en ny.

Det vil sige, at et stort antal smartphones udskiftes, selvom dens levetid nemt kunne forlænges med en reparation. Det fører til et stort ressourcespild og ikke mindst en omfattende CO2-udledning. Problemet er dog, at tæt på halvdelen af danskerne ikke har en forsikring, der dækker skader på smartphones, så levetiden kan forlænges. Det viser undersøgelsen fra Norstat.

Det vil markedspladsen for genanvendt elektronik, Refurbed, ændre på med en ny forsikring, Refurbed Plus, som kan fås til virksomhedens genanvendte og klimavenlige smartphones, tablets og smartwatches.

”Det mest bæredygtig elektronik er det, vi allerede ejer, og det er derfor afgørende for klimaet, at vi bliver bedre til at reparere elektronik, så det holder længere. At danskernes smartphones i gennemsnit kun holder 2,7 år, er simpelthen alt, alt for kort tid. I sidste ende er det klimaet, der betaler prisen for, at elektronik går til spilde,” siger Emma Jefelt fra Refurbed Danmark.  

Elektronikaffald skader miljøet
Danskernes elektronikforbrug buldrer derudad og det samme gælder mængden af elektronisk affald, der nu udgør den hurtigst voksende affaldsstrøm i verden.

En rapport fra The Global E-Waste Statistics Partnership 2020 viser, at den globale mængde e-affald vokser med 2,5 millioner tons om året, og at samtlige mennesker på kloden i gennemsnit hver især genererede 7,3 kilo e-affald på ét år. Samtidig estimeres det i rapporten, at 50 tons kviksølv på globalt plan ender i miljøet på grund af e-affald.

Ifølge Emma Jefelt, Refurbed, er nedbringelsen af e-affald en fuldstændig afgørende indsats i klimakampen, og her mener hun, at et større fokus på forsikring og dermed reparation af elektronik kan være et effektivt skridt i den rigtige retning.

”Alt for mange elektroniske apparater ender i rodeskuffen eller skraldespanden, fordi de ikke bliver repareret, og det bliver vi nødt til at ændre på. Med Refurbed Plus giver vi vores kunder et stærkt incitament til at få elektronik repareret, hvis uheldet skulle være ude. Det er både godt for klimaet og for privatøkonomien,” siger Emma Jefelt fra Refurbed Danmark.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

11.10.2024CSR.dk

Bæredygtighed er også genbrug af gode ideer

11.10.2024CSR.dk

Festen er forbi. Det er crunch time

11.09.2024Erhvervsakademi Aarhus

Sponseret

Bæredygtig, cirkulær værdikæde, indkøb og leverandørkortlægning – dit arbejdsområde?

10.09.2024CSR.dk

Sådan kan indkøbere bidrage til mere bære- og modstandsdygtige værdikæder – del 1

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

28.08.2024Forenede Service

Sponseret

Grøn overbygning i Storkøbenhavn: Stensdal Group udvider samarbejdet med Kokkenes Køkken

22.08.2024CSR.dk

Millioner til cirkulært værdikædesamarbejde

19.08.2024CSR.dk

Carl Ras udvider populær værktøjsindsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Webinar: Lær at tale ESG

Selv erfarne fagfolk roder rundt i begreberne. Få overblik og indblik i de centrale nøgleord og bogstavsforkortelser. Så du kan forstå og tale med om, hvordan virksomheder kan skabe værdi for både samfund og bundlinje.

Dato

14.10.2024

Tid

10:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 14. oktober: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

14.10.2024

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 21. oktober: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

21.10.2024

Tid

12:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Grøn omstilling i praksis

Når vi taler om grøn omstilling i værdikæden er det vigtigt, at bæredygtighed tænkes ind i en helhed i hele værdikæden. Det får du styr på med kurset 'grøn omstilling i praksis'. 8 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J