Ny forsikring fra Refurbed skal få danskerne til at beholde elektronik længere

Danskerne beholder i gennemsnit kun deres smartphone i 2,7 år, selvom den i langt de fleste tilfælde kan bruges i op til seks år. Det vil markedspladsen for genanvendt elektronik, Refurbed, ændre på med forsikringen, Refurbed Plus, som gør levetiden på allerede genanvendt elektronik endnu længere.

19.10.2023

CSR.dk

De fleste af os kender følelsen, når ens smartphone glider ud af hånden i noget, som minder om slowmotion, og rammer asfalten.

En undersøgelse fra Norstat viser, at hver tredje dansker har haft en skade på smartphonen inden for de sidste to år. Heraf vælger 70 procent at leve med skaden, indtil telefonen – ofte kort efter udskiftes med en ny.

Det vil sige, at et stort antal smartphones udskiftes, selvom dens levetid nemt kunne forlænges med en reparation. Det fører til et stort ressourcespild og ikke mindst en omfattende CO2-udledning. Problemet er dog, at tæt på halvdelen af danskerne ikke har en forsikring, der dækker skader på smartphones, så levetiden kan forlænges. Det viser undersøgelsen fra Norstat.

Det vil markedspladsen for genanvendt elektronik, Refurbed, ændre på med en ny forsikring, Refurbed Plus, som kan fås til virksomhedens genanvendte og klimavenlige smartphones, tablets og smartwatches.

”Det mest bæredygtig elektronik er det, vi allerede ejer, og det er derfor afgørende for klimaet, at vi bliver bedre til at reparere elektronik, så det holder længere. At danskernes smartphones i gennemsnit kun holder 2,7 år, er simpelthen alt, alt for kort tid. I sidste ende er det klimaet, der betaler prisen for, at elektronik går til spilde,” siger Emma Jefelt fra Refurbed Danmark.  

Elektronikaffald skader miljøet
Danskernes elektronikforbrug buldrer derudad og det samme gælder mængden af elektronisk affald, der nu udgør den hurtigst voksende affaldsstrøm i verden.

En rapport fra The Global E-Waste Statistics Partnership 2020 viser, at den globale mængde e-affald vokser med 2,5 millioner tons om året, og at samtlige mennesker på kloden i gennemsnit hver især genererede 7,3 kilo e-affald på ét år. Samtidig estimeres det i rapporten, at 50 tons kviksølv på globalt plan ender i miljøet på grund af e-affald.

Ifølge Emma Jefelt, Refurbed, er nedbringelsen af e-affald en fuldstændig afgørende indsats i klimakampen, og her mener hun, at et større fokus på forsikring og dermed reparation af elektronik kan være et effektivt skridt i den rigtige retning.

”Alt for mange elektroniske apparater ender i rodeskuffen eller skraldespanden, fordi de ikke bliver repareret, og det bliver vi nødt til at ændre på. Med Refurbed Plus giver vi vores kunder et stærkt incitament til at få elektronik repareret, hvis uheldet skulle være ude. Det er både godt for klimaet og for privatøkonomien,” siger Emma Jefelt fra Refurbed Danmark.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

08.12.2023CSR.dk

Ny koalition vil skabe både handling og håb for biodiversitet

08.12.2023CSR.dk

Tilskud til klimafond kommer fra ulandsbistanden: Man sender regningen til dem, man hjælper, mener aktører

08.12.2023CSR.dk

Ny IEA-rapport prikker huller i Danmarks klimaplaner

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - København, 12.-13. december

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

12.12.2023

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel & Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V