Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond

Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.

Netværket skal hjælpe Danfoss med at få inspiration og sparring til, hvordan koncernen kan accelerere sit fokus på cirkulær økonomi. Arkivfoto..

23.03.2023

CSR.dk

Danfoss har netop tilsluttet sig Ellen MacArthur Foundations netværk som en del af sine bestræbelser på at understøtte overgangen til en kulstoffattig og cirkulær økonomi.

Koncernen er det første medlem af netværket siden Novo Nordisk i 2019. Derfor er man selvsagt meget begejstrede for at være en del af netværket, lyder det fra Martin Rossen, der er senior vice president og direktør for kommunikation og bæredygtighed.

Læs også: Danfoss: Strategisk fejl ikke at fokusere på energieffektivitet

”Vores mål er at accelerere udviklingen af kulstoffattige produkter og cirkularitetsinitiativer på tværs af alle vores forretningssegmenter, men det er hårdt arbejde og vanskeligt. Vores fokus er på mekaniske og elektroniske produkter, og vi er glade for at videreudvikle vores tilgang til cirkularitet og med dette netværk positivt påvirke vores strategi for produktdesign. Ellen MacArthur Foundation omfatter nogle af verdens største og mest indflydelsesrige organisationer, med transformativt potentiale til at demonstrere, hvad der er muligt inden for cirkularitet,” siger han.

Danfoss’ cirkularitetsmål for 2030 er, at mere end 80 procent af koncernens nyudviklede produkter skal være omfattet af cirkularitetstilgangen, og at der etableres samarbejde med 80 procent af Danfoss’ 25 vigtigste kunder.

Målene skal blandt andet realiseres gennem Danfoss’ ’Rethink-Reduce-Recirculate’ tilgang, som indeholder i alt ni strategier, der skal forbedre det cirkulære aspekt i nyudviklede produkter på tværs af koncernens forretningsområder.

Læs også: Hos Danfoss skal cirkulær økonomi være det nye sort

Og det er man hos Ellen MacArthur Foundation glade for at kunne hjælpe med, fortæller netværkschef Katie Attrill.

”Vi byder Danfoss velkommen som netværksmedlem, og ser frem til at støtte virksomheden i arbejdet med cirkulær økonomi. Vi arbejder med en gruppe på mere end 250 organisationer i vores formelle netværk. Netværket omfatter nogle af verdens førende virksomheder, politiske beslutningstagere, byer, akademiske institutioner og meningsdannere. Med vores netværk faciliterer vi samarbejdsprojekter, giver læringsmuligheder og afholder workshops og andre begivenheder for at udforske strategier og løsninger, der understøtter deres overgang til cirkulær økonomi.”

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

18.03.2025CSR.dk

Geopolitik i køledisken: Fødevarer som strategisk ressource

17.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

ISO 27001 versus NIS2 compliant

17.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Det Relationelle Lederskab og Virksomhedens Organisering

14.03.2025Miljømærkning Danmark

Sponseret

Kongsvang: Svanemærket styrker vores position

14.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

ISO 14001:2015 Lead Auditor Refresher

14.03.2025CSR.dk

Hård kritik: Arlas klimamål løser ingenting

14.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Bæredygtighed, Strategi og Forretningsudvikling

13.03.2025Bureau Veritas

Sponseret

ISO 9001:2015 – Lead auditor refresher

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Forår 2025 Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

18.03.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Opstart: Mini MBA i Sustainability Management

Mini MBA i Sustainability Management er for dig, der ønsker en ambitiøs uddannelse i bæredygtighed. Du bliver undervist af førende eksperter inden for bæredygtighed og SDG’er - heriblandt Steen Hildebrandt, som har været med til at skabe uddannelsen.

Dato

19.03.2025

Tid

09:00

Sted

Comwell Hotel Aarhus

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Forår 25 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.03.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Preparing for a nature strategy

Webinar 2: Preparing for a nature strategy In this webinar we will take a closer look at tools and frameworks which can be used to structure the work on nature and prioritize topics.

Dato

19.03.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Velkomstmøde for nye medlemmer

Deltag i vores online velkomstmøde og bliv klogere på dine muligheder som medlem af UN Global Compact Network Denmark.

Dato

19.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Livscyklusanalyser

Opnå en helhedsforståelse af produktets vej igennem hele værdikæden og bliv klogere på et produkts livscyklus og miljøbelastning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

20.03.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus Ringvej Syd 104 8260 Viby J