New Zealand vedtager forbud for offshore olie- og gasudforskninger

Den newzealandske regering har forbudt nye tilladelser til offshore olie- og gasudforskninger, som en del af landets indsats for at nå målene i Parisaftalen.

New Zealand vedtager lov, der forbyder olie- og gasuddrivelse på fire millioner kvadratmeter af jorden overflade. Arkivfoto. .

20.11.2018

CSR.dk

Det newzealandske parlament stemte d. 14. november 2018 om lovgivning, der skal forbyde nye tilladelser til at søge efter olie- og gas ud for landets kyst. Resultatet blev 63 stemmer for og 55 imod lovændringen, der dermed blev vedtaget, skriver nzharald.co.nz.

Læs også: Politikerne skal gøre mre på klimaområdet

“Newzealænderne vil gerne se en fremtid for deres land, hvor vi påtager os at handle i forhold til klimaforandringerne, hvor vi har en langsigtet økonomisk plan for vores land, hvor vi har modet til at kigge ud over den treårige politiske cirkel og planlægge for de næste 10, 20, 30 og 40 år frem”, fortæller Megan Woods, minister for energi- og ressourcer I New Zealand.

Ændringen kommer ikke til at have indflydelse på de tilladelser, der allerede er givet, fortæller ministeren.

Landet følger Parisaftalen
New Zealands statsminister, Jacinda Ardern, satte processen i gang tilbage i april måned. Hun fortalte dengang at hele verden går i samme retning.

”Vi har alle underskrevet Parisaftalen, som siger at vi bevæger os mod kulstof-neutralitet, og nu bliver vi nødt til at reagere på det”, siger Arden, og tilføjer:

”Det er ikke noget, der ændres natten over. De eksisterende tilladelser har meget lange tidsfrister. Vi vil derfor se olie- og gasudvinding i adskillige år endnu. Og jobbene – de fire-og-et-halvt tusinde jobs der er i industrien – vil også fortsætte”.

Regeringen har lovet, at New Zealands elnet skal være dækket af 100 procent bæredygtigt energi i 2035, samtidig med at landet sigter efter at være kulstof-neutral i 2050.

Vækker blandede følelser
Hos ngo’en Greenpeace fejrer man den nye lovændring, skriver ecowatch.com.

”I dag har vi vedtaget en yderst vigtig lov for det globale klima. Loven betyder, at omkring fire millioner kvadratmeter af jordens overflade nu er forbudt område for olie- og gasselskaber, og ethvert depot under vores dybe havoverflade forbliver i jorden, hvor de hører til”, lyder det fra Greenpeace klima- og energikampagne aktivist Kate Simcock.

Men ikke alle er glade for lovændringen. Det newzealandske centrum-højre parti National Party gik imod lovændringen, og lovede at trække ændringen tilbage hvis partiet genvinder regeringsmagten.

Læs også: Danmark får verdenspris for økologipolitik

Også det newzealandske petroleumsselskab (PEPANZ) var imod lovgivningen:

”Der er ikke blevet lyttet til de folk, der bliver mest påvirket af denne beslutning, og de ser nu frem til stor usikkerhed”, siger PEPANZ CEO Cameron Madgwick.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

23.07.2024CSR.dk

Regions nej til at bestille oksekød møder kritik

22.07.2024CSR.dk

Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)