Nestlé minimerer risikoen for børnearbejde gennem øget indtjening

Nestlé nye ”Indkomst Accelerations” plan sigter mod at forebygge børnearbejde, øge kakaobøndernes indtjening og sikre fuld sporbarhed i kakaoproduktionen.

11.05.2022

CSR.dk

Kakaobønder i Nestlés forsyningskæde møder dagligt systemiske udfordringer, fra fattigdom og klimaudfordringer til mangel på adgang til finansieller services og basal infrastruktur, så som rent vand, sundhedspleje og uddannelse. Disse faktorer kan lede til sociale udfordringer, så som børnearbejde. Ved at hjælpe familier med at opnå en løn der kan leves for (leveløn), forsøger projektet at forebygge fattigdom og børnearbejde.

Hvordan Nestlé hjælper kakaobønder med at opnå en løn, der kan leves for
Nestlés program for øget indtjening kombinerer træning og støtte med finansielle udbetalinger, der skal hjælpe landmændene med at opnå en løn der kan leves for. Programmet belønner kakaobønder, ikke bare for mængden og kvaliteten af deres kakaobønner, men også når de anvender praksisser der tilgodeser miljøet og det omkringliggende samfund.  Ved at sikre adgang til uddannelse, styrke kvinders position og udvikle avancerede landbrugspraksisser, vil Nestlés holistiske tilgang skabe bæredygtig udvikling i lokalsamfundene.

Eksempler på praksisser, som Nestlé belønner gennem programmet, indeholder:

  • Skoletilmelding for alle børn i husstanden i alderen 6-16
  • Implementering af god landbrugspraksis, f.eks. beskæring, der øger afgrødeproduktiviteten 
  • Udførelse af aktiviteter inden for skovlandbrug, f.eks. plantning af skyggetræer, der styrker bøndernes robusthed til at håndter udfordringer, der kan opstå i forbindelse med klimaforandringer
  • Generering af indkomst gennem andet end kakaodyrkning. For eksempel ved at dyrke andre afgrøder, opdrætte husdyr som kyllinger og biavl eller gennem forarbejdning af andre produkter som kassava.

Der bygges videre på den indsamlede viden
Programmet bygger videre på det arbejde som Nestlé har gjort i mere end et årti, med at forbedre levestandarden for bønder i vores kakaoforsyningskæder. Nestlé anvender deres viden og indsigt fra Nestlés Cocoa Plan til at udvikle Nestlés nuværende tilgang, hvor de fokuserer på initiativer, der har vist at have en positiv påvirkning på bønderne og deres familiers levestandard, og har reduceret risikoen for børnearbejde. I løbet af det næste årti, vil Nestlé mere end tredoble den årlige investering i bæredygtighed i kakaoforsyningskæden. Ved at investere mere end 9 milliarder kroner vil Nestlé bygge videre på de fremskridt, der hidtil er opnået gennem Nestlé Cocoa Plan. 

Udvidelse af Nestlés program for øget indtjening til 160.000 kakaoproducerende familier
Baseret på løbende evaluering vil, hvad der startede som et pilotprojekt med 1.000 landmænd i Elfenbenskysten i 2020, skaleres og udvides i løbet af det næste årti. I 2030 er det derfor Nestlés ambition at nå ud til samtlige landmænd i deres globale kakaoforsyningskæde.

Incitamenter til direkte bonusudbetalinger, designet til at empower kvinder 
Ved at deltage i programmet og opnå de tilknyttede mål, vil kakaobønderne i løbet af de første to år kunne tjene op til 500 schweizerfranc om året i direkte bonusudbetalinger. I takt med at bøndernes indkomster vil stige gennem andre initiativer vil kontantbeløbet reduceres til 250 schweizerfranc. Indkomst accelerator programmet udbetaler kontanter direkte til kakaobønderne via en sikker mobiloverførsel. Kontanterne fordeles ligeligt mellem det mandlige og kvindelige overhoved for husstanden for at fremme ligestilling mellem kønnene, dele det økonomiske ansvar og opbygge mere modstandsdygtige husholdninger.

Samarbejde er helt afgørende
Nestlés ambitiøse program ville ikke være muligt uden støtte og input fra vores mangeårige partnere. Sammen med IDH (The Sustainable Trade Initiative), ICI (International Cocoa Initiative), Rainforest Alliance, lokale og nationale regeringer og landmænd, vil Nestlé løbende måle, vurdere og styrke programmet så de kan fortsætte med at levere den bedst mulige støtte til landmændene og deres familier.   

Øget sporbarhed og gennemsigtighed
Parallelt med ovennævnte indsatser remodeller Nestlé deres indkøbsprocesser til at bygge på principper omkring ”segregation” så de kan spore helt tilbage til, hvor kakaobønnen kommer fra. Fra landbruget til fabrikken. Dette vil bidrage til øget gennemsigtighed i Nestles kakaoforsyningskæder. Nestle sigter mod at skabe varige forandringer og mod at transformere processerne for, hvordan de køber deres kakao. Dette vil hjælpe Nestle til at opnå fuld sporbarhed på deres kakaoprodukter inden for de næste fem år. Dette vil skabe større gennemsigtighed og ansvarlighed i forsyningskæden, både internt i Nestlé og i hele chokoladebranchen.  Det vil samtidig give Nestlés forbrugere større indsigt i produkternes oprindelse. Dette er afgørende for effektivt at adresserer udfordringerne med børnearbejde i kakaoproduktionen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

14.06.2024CSR.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

17.05.2024Verdo

Sponseret

Verdo indgår samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp: Vil støtte træplanting i Uganda

16.05.2024Blind Coffee

Sponseret

SAMLET OM KAFFEN

09.05.2024BSR

Sponseret

Driving Forward Human Rights in Transport & Logistics

08.05.2024Semler Gruppen A/S

Sponseret

Semler Gruppen certificeret som læse- og skrivevenlig arbejdsplads

08.05.2024CSR.dk

Supermarkedsgigant får ny pensionsaftale med fokus på klima og sundhed

02.05.2024BSR

Sponseret

Building an Effective Supply Chain Data Ecosystem to Prevent Forced Labor

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C