Meyers har gjort sine færdigretter mere klimavenlige

Et halvt år efter start har Meyers udskiftet emballagen på alle sine færdigretter til nye og mere bæredygtige bakker fremstillet af min. 65% genbrugsplast. Samtidig har kokkene optimeret opskrifterne, så retterne nu indeholder endnu flere bælgfrugter og grøntsager til gavn for både klimaet og måltidsglæden.

Foto: Kresten Worm-Leonhard .

11.03.2022

CSR.dk

Meyers er nået i mål med omlægningen til mere bæredygtig emballage i sortimentet af færdigretter. Bakkerne - med navnet 'Evolve' - fremstilles af danske Faerch og består af 65-72% genbrugsplastSamtidig har Meyers øget andelen af bælgfrugter og grønt i eksisterende og nye færdigretter.

Tiltagene er en del af den samlede bæredygtighedsstrategi, som Meyers lancerede i efteråret 2021. Strategien indeholder bl.a. et mål om, at mindst 80% af al emballage på tværs af Meyers skal være fremstillet af genanvendt materia­le, mens 100% af emballagen skal være genanvendelig eller bionedbrydelig.

En farverig bivirkning
Farverne på de nye genbrugsbakker varierer i nuance alt efter om det er brugte flasker, gamle kasser eller en helt tredje ressource, der er blevet genanvendt. Det betyder, at færdigretter fra Meyers nu sælges i både brune, grønne, blå og grå nuancer.

”Tiltaget har givet en helt ny visuel dynamik i blandt vores færdigretter. En positiv og egentlig utilsigtet sideeffekt ved et projekt, som ellers fra starten udelukkende handlede om at øge vores omtanke for bæredygtighed i produktionen,” fortæller direktør for Meyers Consumer Food, Anne Luise Deleuran.

Grønnere udenpå og indeni
Ovenpå milepælen med omlægning til mere bæredygtig plastemballage, er turen nu kommet til et serviceeftersyn på opskrifterne bag selvsamme hurtige håndværksretter. I forlængelse af Meyers’ strategiske fokus på grøn velsmag - hvilket bl.a. er mundet ud i en bog om grønne proteiner – øges andelen af bælgfrugter og grøntsager i eksisterende og kommende færdigretter.

”Vi oplever et stort ønske blandt kunderne om at spise grønnere. Både i forhold til rene vegetariske måltider, men også gennem mindre skridt, hvor elskede klassikere med kød får et mere klimavenligt twist,” fortæller Anne Luise Deleuran, og slutter: 

”Her kan vi med vores ekspertise på feltet tilberede langsom mad til hurtige dage, der ikke bare smager dejligt, men også bidrager til større mæthedsfølelse og en øget omtanke for kloden ved hjælp af flere bælgfrugter og grøntsager.”

- EHS

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Fra ambition til action – succes med miljømærkede indkøb

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

03.09.2025CSR.dk

Der er råstoffer for milliarder i europæernes skuffer

03.09.2025Schneider Electric

Sponseret

Nyt podcastafsnit: Kan vindindustrien blive CO₂-neutral – og hvordan?

01.09.2025CSR.dk

Ny forskning advarer om mulig kollaps af afgørende havstrøm

29.08.2025CSR.dk

Ministerens nationalfisk-kampagne møder hård kritik: "Greenwashing"

28.08.2025CSR.dk

DTU og Topsoes tætte samarbejde om fremtidens brintteknologi

28.08.2025Schur International Holding a/s

Sponseret

Grow Up Farm

27.08.2025CSR.dk

Danske forskere gør genbrug af beton muligt

26.08.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Mål klimaaftrykket på din IT-Løsning

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Efteruddannelse
Nordic Programme on Non-Discrimination

The Nordic Programme on Non-Discrimination is an online programme designed to support Nordic businesses in advancing equality and inclusion across their operations. If your company is ready to take meaningful steps to identify, assess, and address discrimination-related risks, this programme will guide you through the process with practical tools and expert insights. Sign up before 16 June.

Dato

29.08.2025

Tid

09:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
QMS ISO 9001:2015 Lead Auditor Kvalitet (CQI IRCA-certificeret)

Bliv certificeret ISO 9001:2015 Lead Auditor i kvalitetsledelsessystemer (CQI-IRCA-certificeret)

Dato

01.09.2025

Tid

08:30

Sted

Middelfart

Bureau Veritas
Kursus
Intro til NIS2

- Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer vi i gang?

Dato

04.09.2025

Tid

08:00

Sted

Fredericia

DTU
Efteruddannelse
Kvalitetsstyring

På kurset, som også er et diplommodul, vil du få forståelse for sammenhængen mellem kvalitetsstyring af produkter og services og virksomhedens drift.

Dato

04.09.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Opstart: Mini MBA i Sustainability Management

Mini MBA i Sustainability Management er for dig, der ønsker en ambitiøs uddannelse i bæredygtighed. Du bliver undervist af førende eksperter inden for bæredygtighed og SDG’er - heriblandt Steen Hildebrandt, som har været med til at skabe uddannelsen.

Dato

04.09.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG-rapporteringsarbejdet

Dato

05.09.2025

Tid

09:00

Sted

Online