Mere natur vinder ind i flere virksomheder

Første skridt er måske at holde op med at slå græsset på virksomhedens områder eller plante nogle træer. I længden skal man dog også have undersøgt og dokumenteret, hvordan ens produkter påvirker naturen.

18.05.2021

CSR.dk

En artikel i Børsen Bæredygtig fortæller d. 18. maj, hvordan flere og flere virksomheder har taget naturgenoprettelse til sig, som en måde at arbejde med det, mange forventer bliver det næste store emne på den grønne dagsorden: biodiversitet.

F.eks. har it-virksomheden KMD omlagt den klassiske græsplæne ved hovedkontoret til vild natur, hvor medarbejderne ifølge virksomheden selv bruger de 15 hektar, som er omlagt, til møder og rekreative formål.

Et andet eksempel er boligselskabet KAB, som har taget biodiversitet ind i deres strategi for at holde ca. 400 hektar naturarealer, der ligger i forbindelse med selskabets 60.000 boliger i Hovedstadsområdet. Det betyder f.eks., at man kan spare nogle af de omkring 26 gange om året græsset bliver slået væk, fordi de flade plæner erstattes af natur, der plejer sig selv. Noget man i øvrigt forestiller sig, at man vil kunne se på driftsbudgettet hen ad vejen.

Hos store bæredygtighedsfrontløbervirksomhederne er man allerede begyndt at have biodiversitet med i sine årlige rapportering på bæredygtighed. Det gælder f.eks. Novo Nordisk og Ørsted, som skriver om, hvordan de arbejder med at bidrage til biodiversitet. Hos Mærsk oplever man ligeledes, at selvom klimaspørgsmålene stadig fylder mest i investorernes spørgsmål, så vinder f.eks. biodiversitet også indpas her.

Den tendens bakker Danmarks Grønne Investeringsfond op om og kræver af virksomheder, som søger finansiering gennem fonden, at de kan dokumenter deres aktiviteters påvirkning af biodiversitet.

“Nogle virksomheder bidrager direkte til biodiversitet, mens andre, der måske bruger ædelmetaller i produktionen, kan have en negativ påvirkning. Her skal virksomhederne kunne dokumentere gennem deres politik, hvordan de sikrer den mest skånsomme udnyttelse af naturens ressourcer og dermed ikke har væsentlige, skadelige påvirkninger. Det er super-vanskeligt at vurdere konkret og detaljeret, men det forsøger vi ud fra fulde livscyklusanalyser, når vi ser på mulige investeringer,” siger fondens direktør for grøn indflydelse, Linda Høibye.

- EHS

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

04.10.2024CSR.dk

Sådan ser kønsfordelingerne ud i toppen af den offentlige sektor

04.10.2024CSR.dk

EU planlægger at udskyde afskovnings-direktivet

04.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: CBAM

04.10.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia har forpligtet sig til Science Based Target Initiative

02.10.2024CSR.dk

50 mio. kr. skal ruste SMV’er til at dokumentere bæredygtighed

02.10.2024CSR.dk

Elbilers dråbe i det danske bilhav vokser igen

01.10.2024CSR.dk

Grønne kompetencer: Efterspørgslen stiger i hele verden

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 7. oktober: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

07.10.2024

Tid

12:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

08.10.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J