Mere fart på dansk miljøteknologi

Europæiske kontaktbørser skal udvikle virksomheder i EU til at blive verdensførende inden for miljøteknologi, biomasse og bioenergi.

07.03.2008

CSR.dk

Af Flemming Nielsen, freelance journalist

Europæiske virksomheder skal være verdens førende inden for biomasse og bioenergi inden 2010. Det er et mål, som EU vil nå ved at hjælpe virksomheder med at udvikle sig gennem øget samhandel.

Hvad det konkret går ud på, kan danske virksomheder, organisationer og myndigheder opleve i april måned, hvor der afholdes en kontaktbørs under titlen ”PAVE Viborg2008”. Her kan virksomheder fra Danmark og det øvrige EU mødes for at skabe kontakter, der skal øge eksport, samhandel og udvikling af ny teknologi.

En af de virksomheder, som deltager til april i Viborg, er det Grundfos-ejede Infarm, der leverer miljøteknologi til landbruget.

"Vi er med i kontaktbørsen, fordi vi søger adgang til eksportmarkedet i en række EU-lande. Vi har særlig fokus på Norge, Tyskland, Holland og Spanien, der har mange af de samme miljøkrav som i Danmark," forklarer Allan Skovgaard, direktør i Infarm. Han forventer at have de første eksportordrer i hus inden udgangen af 2008.

Miljøteknologi foran gennembrud
Hos Infarm ser Allan Skovgaard, at miljøteknologibranchen har særlige forhold, som gør sig gældende netop nu.
"Både Grundfos-koncernen og Infarm vurderer, at miljøteknologien står foran sit endelige gennembrud. I dag består branchen af mindre virksomheder, der satser på forskellige teknologier, som er mere eller mindre udviklede. Samtidig er der en stærkt stigende samfundsmæssig efterspørgsel.

Går det som i andre brancher, vil vi se en sammensmeltning af teknologier, fusioner og opkøb af virksomheder," siger Allan Skovgaard.

Derfor mener han også, at det er rette tidspunkt, Infarm ser sig omkring efter nye samarbejdspartnere i Europa.
"Det er nu, det sker. Vi er klar til eksporten både teknologi- og salgsmæssigt. Derfor søger vi kontakt med organisationer og virksomheder, der kan hjælpe os," siger han.

Kontakt til kontrakt
Arrangørerne af mødet i Viborg, Håndværksrådet International, forventer, at mellem 200 og 225 virksomheder fra omkring en snes EU-lande vil deltage i netværksmødet.

"Man møder typisk omkring 20 virksomheder i løbet af en kontaktbørs over to dage, fortæller Jacob Mogensen, eksport- og projektkonsulent hos Håndværksrådet International.

Han beskriver kontaktbørsen som et effektivt og billigt middel til at diskutere muligt samarbejde med et udvalg på flere end 200 virksomheder, organisationer og myndigheder fra knap 20 lande.

"Og det stærkeste kort er, at de er samlet fra den samme sektor på ét sted i to dage, understreger Jacob Mogensen.
De typiske resultater fra en kontaktbørs er tre til fem kontakter, der til sidst munder ud i én til tre kontrakter med samarbejde eller salg."

Grundfos på vej ind i landbruget
Med virksomheden Infarm er Grundfos på vej ind i aktiv miljøteknologi.

I efteråret 2007 købte pumpegiganten Grundfos det lille selskab Infarm, som koncernen har været medejer af i en årrække.

Mens Grundfos har fokuseret på det rene vand, har Infarm fingrene og næsen nede i landbrugets gylleproblem.
Infarms koncept er, at man tilføjer syre til gyllen, hvorved ammoniakken bindes og omdannes til ammonium. Det gavner både dyr og mennesker, som ikke belastes af dårligt indeklima, og miljøet, der slipper for den skadelige ammoniak.

Gyllelugten kan fjernes
I efteråret 2007 lancerede Infarm teknologien Smellfighter, der kan fjerne lugten af gylle ved en gennemluftning med ozon.

"Med de to teknologier har vi stærke kort til at fjerne to forureningskilder fra landbruget. Den ene er ammoniak- og kvælstoffordampningen, og den anden er at fjerne lugten fra produktionen, så der også er plads til, at lokalsamfundet på landet kan nyde den frie natur," siger Allan Skovgaard, direktør i Infarm.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

24.04.2024CSR.dk

Cigaretproducenter skal betale mere for opsamling af skod

24.04.2024CSR.dk

Kunstig intelligens kan bane vej for mere resiliente og regenerative værdikæder

25.04.2024HORTEN ADVOKATPARTNERSELSKAB

Sponseret

NEKST – Farvel til gas i danske hjem

24.04.2024DAKOFA

Sponseret

Endnu et ”ja tak” til genbrugsemballagerne

24.04.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Få klimavenlige shoppingvaner

24.04.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Hvorfor håndlavede produkter?

24.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

23.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Investér i et bæredygtigt arbejdsmiljø

Jobmarked

Se alle

DEMANT

ESG Reporting Controller

ESG Reporting Controller - this is the opportunity you have been waiting for! You will have one of the most important roles in our ESG journey.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

09.05.2024

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

23.04.2024

Tid

08:30

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V

Klappir Nordic ApS
Konference
MEET US AT LOOP FORUM

We have a complete solution for your ESG compliance work, and we would love to discuss opportunities with you!

Dato

24.04.2024

Tid

09:30

Sted

Lokomotivværkstedet - Otto Busses Vej 5A, 2450 København

Byggeriets Samfundsansvar
Seminar
Få styr på ‘S’ i ESG (Aarhus)

Social bæredygtighed bliver i ny international bæredygtighedslovgivning sidestillet med den miljømæssige. Det vil sige, at menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder bliver en lige så vigtig del af byggeriets tilgang til bæredygtighed. En helhedsorienteret tilgang er altså helt afgørende, når vi omstiller vores økonomi og aktiviteter mod fremtidens marked. På dette seminar kan du blive klogere på, hvordan du kan igangsætte initiativer inden for dit ”S” i ESG, der gør dig i stand til at møde den konstante udvikling i markedet. Seminaret udbydes i samarbejde med Bygherreforeningen.

Dato

25.04.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

29.04.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

SUSTAINX ApS
Webinar
Hvordan lykkes man som ESG-ansvarlig?

Et indblik i opgaver, processer og strategier

Dato

30.04.2024

Tid

11:00

Sted

Teams