Mere fart på dansk miljøteknologi

Europæiske kontaktbørser skal udvikle virksomheder i EU til at blive verdensførende inden for miljøteknologi, biomasse og bioenergi.

07.03.2008

CSR.dk

Af Flemming Nielsen, freelance journalist

Europæiske virksomheder skal være verdens førende inden for biomasse og bioenergi inden 2010. Det er et mål, som EU vil nå ved at hjælpe virksomheder med at udvikle sig gennem øget samhandel.

Hvad det konkret går ud på, kan danske virksomheder, organisationer og myndigheder opleve i april måned, hvor der afholdes en kontaktbørs under titlen ”PAVE Viborg2008”. Her kan virksomheder fra Danmark og det øvrige EU mødes for at skabe kontakter, der skal øge eksport, samhandel og udvikling af ny teknologi.

En af de virksomheder, som deltager til april i Viborg, er det Grundfos-ejede Infarm, der leverer miljøteknologi til landbruget.

"Vi er med i kontaktbørsen, fordi vi søger adgang til eksportmarkedet i en række EU-lande. Vi har særlig fokus på Norge, Tyskland, Holland og Spanien, der har mange af de samme miljøkrav som i Danmark," forklarer Allan Skovgaard, direktør i Infarm. Han forventer at have de første eksportordrer i hus inden udgangen af 2008.

Miljøteknologi foran gennembrud
Hos Infarm ser Allan Skovgaard, at miljøteknologibranchen har særlige forhold, som gør sig gældende netop nu.
"Både Grundfos-koncernen og Infarm vurderer, at miljøteknologien står foran sit endelige gennembrud. I dag består branchen af mindre virksomheder, der satser på forskellige teknologier, som er mere eller mindre udviklede. Samtidig er der en stærkt stigende samfundsmæssig efterspørgsel.

Går det som i andre brancher, vil vi se en sammensmeltning af teknologier, fusioner og opkøb af virksomheder," siger Allan Skovgaard.

Derfor mener han også, at det er rette tidspunkt, Infarm ser sig omkring efter nye samarbejdspartnere i Europa.
"Det er nu, det sker. Vi er klar til eksporten både teknologi- og salgsmæssigt. Derfor søger vi kontakt med organisationer og virksomheder, der kan hjælpe os," siger han.

Kontakt til kontrakt
Arrangørerne af mødet i Viborg, Håndværksrådet International, forventer, at mellem 200 og 225 virksomheder fra omkring en snes EU-lande vil deltage i netværksmødet.

"Man møder typisk omkring 20 virksomheder i løbet af en kontaktbørs over to dage, fortæller Jacob Mogensen, eksport- og projektkonsulent hos Håndværksrådet International.

Han beskriver kontaktbørsen som et effektivt og billigt middel til at diskutere muligt samarbejde med et udvalg på flere end 200 virksomheder, organisationer og myndigheder fra knap 20 lande.

"Og det stærkeste kort er, at de er samlet fra den samme sektor på ét sted i to dage, understreger Jacob Mogensen.
De typiske resultater fra en kontaktbørs er tre til fem kontakter, der til sidst munder ud i én til tre kontrakter med samarbejde eller salg."

Grundfos på vej ind i landbruget
Med virksomheden Infarm er Grundfos på vej ind i aktiv miljøteknologi.

I efteråret 2007 købte pumpegiganten Grundfos det lille selskab Infarm, som koncernen har været medejer af i en årrække.

Mens Grundfos har fokuseret på det rene vand, har Infarm fingrene og næsen nede i landbrugets gylleproblem.
Infarms koncept er, at man tilføjer syre til gyllen, hvorved ammoniakken bindes og omdannes til ammonium. Det gavner både dyr og mennesker, som ikke belastes af dårligt indeklima, og miljøet, der slipper for den skadelige ammoniak.

Gyllelugten kan fjernes
I efteråret 2007 lancerede Infarm teknologien Smellfighter, der kan fjerne lugten af gylle ved en gennemluftning med ozon.

"Med de to teknologier har vi stærke kort til at fjerne to forureningskilder fra landbruget. Den ene er ammoniak- og kvælstoffordampningen, og den anden er at fjerne lugten fra produktionen, så der også er plads til, at lokalsamfundet på landet kan nyde den frie natur," siger Allan Skovgaard, direktør i Infarm.

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

06.12.2024CSR.dk

Genbrugsbutikker betænkelige ved nyt EU-direktiv

06.12.2024CSR.dk

Byggeriets påvirkning af biodiversitet skal sættes på standard

06.12.2024CSR.dk

Kommunerne får udvidet værktøjskassen til den grønne omstilling

06.12.2024TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Sponseret

Ny biodiversitetsportal samler unik viden om havmiljøet i Nordsøen

05.12.2024Lübech Living ApS

Sponseret

En julestjerne med historie – 2nd generation

04.12.2024CSR.dk

Klimaforandringer skubber boligejere mod klimasikring

03.12.2024Dansk Industri

Sponseret

Regenerativ turisme: Kan arkitektur hjælpe os gentænke måden, vi rejser på?

02.12.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Agil planlægning sparer 470 ton CO2e

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

09.12.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K