Med restuld sætter Woola skub i Danmarks grønne emballagemarked

Estiske Woola har udviklet en bæredygtig emballageløsning produceret af overskudsuld, som erstatter bobleplast og andre miljøtunge materialer. Bobleuld, der netop er på vej ind på det danske marked, har allerede vakt interesse hos flere virksomheder.

Til forskellige typer af pakker har Woola udviklet en uldkonvolut, et flaskeærme og bobleuld, som kan bruges til større varer og pakker. Foto: Woola.

22.09.2022

CSR.dk

Bobleuld. Ikke bobleplast. Spørger man estiske Anna-Liisa Palatu, Jevgeni Širai og Katrin Kabun skal det være standarden indenfor emballage i fremtiden, og derfor stiftede de i 2019 virksomheden Woola.

Laver man indpakningen i restuld i stedet for plast, sparer man nemlig den ofte miljøbelastende og fossilbaseret produktion af emballage. Samtidig får man mere ud af uldproduktionen, der allerede finder sted, men som årligt kasserer 200.000 ton fåreuld på europæisk plan. Rester der som regel enten bliver brændt eller begravet.

Woolas restuldsløsning er udviklet med særligt henblik på e-handel, som de tre stiftere selv har en fortid indenfor. Til forskellige typer af pakker har de derfor udviklet henholdsvis en uldkonvolut, et flaskeærme og bobleulden, som kan bruges til større varer og pakker.

Nu er virksomheden så klar til det danske marked, hvor der i 2020 blev leveret omkring 180,6 millioner pakker på markedet for kurer-, ekspres- og pakkepost.

Læs også: Ørsted udvider krav om 100 procent vedvarende energi til alle leverandører

”Det danske marked har fra start været en prioritet for os. De danske forbrugere elsker e-handel og købte i 2021 for knap 182 milliarder kroner på nettet. Det bliver til millioner af forsendelser, hvor bobleplast og -kuverter stadig udgør en for stor andel. De både bør og kan erstattes med et mere bæredygtigt alternativ. Så hvorfor ikke erstatte klimabelastende plast med komposterbar restuld fra fåreklipning?” siger Anna-Liisa Palatu.

Woola er allerede i dialog med flere interesserede danske virksomheder, og hos møbelproducenten TAKT ser man også frem til Woolas indtog i Danmark.

”Vi vil ikke nøjes med blot at være bæredygtige på vores møbler. Vi ser på alle led af møblets liv, og her er indpakning og emballage en vigtig del af vores cirkulære og bæredygtige regnestykke,” siger Henrik Taudorf Lorensen, der er stifter og CEO i TAKT.

”Desværre er indpakning og emballage en ret udfordret kategori, hvor nogle af de bæredygtige løsninger, som vi efterspørger, endnu ikke har været tilgængelige. Så vi glæder os over, at virksomheder som Woola – og forhåbentligt mange flere – de kommende år vil komme med løsninger som kan sikre, at vi kommer helt i mål,” fortsætter han.

- KCP

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Det er verdens grønneste virksomhed, og de måler alt: - Det er dumt at lade være

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

07.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric lancerer skræddersyet løsning til SMV’ers bæredygtighedsarbejde

02.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Mobile datacentre er fremtiden – Schneider Electric opskalerer produktionen

01.04.2025Fristads Kansas

Sponseret

I front i tekstilbranchen: Virksomhed har cirkulær produktion i kernen af sin forretning

31.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Harmony NFC kontrolrelæer og timere er nu fuldt kompatible med iOS

25.03.2025CSR.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle