Mange indkøbere overser risici for korruption i forsyningskæden

Korruption og bestikkelse blandt tredjepartsleverandører er en stor risiko i adskillige brancher. Alligevel fejler næsten halvdelen af internationale virksomheder, når det kommer til at forhindre de ulovlige pengestrømme, viser ny undersøgelse.

Korruption er en voksende risici for mange virksomheder med lange forsyningskæder..

09.01.2017

CSR.dk

Mere præcist viser undersøgelsen, hvor HL har spurgt lidt over 600 virksomheder om deres praksisser på området, at 49 procent af selskaberne ikke udfører grundlæggende såkaldte AB&C (anti-bribery and corruption)-tjek af sine tredjepartsleverandører for at sikre sig mod de mange risici i denne sammenhæng.

Derudover viser analysen, at 47 procent ikke udviser rettidig omhu i deres forberedelser, 44 procent undlader at bede deres tredjepartsleverandører om at udfylde spørgeskemaer om emnet, og en tilsvarende andel foretager ikke personlige interviews på området.

Grundet stadigt strammere international lovgivning på netop AB&C, der i stigende grad gør de store virksomheder ansvarlige for eventuelle korrupte handlinger hos deres leverandører i både andet og tredje led, så kommer undersøgelsens resultater bag på en af dens forfattere.

”Det betyder jo, at lad os sige 45 procent af virksomhederne står til at komme i problemer, hvis der går noget galt. Og med tanke på den potentielle risiko, når det kommer til størrelsen af de mulige straffe, så finder vi det ret overraskende”, siger global head of investigations, white collar and fraud hos Hogan Lovells, Crispin Rapinet, til Supply Management.

Fejl kan hurtigt ende i retssager
Udfordringen med tredjepartsleverandører for de store selskaber går på at vide, hvem man rent faktisk handler med. Af de adspurgte virksomheder i undersøgelsen, har de 82 procent noteret sig en stigning i antallet af tredjepartsleverandører over de sidste tre år, og næsten lige så mange (78 procent) regner med at få flere det kommende år.

Derfor bliver det både sværere og vigtigere for virksomhederne at have styr på deres forsyningskæder, siger Crispin Rapinet i forbindelse med rapportens publicering.

”Det giver jo god mening for virksomhederne at engagere sig med tredjeparter – lokal viden, forbindelser osv. Samtidig er det er svær balancegang mellem kommercielle fordele kontra risikoen forbundet ved at disse parter agerer i dit navn. Hvis du som selskab ikke har det rigtige kontrolapparat på plads, så kan det hurtigt ende i retssager og store tab både økonomisk og af omdømme”, siger han.

Læs også: Korruption straffes globalt - men hvordan og for hvad?

Som grundlag for rapporten har HL talt med i alt 604 virksomheder fra UK (101), Tyskland (102), Frankrig (100), USA (151), Kina (57), Singapore (52) og Japan (41), her godt 150 fra transportbranchen. Alle har mindst 2000 ansatte og en omsætning på ikke under 250 mio. pund (knap 2,2 mia. kr.).

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

26.07.2024CSR.dk

Landsdækkende klimasamarbejde tættere på EU-millioner

26.07.2024CSR.dk

Undersøgelse: otte ud af ti danskere holder fast i rejsevaner trods klimaforandringer

03.07.2024Valified

Sponseret

Partnercase: Nykredit x Valified

01.07.2024CSR.dk

Køkkenkæde genopliver gamle køkkenelementer med cirkulært koncept

19.06.2024CSR.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

17.06.2024Daka Denmark A/S

Sponseret

Mommark Marina Seaside Bistro modtager Årets Medlem-pris fra REFOOD-mærket

17.06.2024CSR.dk

Bæredygtighed er den nye trend i danske B2B-indkøb

13.06.2024BESTSELLER

Sponseret

Med stort brancheinitiativ vil BESTSELLER fremme grønne landvindinger gennem finansiel hjælp

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)