Mærskflåde skal hjælpe til analyser af havforhold

Mærsk melder hele sin 300 skibe flåde klar til meteorologiske undersøgelser i klima- og vejrprognoser. Undersøgelserne hjælper blandt andet med at forstå klimaforandringernes påvirkning af havet.

Gennem dataindsamling skal Mærsks containerskibe hjælpe meteorologer og klimaforskere med vejrprognoser og tilstande på havet. .

29.05.2020

CSR.dk

Omkring halvdelen af disse fartøjer opererer allerede i det globale Voluntary Observing Ship (VOS) Scheme under Global Ocean Observing System (GOOS). Nu er målet således at inkludere hele Mærskflåden i VOS-flåden inden slutningen af 2020. 

En VOS-skib fortager normalt observationer manuelt, hvor et besætningsmedlem aflæser data fra visse instrumenter, eller automatisk gennem automatiserede vejrstationer (AWS) installeret på skibsdækket. Dataindsamlingen sendes derefter til National Meteorological Services (NMS), og bruges i vejrudsigtsmodeller og kontrol af de faktisk forhold til søs. 

”Som en global containerlogistikvirksomhed udgør vores skibe en vital del af vores netværk og evne til at flytte den globale handel på en sikker og rettidig måde. At hjælpe vejrprognoser og klimaforskning giver mening for Marersk, da de berører vores operationer på forskellige måder”, siger Aslak Ross, chef for marine standards, Mærsk. 

”Hvis vi kan hjælpe med at lette med bare marginale forbedringer af kvaliteten af ​​vejrvejledningstjenester, vil dette være vigtige løftestænger i vores konstante bestræbelser på at forbedre sikkerheden for vores besætninger og aktiver og sikre pålidelige ankomsttider for vores kunders”, tilføjer han.

Kan analysere klimaforandringernes påvirkning
Skibsobservationer skal sammen med andre hav-, landbaserede og satellitobservationer inddrages i globale og regionale klimaanalyser, såvel som klimamodeller over atmosfære og hav, der skildrer miljøets udvikling.

Disse observationer hjælper også med til at sikkerhed for liv og ejendom til søs ved at muliggøre bedre forudsigelser af storme og andre ekstreme havrelaterede begivenheder.

Observationerne giver således vigtige data om meteorologiske forhold til søs til vejrprognoser og hjælper klimaforskere med at forstå klimaforandringerne. For klimaforandringerne påvirker allerede havet og dets beboere. Det viser en undersøgelse foretaget af en gruppe forskere. 

Undersøgelsen vurderer, at selv de dybeste afkroge af havet nu påvirkes af varmere grader, hvor særligt dyr, der lever i mere end 200 meters dybde er sårbare over for forandringerne i klimaet, skriver DR

Selvom verdens CO2-udledning reduceres de kommende år, vil havet være mærket mange år i fremtiden. Den varme, der er i havoverfladen vil nemlig sprede sig nedad, og det vil gøre det sværere for dyrelivet at tilpasse sig de nye omstændigheder.

Læs også: Mærsk lukker afdeling og afskediger CSR-chef

Det kan potentielt ændre og ødelægge hele økosystem i det dybe hav, hvilket betyder der kan forekomme store områder med iltsvind.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle