Lundbecks CO2-mål godkendt som ”science based targets"

Som eneste danskejede virksomhed har medicinalfirmaet Lundbeck fået sine reduktionsmål for CO2 godkendt som i tråd med målsætningen om at holde den globale opvarmning under to grader. Fordi det er en del af at være en ansvarlig virksomhed.

11.08.2016

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Hvis målene fra Parisaftalen skal nås, kan man allerede nu regne ud, hvor store mængder en given virksomhed må udlede og dermed hvor meget der skal reduceres i forhold til i dag. Princippet hedder ”science based targets”, en trend som nogle CSR-folk mener er den eneste vej fremad.

På den baggrund lancerede CDP (Carbon Disclosure Project), World Resources Institute (WRI), UN Global Compact og WWF initiativet “Science Based Targets”. I dag har foreløbigt 176 virksomheder meldt sig under initiativets faner. Det er både internationale giganter som Ikea, Unilever, Toyota og Kelloggs, svensk-danske Postnord og danske Lundbeck.

De to sidstnævnte er også blandt de omkring 20 virksomheder som indtil nu har fået deres mål godkendt af organisationen.

Lundbecks driver: CDP-score skal op
"Vi har i Lundbeck arbejdet med klima og CO2-reduktioner i mange år. At støtte op om målet fra Parisaftalen giver god mening. Det, synes vi, er en del af at være en ansvarlig virksomhed, og så er det god business at spare på energien” siger Anja Asgaard fra Lundbeck.

Lundbeck blev opmærksom på muligheden for at få reduktionsmål godkendt af initiativet Science Based Targets gennem deres medlemskab af CDP.

 ”Man kan øge sin score hos CDP ved at få sine mål godkendt. Vi rapporterer til CDP hvert år og vil gerne have en så høj score som muligt da det understreger at Lundbeck tager klimaudfordringerne alvorligt og det styrker vores image hos myndigheder, investorer og samarbejdspartnere,” forklarer Anja Asgaard.

Kræver lidt regnearbejde
På den ene side har det været ret nemt for Lundbeck at komme med i den indtil videre eksklusive klub af virksomheder med CO2-mål godkendt i forhold til Parisaftalens mål. Det viste sig nemlig, at virksomhedens allerede etablerede mål ramte inden for skiven i forhold til de krav Science Based Targets stiller. På den anden side…

”På Science Based Targets website kan man se og teste de forskellige beregningsmetoder man kan benytte sig af når man sender sine mål til godkendelse hos dem. Det krævede en del tid med at ”boge den” for at forstå de forskellige metoder og finde den, som passede bedst til os. Men da det var gjort, så var det bare at fylde skabelonen på websitet ud og så vente på opklarende spørgsmål og godkendelse,” siger Anja Asgaard.

Arbejdet fortsætter
 I juli måned var ventetiden slut, da Lundbeck fik besked om, at deres mål var godkendt af Science Based Targets.

Nu skal Lundbeck fortsætte arbejdet med at nå deres mål om at reducere deres C02-udledning med fire procent om året for at nå det overordnede mål om en absolut reduktion på 45 procent inden 2020 sammenlignet med 2010. Samtidig med at virksomheden arbejder for fuld kraft med at øge væksten. 

"Det er ikke umuligt, men det bliver udfordrende," siger Anja Asgaard. 

Om Science Based Initiative
Initiativet Science Based Targets er baseret på et partnerskab mellem CDP, FN's Global Compact, WRI og WWF. Formålet er at støtte og hjælpe virksomheder med at afgøre, hvor meget de skal reducere deres udledning for at undgå alt for stor påvirkning af jordens klimasystem.

Virksomhederne i initiativet kommer fra mere end 120 lande fra Europa, Asien og Nordamerika. For mere information og en komplet liste over virksomhederne kan man besøge initiativets website.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet