L'Oréal investerer i bioteknologi venture for at opskalere udvikling af plantebaserede ingredienser for bæredygtig skønhed

Ny investering fremmer ‘Green Sciences’ for udvikling af nye, yderst innovative ingredienser

21.03.2023

CSR.dk

Clichy, marts 2023 - L'Oréal meddeler, at firmaet har investeret i et ventureselskab ledet af Geno, et biotech firma, for at skabe bæredygtige alternativer til nøgleingredienser i skønhedsprodukter. L’Oréal er stiftende medlem af venture selskabet sammen med Unilever og Kao.

Investeringen, der er foretaget gennem L'Oréals corporate venture-fond, BOLD, vil støtte skabelsen af nye, bæredygtige ingredienser afledt af levende organismer. Gennem Genos bioteknologiske ekspertise vil L'Oréal erstatte traditionelle ingredienser med biobaserede alternativer, såsom dem, der er lavet af plantebaseret sukker. Disse nye ingredienser vil blive brugt på tværs af forskellige L'Oréal-produkter, og det er et betydeligt skridt mod virksomhedens mål om 100 % øko-designede formler og ingredienser, der er 95 % afledt af vedvarende eller rigelige kilder.

Bioteknologi er en af de fire L'Oréal Green Sciences-discipliner, der fokuserer på levende organismer til at levere råmaterialer, mens biodiversitet, naturressourcer og akvatiske økosystemer respekteres. Investeringen vil bidrage yderligere til at reducere skønhedsindustriens miljømæssige fodaftryk og er et væsentligt skridt i retning mod at nå vores L'Oréal for the Future 2030-forpligtelser.

"Hos L'Oréal tror vi på, at videnskaben har magten til at skabe en bedre verden, og vi er forpligtet til at bruge vores ekspertise til at drive positive forandringer i skønhedsindustrien. Det er derfor, vi har gjort Green Sciences til hjørnestenen i vores forskning," sagde Barbara Lavernos, viceadministrerende direktør med ansvar for forskning, innovation og teknologi, hos L'Oréal. "Vi er begejstrede for at samarbejde med Geno, hvis unikke tilgang til at udvikle alternative, bioteknologibaserede ingredienser passer perfekt til vores vision om en mere bæredygtig fremtid. Ved at arbejde sammen med andre skønhedsaktører kan vi udnytte vores kollektive ekspertise og ressourcer overalt, hvor vores kombinerede indsats kan have en meningsfuld effekt."

"Dette skridt er ikke kun i tråd med vores mål om at levere ansvarlige og innovative skønhedsløsninger til forbrugerne, det styrker også vores økosystem for innovation i Nordamerika," sagde Sanford Browne, præsident for forskning og innovation i Nordamerika hos L'Oréal. "Det er et klart signal om vores vilje til at samarbejde med partnere, der deler vores forpligtelse til bæredygtighed og reducere vores miljøpåvirkning for at skabe skønhed, der bevæger verden."

"At byde L'Oréal velkommen til dette utrolige hold af globale mærkesværvægtere viser, hvor vigtigt og presserende behovet er for sporbare, modstandsdygtige og bæredygtige materialer i stor skala. L'Oréals engagement accelererer Genos mål om at reducere de globale kulstofemissioner med over 100 mio. tons i de kommende år ved at henvende sig til stor-skala materialemarkeder. Vi er klar til at hjælpe L'Oréal med at nå sine ambitiøse 2030-mål om at inkorporere 95 % biobaserede ingredienser til formler og bruge emballagematerialer, der er sporbare og fra bæredygtige kilder," sagde Christophe Schilling, administrerende direktør, Geno. "Vi har bevist, at man kan gøre en forskel i stor skala. Genos teknologi blev fra starten udviklet for at accelerere brug af nye materialer ved at levere bæredygtige ingredienser i stor skala, og det er netop målet med dette initiativ for producenter af skønheds- og personlig plejeprodukter. Dette partnerskab vil yderligere bringe vores ventures mission til den globale skala, der kræves for at møde markedets skyhøje efterspørgsel efter bæredygtige produkter.”

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Stor stigning i antallet af svanemærkede kantiner

Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

Mere fra...

07.12.2023CSR.dk

Dansk modevirksomhed pumper millionbeløb i udenlandsk vindmølleprojekt

07.12.2023CSR.dk

Ældre generationer slår den yngre i møbelbæredygtighed

06.12.2023CSR.dk

Nedrivningsvirksomheder får central rolle i nyt materialepas

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

06.12.2023CSR.dk

S og G mangler i dansk erhvervslivs fokus på ESG

05.12.2023CSR.dk

Politisk klimaforslag er effektløst, vurderer økonomer

04.12.2023CSR.dk

COP28: Lande underskriver aftale om tredobling af kapacitet til vedvarende energi

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

Jobmarked

Se alle

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser inden for bæredygtighed og grøn omstilling

Erhvervsakademi Aarhus søger en ny kollega til undervisning på vores kurser og efter-/videreuddannelser indenfor virksomhedernes grønne omstilling og bæredygtighed. Jobstart er 1. marts.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Events

Se alle
CABI
Webinar
Kort og godt om fleksjob

Få de væsentligste pointer i lovgivningen om fleksjob og bliv klædt på til at kunne ansætte medarbejdere i fleksjob og håndtere reglerne for fleksjob. Du får det kort og godt på 35 minutter.

Dato

06.02.2023

Tid

08:20

Sted

Online

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet.

Dato

08.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

access2innovation
Morgenmøde
Navigating Corporate Cultures:

Contrasts between Nordic and East/Southern African Companies

Dato

08.12.2023

Tid

09:30

Sted

kortlink.dk/2np2k

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

11.12.2023

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage vores uddannelse Sustainable Business Change Manager, men sidder inde med nogle spørgsmål du gerne lige vil have besvaret først? Eller har du brug for nogle fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Webinar
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Dec. 11

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

11.12.2023

Tid

12:15

Sted

Online