Lidl skærer ned på plastik: Gør hjemmet rent med god samvittighed

Lidl introducerer en ny beholder til rengøringsmidler, som er lavet af 100 % genanvendt plastik. Beholderen kan anvendes igen og igen i kombination med de tilhørende rengøringstabs. Det gavner miljøet, medfører mindre transport og er billigere for forbrugerne.

W5 Ecoclear-rengøringsserien består af plastikflasker fremstillet af 100 % genbrugsplast samt rengøringstabs. Man hælder vand i flasken, tilsætter en rengøringstab og venter 20 minutter – så har man en flaske effektivt rengøringsmiddel. Flaskerne kan anvendes igen og igen, og fordi de er lavet af ufarvet plast, er de enkle at genanvende til andre plastprodukter. Foto: Lidl.

31.08.2020

CSR.dk

Der går ikke en dag, uden at man hører om de problemer, overforbruget af plastik skaber for miljøet. Men hvad skal man gøre? Der er jo plastik overalt, og som almindelig forbruger, kan det være svært at undgå. Det er baggrunden for, at Lidl nu introducerer et nyt rengøringskoncept, som gør det enkelt at skære ned på plastik, samtidig med at man som forbruger sparer penge.

”Vi er rigtig glade for, at Lidl med deres nye rengøringsmidler giver deres kunder mulighed for at købe produkter, der mindsker brugen af plastik. Ved at genbruge emballager frem for kun at bruge dem én gang, kan vi knække kurven for plastikproduktion og den stigende plastikforurening”, udtaler adm. direktør i Plastic Change, Louise Lerche-Gredal.

Helt enkelt at bruge
Det nye W5 Ecoclear-rengøringskoncept består af plastikflasker, som er fremstillet af 100 % genanvendt plastik, og rengøringstabs i stil med dem, man kender fra opvaskemaskinen. Og systemet er lige så enkelt, som det er smart: Man putter en rengøringstab i en af de tilhørende plastikflasker, hælder vand på og venter 20 minutter, hvorefter man kan gøre rent på en effektiv og miljøvenlig måde. Når indholdet i flasken er brugt op, skal man blot skylle den, putte en ny tab samt vand i, og så er man klar igen. Flasken kan bruges igen og igen, hvilket reducerer den mængde plastik, husholdningen skal smide ud.

Spar plastik, plads og penge
Ved at genbruge flaskerne reducerer man hver måned den mængde plastik, man ellers ville smide ud. Det gavner både miljøet og giver bedre orden i hjemmet, fordi man ikke skal have poser med plast til genbrug stående. Men W5 Ecoclear-systemet betyder også en væsentlig reduktion i den volumen, der skal transporteres ud i butikkerne, hvilket også giver en miljøgevinst. For forbrugerne er det desuden en fordel, at de kun skal tage en æske med rengøringstabs med hjem i stedet for en tung flaske rengøringsmiddel. Endelig giver W5 Ecoclear-rengøringstabs og -flasker en kontant besparelse i forhold til traditionelle rengøringsmidler.

Lidl fører an i kampen mod plastik
De genanvendelige flasker og rengøringstabs er en del af Lidls REset Plastic-strategi, hvor målet er, at 100 % af plastemballagen på egne mærker inden 2025 skal være genanvendeligt og bruge 20 % mindre plastik.

”Vi oplever en stor interesse hos forbrugerne for at omlægge vaner og handle mere miljøvenligt og bæredygtigt. Det er en udvikling, vi hos Lidl er meget opmærksomme på at understøtte. Det sker dels ved vores overordnede REset Plastic-strategi og helt konkret med initiativer som den nye rengøringsserie, vi nu lancerer. Vi tror på, at det er den rigtige vej at gå, og vi er spændte på, hvordan forbrugerne tager imod produkterne”, udtaler Rasmus Pape, CCO/indkøbsdirektør.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: emballage

Emballage har vist sig at være en nøglefaktor i virksomheders arbejde med at reducere CO2 og affald. Temaet viser eksempler på, hvordan virksomheder kan arbejde med både reduktion og genanvendelse, hvilke redskaber, man kan bruge, og hvor der skal sættes ind i forhold til barrierer.

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

16.07.2024CSR.dk

Eksperter ser måbende på voldsomme vejrforandringer

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)