LEGO er også konsekvent på miljø og klima

Når LEGO arbejder med miljø og klima er det ikke ud fra devisen ”alt tæller”. Indsatsen er fokuseret på at finde ind til kernen, satse på det man er god til og se alting i lyset af hvad der får mest LEGO til flest mulige børn. Samme idé som i 2015 gav LEGO koncernen et overskud på mere end ni milliarder kroner.

Borkum Riffgrund 1 blev indviet i oktober 2015 og er en væsentlig del af LEGO koncernens klimastrategi..

01.03.2016

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Der er ikke mange vildskud eller sidespor at se på miljø- og klimaområdet, når man læser LEGOs CSR-rapport for 2015.

Virksomheden har reduceret deres CO2-udledning per tons produceret klodser med fem procent i forhold til 2014. Det betyder, at de et år før tid når det mål om samlet 10 procent reduktion, som LEGO har sat sammen med WWF, i Climate Savers-programmet.

”Vi bruger 20 procent mindre energi for hver 2x4-klods vi producerer i dag, end vi gjorde i 2011. Det er fantastisk,” forklarer Tim Brooks begejstret. Han er hovedansvarlig for arbejdet med miljø og klima i LEGO koncernen.

”Det betyder også, at det bliver sværere og sværere, så at vi bliver ved med at ville forbedre vores energieffektivitet med 2,5 procent om året, synes vi, er meget ambitiøst,” fortsætter han.

Mest mulig leg til flest mulige børn
At nå til et punkt, hvor man reducerer energiforbruget i absolutte tal er ikke på dagsordenen for LEGO koncernen. Fordi man har et andet mål, som alting skal balanceres op i mod.

Tim Brooks er ansvarlig for miljø- og klimaarbejdet i LEGO koncernen..

”Vores mål er altid at få gode legeoplevelser ud til så mange børn som muligt, og det kræver – som tingene er indrettet – energi. Så længe det er tilfældet, så er virkeligheden, at vi vil fortsætte med at producere flere klodser, men med et relativt lavere energiforbrug,” siger Tim Brooks.

Genbrug af klodser er et andet miljøspørgsmål, som bliver anskuet i forhold til det ultimative mål om at få leg af den slags LEGO er ud til flest mulige børn.

Mange forbrugere spørger LEGO hvordan de kan sende deres klodser til genbrug, når de er færdige med dem, eller om LEGO vil have dem, så de kan indgå i produktionen igen. Svaret er dog altid, at de hellere skal give klodserne til naboer, venner, familie, genbrugsbutikken eller lign.

”Det er langt vigtigere, at der kommer mest muligt leg ud af hver klods, end at vi tager den og laver en ny klods ud af den. Vi bruger allerede vores eget affald og klodser der ikke klarer kvalitetskontrollen i produktionen. Faktisk lavede vi 175 millioner 2x4-klodser ud af de materialer i 2015,” fortæller Tim Brooks.

”Vi gør det vi er bedst til”
Året 2015 var også indvielsesåret for Borkum Riffgrund 1, den havvindmøllepark som skal sørge for at balancere LEGOs eget energiforbrug med produktion af vedvarende energi senest i 2020. Det er dog ikke LEGO koncernen selv, der har pengene oppe af lommen her, men deres majoritetsejer Kirkbi.

”For os handler det om, at vi skal gøre, hvad vi hver især gør bedst. Hos LEGO er vi gode til at lave klodser, ikke til at investere. Det er til gengæld det, de er eksperter i hos Kirkbi. Så det lader vi dem om. Strømmen fra investeringerne bruger LEGO til at beregne, hvornår der er balance mellem vores forbrug og produktion af grøn strøm,” forklarer Tim Brooks.

Skulle man komme til at spørge til, hvorvidt den strøm og varme de så faktisk køber i dag ikke også skulle være grøn, får man samme type forklaring:

”Vi er sikre på, at det at sørge for at øge produktionen af vedvarende energi er den mest progressive metode vi kan vælge. Øge kapaciteten – det er den måde vi har valgt at arbejde med klimaforandringer.”

De 31,5 procent Kirkbi ejer af Borkum Riffgrund 1 dækker faktisk allerede de 309 gigawatts LEGO koncernen brugte totalt i 2015. Hvis man forestiller sig at havvindmølleparken producerer på et helt år, som den gjorde i de måneder den var i gang i 2015. Men man forventer også, at produktionen af klodser vil fortsætte med at stige i de næste år, så Kirkbi er allerede i gang med en ny investering i en engelsk havvindmøllepark. Ligesom man arbejder med at installere vedvarende energikilder på LEGOs egne faciliteter ”i det omfang det giver mening”.

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

09.05.2025ista Danmark A/S

Sponseret

Energieffektivisering og bæredygtighed med ista

09.05.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

08.05.2025SustainBusiness

Sponseret

Økonom og forsker: normalisér degrowth

08.05.2025SustainBusiness

Sponseret

Udfordringer og løsninger med Kasper Benjamin Reimer Bjørkskov

07.05.2025Plastic Change

Sponseret

Nye EU-regler skal stoppe forurening med plastik-pellets

02.05.2025CSR.dk

Politiske beslutninger årsag til langsom udbygning af vedvarende energi

02.05.2025CSR.dk

Klimaforandringerne rammer Danmark: I forreste række står boligejerne

30.04.2025Dagrofa aps

Sponseret

SPAR styrker lokal indsats for en renere natur – nu kan kunderne også være med

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

12.05.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
ISO 30415:2021 - Human resource management — Diversity and Inclusion awareness course for managers

An eight-hour course in two sessions giving a basic overview of diversity and inclusion as covered in ISO 30415:2021

Dato

13.05.2025

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til at arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

13.05.2025

Tid

08:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001:2015 Lead auditor Refresher

Opdater din viden om ISO 9001:2015

Dato

13.05.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

13.05.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
NIS2 Foundation

Lær hvordan direktivets krav implementeres effektivt med afsæt i ledelsesstandarderne ISO 27001 og ISO 22301

Dato

14.05.2025

Sted

København