Lego: Børn skal hjælpe os med at tænke i bæredygtighed

Hos Lego vil man beskytte Jorden gennem leg. Derfor vil man, i samarbejde med sin egen udgave af Batman, engagere børn til at tænke ansvarligt i både miljømæssige og sociale henseender.

Hos LEGO Koncernen inviteres alle verdens børn til at komme med idéer til en mere bæredygtig planet, der skal sikre vores efterkommere..

24.03.2017

CSR.dk

Lego har for nylig lanceret en digital kampagne, hvor den 'klodsede' udgave Batman og hans butler diskuterer koncernens indsats i forbindelse med en række sociale, miljømæssige og legende læringsaktiviteter rundt om i verden.

Læs også: Højhuset - en del af fremtidens bæredygtige by

Kampagnen er centreret om ”Planet Crew”, der er en digital platform, hvor børn kan hjælpe Lego med at værne om Jorden for fremtidige generationer og samtidig dele deres synspunkter på ansvarlighed i børnehøjde.

”Vi ved, at børn bekymrer sig om sociale og miljømæssige emner, og denne kampagne er designet til, at børn kan tage stilling til det på en sjov og kreativ måde. Ved at indgå et samarbejde med Batman, der er helten i filmen LEGO Batman, håber vi på at kunne få børn til at tilslutte sig vores Planet Crew. Vi ser frem til at høre fra alle verdens børn og deres tanker omkring, hvad ansvarlighed betyder for dem, så vi kan sikre, at vi får en positiv indvirkning på Jorden - både for børn og resten af samfundet”, siger Tim Brooks, der er vicepræsident for miljømæssig ansvarlighed.

I løbet af 2016 har Lego haft særlig fokus på tre strategiske ansvarsområder: børn, Jorden og samfundet. I den forbindelse har selskabet foretaget betydelige investeringer i klimaændringer og forbedringer af bæredygtighed.

Bl.a. vil man beskytte børns rettigheder i hele verden og samtidig støtte dem, der har særligt behov for hjælp. I samarbejde med UNICEF har Lego også udviklet et digitalt sikkerhedsnetværk for børn, så de sikkert og nemt kan gebærde sig i et legende univers på internettet. Samtidig har de to parter udviklet et initiativ kaldet "Partners in play", der skal sikre muligheder for læring til syriske flygtningebørn i Jordan.

I forbindelse med klimaændringer og bæredygtighed samarbejder LEGO koncernen endvidere med WWF Verdensnaturfonden og er en del af WWF Climate Savers.

Ambitiøse mål for energiforbrug
Gennem moderselskabet KIRKBI A/S har Lego investeret seks milliarder kroner i vedvarende energi, og med investeringen i Burbo Bank Extensions havvindmøllepark i Storbritannien i 2016 er man desuden på vej til at opnå et ambitiøst mål, om at 100 procent af virksomhedens globale energiforbrug skal være produceret af egne vedvarende energikilder i 2020.

I 2016 nåede virksomheden op på 90 procent, hvorfor man i løbet af 2017 håber på at have nået det ambitiøse mål tre år før tid.

Læs også: Lego: Vores sociale ansvar er børns udvikling

Derudover vil Lego fortsætte arbejdet med bæredygtig udvikling, hvor man også har en ambition om kun at anvende bæredygtige materialer i sine produkter i 2030. Således forsøgte virksomheden sig i 2016 med at producere prototyper af de kendte klodser fremstillet af et bæredygtigt plastmateriale, der stammer fra hvede.

Lego-koncernen offentliggjorde for nylig sin Responsibility-rapport, som kan findes her.

- EL

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

19.04.2024CSR.dk

Fædre i finanssektoren tager mere barsel

19.04.2024CSR.dk

Efter investordialog: Shell vil oplyse om lobbyaktiviteter i vækstlande

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus