Konkrete beslutninger for et bedre klima

Fra Paris til New York - med en intens politisk og strategisk udvikling for klima og energi i disse år ser Responsible Energy-konferencen d. 25/10 på de valg, der former vores samfund i disse år. Det handler om medvind, modving, handling og visioner.

Think big - både i København og i Nordsøen er kunstige øer en del af fremtidens visioner for bæredygtige løsninger.

02.10.2017

CSR.dk

Forestil dig en verden, hvor al den energi, vi bruger, kommer fra bæredygtige kilder. En verden, hvor vi har klare strategier for håndtering af globale temperaturstigninger, havvandsstigninger, superorkaner og klima-flygtninge. Lyder det begge som utopier? Det første er faktisk på vej mod virkelighed, så måske kan det andet måske også?

I hvert fald lyder en verden uden dieselpartikler, benzinos og kulminer mere og mere som morgendagens verden.
 
På Responsible Energy-konferencen d. 25. oktober stiller en række nøgleaktører op for at give deres bud på visioner og praktisk handling under emner som strategi, udvikling, værktøjer og muligheder. Med blandt andre DONG Energy, WWF, Nykredit, Energinet Danmark, CO2-fokus og Siemens kommer programmet vidt omkring og dybt ned i investeringer, vedvarende energiproduktion, Carbon Footprint og energistyring - og ikke mindst fremtidens energi.
 
Læs mere: Program for Responsible Energy
 
Power Link Island
Et af de projekter, der bygger på en klar vision for det fossilfri samfund, er Dogger Banke-vindmølleprojektet, som Energinet er engageret i sammen med partnere i Holland og Tyskland. Opstået i slipstrømmen på COP21-aftalen i Paris undersøger projektet mulige udfaldsrum for en grøn omstilling i Europa, hvor den globale temperaturstigning kan holdes under målet på 2 °. Projektet undersøger perspektiver og udfordringer ved at tilslutte vindmøller og i landføringskabler til en kunstig ø i Nordsøen.
 
Læs mere: Dogger Banke-vindmølleprojektet
 
”Transmissionsnettet skal med stor sandsynlighed i fremtiden være klar til at håndtere en meget stor mængde havvind. I Danmark kan vi nok fortsætte med ”business as usual”, hvor vi tilslutter havvindmøller nær kysten, men historien er en helt anden for vores europæiske naboer, som allerede nu har måtte skifte til en dyrere teknologi for at hente vinden længere ude på havet. Dette har åbnet op for, at Energinet på initiativ fra hollandske og tyske TenneT deltager i et fælles udviklingsprojekt, hvor vi undersøger værdien for Europa og Danmark” siger Jesper Storebjerg, projektleder i Energinet og fremhæver, at vi i Danmark er ved at etablere Krigers flak med AC (vekselstrøm) mens at der i Tyskland allerede er anvendt HVDC (højspændingsjævnstrøm) teknologi til tilslutning af vindmøller.
 
”Ved at forbinde tilslutning af havvindmøller med fordelingsanlæg til de omkringliggende lande øger man udnyttelsen af forbindelserne samtidig med, at der kan tilsluttes store mængder vind.” tilføjer Jesper Storebjerg, som understreger, at der endnu er tale om et forsknings- og udviklingsprojekt på et tidligt stadie.
 
Det kan deltagerne d. 25. oktober måske få et mere klart bud på sammen med en hel del flere oplysninger om ”vindmølle-øen”, når Jesper Storebjerg holder sit indlæg om North Sea Wind Power Hub, som er projektets rigtige navn.
 
Mød op i DONG Energys hovedkvarter - på nogle af de sidste dage før selskabet officielt hedder Ørsted - og hør også:
 
Filip Engel, Senior Director, DONG Energy
John Nordbo, Klima- og miljøchef, WWF Verdensnaturfonden
Søren Larsen, Head of SRI, Nykredit
Per Otto Larsen, Founder, CO2focus
Thomas Brændgaard, Sales Executive & Business Development, Siemens, og
Jørn Lykou, CEO, Dansk Energi Management & Esbensen
 
Tilmelding kan foretages her på www.csr-link.dk.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

25.07.2024CSR.dk

Trods virksomhedsmodstand er inklusion vigtig for amerikanerne

24.07.2024CSR.dk

Power to X-brændstoffer kan nu blive certificeret som grønne i Danmark

16.07.2024CSR.dk

Eksperter ser måbende på voldsomme vejrforandringer

15.07.2024CSR.dk

Tøjbyttetogt oplever succes

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)