KLM: Vi er så store, at vi skal støtte en grønnere industri

Flyselskabet KLM har afviklet en større CSR-informationskampagne omkring sin indsats for at gøre flyindustrien mere bæredygtig. ”Vi kan ikke bare sidde på sidelinjen”, siger salgschef Anita Wagner Feddersen om kampagnen, som i høj grad sigter efter selskabets erhvervskunder.

Biobrændstof er et af de vigtigste fokuspunkter i KLM’s klimastrategiske arbejde. Her er et team samlet i Oslo Gardermoen. Foto: KLM.

15.10.2018

Anders Kampmann, CSR.dk

Som det vil være de fleste bekendt, så er den internationale flytrafik en af de store bidragydere til CO2-udslippet og dermed den globale opvarmning. Samtidig er branchen i vækst, hvilket yderligere understreger behovet for en indsats fra industriens aktører.

”Vi føler bestemt, at vi er i toppen på det her område, og vi vil selvfølgelig også gerne være øverst”, siger salgschef for KLM i Danmark og Island, Anita Wagner Feddersen, om selskabets CSR-indsats. Foto: KLM.

Læs også: KLM vil have miljøvenlige fly

”Vi er så store, at vi skal støtte op om den her agenda, vi kan ikke bare sidde på sidelinjen”, siger salgschef for KLM i Danmark og Island, Anita Wagner Feddersen, da CSR.dk spørger ind til baggrunden for kampagnen.

Selve budskabet i kampagnen var delt ud på seks emner; biobrændstof, maden ombord, forretningsrejsende, klimakompensation, vægtreducering og fremtidens fly. Specielt biobrændstoffet er et område med potentiale, både i miljømæssige og kommerciel forstand.

”Når det kommer til CO2-udslippet fra selve flyvningerne, så er biofuel lige nu den bedste løsning til at reducere udledningerne. Biobrændstoffet er dyrere, men vi arbejder på at udvide produktionen, så med tiden vil det blive billigere og give bedre forretningsmæssig mening”, siger Anita Wagner Feddersen og fortsætter:

”Konkret vil vi gerne etablere produktion i Växjö (i Sydsverige, hvortil KLM for nylig har åbnet en rute fra Amsterdam, som flyver på 5 procent biobrændsel, red.), og det vil gøre tilgængeligheden bedre. Det vil også kunne få flere virksomheder og flyselskaber til at committe sig biofuel, og det er nødvendigt, for vi skal have hele industrien med for at gøre en forskel.”

Erhvervskunder vil gerne have biofuel
Den højere pris på biobrændstoffet gør indtil videre, at de private er ”svære at få med”, som Anita Wagner Feddersen siger, men på erhvervskundefronten ser det anderledes ud.

”Vores corporate-klienter kan bruge tilslutningen til vores biofuelprogram til promovering og de kan selv vælge omfanget af deres støtte, så det er ikke svært at engagere dem”, understreger hun.

Med øgede krav fra EU og en voksende produktion, håber man fra KLM’s side på en ’burægeffekt’, hvor holdningen til biobrændstof tipper i takt med at prisen falder, og andelen derfor vil blive højere i de kommende år – måske 50 procent om 10 år.

Generelt føler Anita Wagner Feddersen at KLM med sin indsats på ansvarlighedsscenen ligger solidt placeret i feltet af globale flyselskaber, hvilket man samtidig håber at kunne bruge til at hive industrien med.

”Vi føler bestemt, at vi er i toppen på det her område, og vi vil selvfølgelig også gerne være øverst. Når det er sagt, så vil vi også gerne have konkurrenterne med for at kunne pushe agendaen. Og det er der også mange, der gerne vil; jeg vil da eksempelvis tro, at SAS også rykker med her”, siger hun.

Arbejder med stor dansk virksomhed
Når det gælder forventningerne til fremtiden og det fortsatte arbejde med CSR, så fortæller Anita Wagner Feddersen at man ”investerer overordnet” på en række områder inden for de seks kampagneemner, ligesom man forfølger strategien om at få flere store virksomheder ombord.

”For de store selskaber, som rejser meget, så vil det tilknyttede CO2-udslip i gennemsnit være omkring 36 procent af virksomhedens samlede transportaftryk, så de er vigtige at få med, også fordi det er lidt en elefant i rummet for mange virksomheder, som ellers arbejder meget med den grønne dagsorden”, som hun påpeger.

Den 3. oktober vandt KLM prisen som Bedste Europæiske Ruteflyselskab til Danish Travel Award i Cirkusbygningen i København. Foto: KLM/Standby.dk.

Læs også: Luftfragtselskab siger nej til jagtrofæer

Endelig fortæller Anita Wagner Feddersen også, at man fra KLM’s side arbejder med en ”stor dansk virksomhed med global tilstedeværelse”, og at man ser frem til at kunne melde noget ud senere på året.

Den 3. oktober vandt KLM i øvrigt prisen som Bedste Europæiske Ruteflyselskab til Danish Travel Award. Anita Wagner Feddersen var på scenen i Cirkusbygningen i København for at modtage prisen, og brugte sin taletid på at fortælle om selskabets grønne ambitioner, og selvom det ikke var noget, der kom til at fylde i rejsemedierne efterfølgende, så sætter man ifølge Anita Wagner Feddersen stor pris på, at det er noget, i hvert fald dele af markedet har fokus på.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

16.06.2024CSR.dk

Grønne organisationer: Danske pensionsselskaber bør droppe nye investeringer i intensiv animalsk fødevareproduktion

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

14.06.2024NRGreen ApS

Sponseret

Hørkram får besparelser med solcelleanlæg

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

14.06.2024CSR.dk

Novo-ejer donerer en halv milliard til klimarobuste fødevarer

14.06.2024CSR.dk

Klimarådet: Det offentlige kan gå forrest for at nedbringe danskernes klimaaftryk

14.06.2024CSR.dk

Partnerskab anbefaler: Virksomheder skal standse og genoprette naturtab

13.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Madspild er det usynlige klimaproblem

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C