Kinesisk datagigant vil udvikle grønne køretøjer

Alibabas datasøster, Cainiao, vil sammen med kinesiske bilfabrikanter udvikle miljøvenlige leveringskøretøjer. Ud over at køre på el skal køretøjerne være udstyret med Cainiaos teknologi og styresystem.

Alibabas søsterselskab Cainiao Network udvikler til daglig digital teknologi med det formål at gøre fragt mere effektiv. I samarbejde med nogle af Kinas største bilproducenter vil virksomheden nu også gøre fragt mere miljøvenlig. .

31.05.2017

CSR.dk

Onlinegiganten Alibabas logistiske søsterselskab Cainiao Network skal være med til at producere én million grønne leveringsbiler, oplyser Alibaba. I projektet samarbejder Cainiao Network med forskellige kinesiske bilproducenter, heriblandt SAIC Motor og Dongfeng Motor, der er to af Kinas førende bilvirksomheder.

Formålet er at skabe mere effektivitet og brugervenlighed i Kinas voksende logistikindustri. Og vejen dertil er fyldt med elektriske leveringskøretøjer.

Læs også: Transportgigant efterspørger bæredygtige løsninger

Samarbejdspartnerne har forpligtiget sig til at producere en million køretøjer, der kører på elektricitet og dermed vil nedsætte CO2-udslippet fra Alibabas varetransport betydeligt.

Derudover er bilerne udstyret med computerhardware- og software baseret på Cainiaos big data og algoritmer. Teknologien betyder, at chaufførerne automatisk får præsenteret den mest optimale leveringsrute ud fra aktuelle parametre som trafikkens tilstand og den pågældende ordre, hvilket igen vil spare både tid og ressourcer.

En test af teknologien foretaget i april viste, at systemet i sig selv skar ti procent af køretøjets brug og næsten en tredjedel af den kørte distance. Ifølge Cainiao kan det betyde en besparelse for logistikindustrien på næsten 1,5 milliarder dollars (ca. 10 mia. kr.) om året, hvis en million af de miljøvenlige køretøjer er i brug indenfor det næste årti.

Voksende logistikindustri
Og der er god grund til at finde grønne, klimavenlige løsninger i logistikverdenen. Ifølge AliResearch er Kinas logistikindustri vokset med mere end 50 procent i de seneste seks år, hvilket i høj grad skyldes en stigende mængde e-handel.

Samtidig viser undersøgelserne, at op mod 80 millioner pakker bliver leveret hver dag, hvilket løber op i 31,3 milliarder pakker om året. Og væksten forventes at fortsættei nærmest eksplosiv grad:

”I løbet af de næste fem til otte år kan antallet af pakker, der bliver leveret i Kina meget vel stige til én milliard om dagen”, siger Jack Ma, formand for Alibaba Group. Og stigningen ”(…) vil medføre store udfordringer for alle logistikvirksomheder”, tilføjer han.

Formanden mener, at løsningen på udfordringerne blandt andet indeholder banebrydende teknologi og investering i unge talenter.

Læs også: Rapport: SDG’erne kan skabe forretning for mindst 80 billioner om året

Cainiao blev stiftet af verdens største online markedsplads, Alibaba, i 2013. Virksomheden udvikler digital teknologi med det formål at gøre fragt og levering hurtigere og mere effektiv. Cainiao driver verdens største database og cirka 70 procent af alle leveringer i Kina bruger algoritmer i ruteplanlæggelsen, som er udviklet af Cainiao.

-CHM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

16.06.2024CSR.dk

Grønne organisationer: Danske pensionsselskaber bør droppe nye investeringer i intensiv animalsk fødevareproduktion

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

14.06.2024NRGreen ApS

Sponseret

Hørkram får besparelser med solcelleanlæg

14.06.2024CSR.dk

AI-metode afslører millioner af døde træer, skjult blandt de levende, før Californiens historiske skovbrande i 2020

14.06.2024CSR.dk

Novo-ejer donerer en halv milliard til klimarobuste fødevarer

14.06.2024CSR.dk

Klimarådet: Det offentlige kan gå forrest for at nedbringe danskernes klimaaftryk

14.06.2024CSR.dk

Partnerskab anbefaler: Virksomheder skal standse og genoprette naturtab

13.06.2024Klimakampen ApS

Sponseret

Madspild er det usynlige klimaproblem

Jobmarked

Se alle

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

KØBENHAVNS KOMMUNE

Konsulent til Bæredygtige Indkøb (barselsvikariat)

Vil du arbejde med menneske- og arbejdstagerrettigheder i globale værdikæder? Vil du være til at med at omsætte politiske ambitioner om bæredygtighed i Københavns Kommunes værdikæde til praksis? Vil du arbejde med at stille ambitiøse krav til beskyttelse af bl.a. af menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, klima og miljø i kommunens kontrakter, og sikre at disse overholdes?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.06.2024

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
access2innovation
Morgenmøde
Combining aid, trade, and development finance into the Ugandan agriculture sector

In this Virtual A2i Talk, Ole Dahl Rasmussen from the Danish Embassy in Uganda and Moses Nyabila, CEO of aBi Development, will talk about current initiatives and programs that support the development and financing of the Ugandan agriculture sector. This includes, lessons learned, from the recent Danish business delegation to Uganda, co-organised by Access2innovation, the Danish Agriculture & Food Council and the Embassy.

Dato

14.06.2024

Tid

09:30

Sted

Virtuelt

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Dato

18.06.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

PwC Danmark
Webinar
Corporate ESG Reporting 2024 - Learn From the Best

PwC's annual conference, 'the CFO's agenda', celebrates the best annual reports among the C25 listed companies and the 10 largest non-listed and large cap companies in Denmark.

Dato

18.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Etisk Handel Danmark
Kursus
Ansvarlig Indkøbspraksis: En nøgle til vellykket due diligence

Du vil blive opmærksom på de bæredygtighedsrisici, der er forbundet med blandt andet prispres og sidste-øjebliks-ændringer i produktionsplanlægningen, når vi d. 18. juni 2024 stiller skarpt på ansvarlig indkøbspraksis.

Dato

18.06.2024

Tid

12:00

Sted

Overgaden Oven Vandet 101415 København

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C