Kampen om grøn EU-politik fortsætter

Efter en dramatisk uge, hvor EU-parlamentet stemte nej til kommissionens forslag om en midlertidig tilsidesættelse af kvoter for at stabilisere prisen på forurening, maner EU-kommissær Connie Hedegaard til ro.

21.04.2013

CSR.dk

EU-kommissær for klima Connie Hedegaard ærgrer sig over, at et knebent flertal i Europa-Parlamentet i den forgangne uge stemte nej til kommissionens forslag om midlertidigt at trække 900 millioner CO2-kvoter ud af handlen. Manøvren ville, hvis den var blevet vedtaget, have betydet, at prisen på kvoter og dermed prisen på at forurene ville stige.

<p>""Prisen på at forurene er blevet meget lav. Årsagen er en cocktail af økonomisk krise og effektiv klimapolitik (...)".</p>

EU's klimakommissær Connie Hedegaard.

Men parlamentet vendte i første omgang tommelfingeren ned til forslaget. I en kommentar i Berlingske Tidende i dag tager Connie Hedegaard afstand fra flere mediernes konklusion på afstemningen. Der er ikke tale om "Kvotekaos" eller et "Hårdt slag for EU's klimapolitik", mener klimakommissæren.

Læs også: Fakta om CO2-kvoter

Miljøudvalget ser på forslaget igen
I første omgang er forslaget sendt tilbage til Parlamentets miljøudvalg. "Der her er altså ingenlunde enden på europæisk klimapolitik. Industri og energisektoren er stadig juridisk forplgtet til at nedbringe deres udledninger - med 20 procent i 2020 og 70 procent i 2050", skriver Connie Hedegaard, som fortsætter:

"Prisen på at forurene er blevet meget lav. Årsagen er en cocktail af økonomisk krise og effektiv klimapolitik, der har betydet, at udledningerne allerede nu er faldet med over 17 procent og dermed har skabt et overskud af udledningstilladelser".

Krisen stopper efterspørgslen på kvoter
Man kan glæde sig over et overskud af CO2-kvoter, men efterspørgslen på udledningstilladelser er netop faldet, fordi der ikke er så meget gang i produktionen, og det skulle der jo meget gerne komme igen. Connie Hedegaard fortsætter kommentaren:

"Af hensyn til økonomi og beskæftigelse har EU brug for at investere i grøn innovation, energieffektive løsninger og vedvarende energi. Hvis prisen for at forurene er stort set ingenting, kan mange af disse investeringer ikke svare sig. Det var derfor, at mange af Europas største investorer og de fleste energiselskaber højlydt støttede Kommissionens forslag om 'backloading', som ikke tager en eneste kvote ud af markedet, men bare undlader at oversvømme markedet yderligere her og nu og i stedet venter nogle år med at sende kvoterne tilbage i omløb". 

Connie Hedegaard understreger, at det er vigtigt at huske det lange perspektiv, og hun gør derfor opmærksom på den debat, der netop er skudt i gang om den såkaldte grønbog om EU's klima- og energipolitik og målene for 2030.

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

27.02.2024Denteks A/S

Sponseret

Go Green: Sådan kan hoteller få en bæredygtig profil

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online