Iværksættere og unge i gang med Verdensmålene

Alle gode kræfter skal bidrage, hvis Verdensmålene skal opfyldes, og i sidste uge blev skytset rettet mod iværksættere og unge studerende. En konkurrence om gode ideer til verdensmål og forretning tager imod forslag indtil 3. december 2018.

21 unge på tværs af uddannelser blev i sidste måned valgt som de første sustainability influencers i et projekt drevet af Student and Innovation House. .

19.11.2018

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

Det startede med Danmarks Iværksætteruge, som ved dens åbning d. 12. november ikke efterlod nogen tvivl overhovedet om at nu skulle der tales verdensmål.

”Jeg håber, at flere af de nye danske iværksættere vil fokusere på at bidrage til, at Danmark opfylder Verdensmålene. Ikke mindst, fordi der er et stadigt voksende forretningspotentiale i Verdensmålene. Internationale analyser peger på forretningsmuligheder for mindst 12.000 milliarder dollars frem mod 2030, og herhjemme kan vi se, at sparepengene i højere grad bliver investeret i puljer, der har en bæredygtig eller etisk profil. Det er en tendens, der nok kun vil vokse i fremtiden,” sagde erhvervsminister Rasmus Jarlov i en pressemeddelelse.”

Vis os hvad I kan!
Ved åbningsceremonien lancerede erhvervsministeren så en idekonkurrence, ‘Impact Challenge - Business with Purpose’, som skal inspirere både startups og børn og unge i hele landet til at arbejde med Verdensmålene.

www.challenges.dk kan iværksættere eller andre med gode ideer sende deres idé ind og få chancen for at præsentere den foran en professionel jury. I konkurrencen er der også en kategori for skoleelever og studerende under 35 år (Young Talents), der skal inspirere morgendagens iværksættere til at tænke Verdensmål og forretningsmål sammen. Alle ideer skal være sendt ind senest d. 3. december, og vinderne kan se frem til både en pengepræmie og et mentorforløb.

Læs også: Bæredygtig virksomhed for alle 15.00 penge

“Challenges … giver os mulighed for at sætte fokus på en samfundsudfordring, som ofte er kompleks. Og derfor kræver, at så mange som muligt - både virksomheder og borgere - tænker med i forhold til at finde løsninger til gavn for os alle. På den måde udvikler vi i flok, får flere ideer på bordet og finder frem til de bedst mulige løsninger”, sagde erhvervsministeren, da han lancerede konkurrencen.

Sustainability Influencers - kort fortalt

Sustainability Influencers er initieret og støttet af: 

  • Student & Innovation House, en forening som over de seneste år rejst over 100 mio. kr. til at ombygge den nedlagte politistation på Frederiksberg og drive engagerende aktiviteter af forskellig karakter. Foreningen består udelukkende af unge studerende og alumner fra forskellige uddannelsesbaggrunde – universiteter såvel som professionsskoler. og CBS PRME som blandt andet skal sørge for at programmet forankres og bliver et langsigtet indsatsområde på tværs af de danske universiteter de næste mange år.
  • CBS PRME (Principles for Responsible Management Education), som  blandt andet skal sørge for at programmet forankres og bliver et langsigtet indsatsområde på tværs af de danske universiteter de næste mange år. PRME er et globalt uddannelsesinitiativ under UN Global Compact med mere end 800 tilsluttede business schools rundt om i verden. 

Unge er allerede i gang
Mens iværksætterugen og idekonkurrencen fokuserer på forretningsideer, så er en gruppe unge studerende gået bredere til værks. Siden oktober har 21 unge med forskellig uddannelsesbaggrund og nationalitet været valgt som de første Sustainability Influencers, et projekt skabt af foreningen Student & Innovation House og CBS PRME.  

Sustainability Influencers skal agere forandringsagenter og sætte retningen for initiativets første år ved at tage initiativ til bæredygtige forandringer på deres universiteter, i deres lokalmiljø og i de organisationer, de allerede er eller vil blive en del af i fremtiden. De første 21 er allerede i fuld gang med at indsamle data, der dokumenterer de studerendes behov og giver større viden om bærdygtighedsproblematikker og mulige løsninger.

”Den unge generation er ofte den mest oversete ressource, hvilket vi skal have lavet om på. Vi kan bidrage til nytænkning og forandring, som er fuldstændig essentielt for at nå de mål, der er sat for år 2030”, udtaler Louise Thomsen, Centre Manager for CBS Sustainability og medinitiativtager til Sustainability Influencers.

Bred opbakning
I tråd med Verdensmål nr. 17, partnerskaber for handling, er ambitionen for Sustainability Influencers-projektet at indgå partnerskaber med aktører, der kan styrke indsatsen og få flere studerende til at engagere sig i bæredygtighedsmålene og inspirere og klæde dem på til at blive forandringsagenter i den bæredygtige omstilling.

Sustainability Influencers har allerede indgået partnerskab med Impactful Jobs, Global Compact Network Denmark, Sustainable Now, SustainBase, SIVIL, Nordic Sustainability, IloveGlobalGoals, Tuborgfondet, Oikos Copenhagen og SDG Ambassadors Copenhagen. De er fortsat på udkig efter flere.

Læs også: Ny kampagne skal lære unge at elske verdensmålene

Udover indgåelsen af handlingspartnerskaber modtager initiativet også en bred opbakning på tværs af aktører. Bl.a. det tværpolitiske netværk af beslutningstagere bakker op og understreger, at initiativet er afgørende for udbredelsen af bæredygtighedsmålene og dét at skabe handling bag ordene:

”Hvis vi skal opnå Verdensmålene i 2030, er det afgørende, at vi engagerer og mobiliserer den yngre generation. Mange unge forstår umiddelbart vigtigheden af 2030-dagsordenen, og de har forudsætningerne for at skabe de forandringer, vi har brug for. Derfor hilser jeg initiativet Sustainability Influencers velkomment”, udtaler formanden for Folketingets Tværpolitiske Netværk for Verdensmålene for Bæredygtig Udvikling, Kirsten Brosbøl.

 - EHS

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

27.02.2024CSR.dk

Sparekassen Kronjylland vil støtte fællesskaber, der har fokus på bevægelse

23.02.2024CSR.dk

Zalando laver om i deres bæredygtighedskommunikation

19.02.2024CSR.dk

Alle landets kommuner og regioner bakker nu op om Klimaalliancen

08.02.2024CSR.dk

Jo mere bæredygtighed, jo bedre resultater

22.01.2024Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Ny top-certificering til Saint-Gobain i Danmark

17.01.2024CSR.dk

Starbucks sagsøges for vildledende markedsføring

06.12.2023CSR.dk

EU-aftale om nye krav til bæredygtige produkter på plads

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

Jobmarked

Se alle

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

COOP Danmark A/S

Klimaansvarlig

Coop søger klimaansvarlig til ESG-afdeling

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

28.02.2024

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Aalborg Kommune

Ambitiøs og knivskarp klimachef, der driver forandringer

Kan du omsætte vores ambitiøse visioner for klimaet til indsatser og handlinger, der skaber konkrete og målbare resultater? Kan du skabe grønne og bæredygtige forandringer? Som chef for vores nye klimaafdeling kommer du til at spille en nøglerolle i Aalborg Kommunes indsats for klimaet.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

28.02.2024

C WorldWide Asset Management

Sustainability/ESG Specialist

As our new Sustainability Specialist, you will contribute to defining, developing, and maintaining our strategic commitments and goals aligned with our overall firm-wide sustainability agenda. This multi-faceted role is organizationally anchored in our Global Clients team.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Semler Gruppen A/S

ESG Controlling & Reporting specialist til Semler Gruppen

Kunne du tænke dig at være med i udviklingen af Bæredygtighedsrapportering- og controlling i Semler Gruppen - og samtidig drive processen som ESG-projektleder?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet søger dygtig konsulent, der brænder for digitalisering af energisektoren

Brænder du for bæredygtighed, digitale teknologier og innovation? Og har du lyst til at være med til at digitalisere energi- og forsyningssektoren? Eller brænder du for datadeling, datasuverænitet og datasikkerhed? Så har du nu chancen for at blive en del af Alexandra Instituttets Insights Lab.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Carve Consulting
Gå-hjem-møde
Skab værdi med dataetik

For mange er dataetik stadig ikke helt håndgribeligt. Men her kan du høre om, hvordan dataetik er indlejret i chatbots og hvilke dataetiske tiltag, det kræver at få D-mærket. Du får også en kort introduktion til Håndbog i dataetik og dens dataetiske principper og implementeringsredskaber.

Dato

27.02.2024

Tid

15:00

Sted

Kosmopol, Fiolstræde 44, København K

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Eliminér lønforskel mellem kønnene | 90 min LIVE session

Ønsker du at arbejde med ligestilling i din virksomhed, og mangler du værktøjer? United Nation Global Compact inviterer på et gratis læringsforløb i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag. Denne LIVE session er den anden del i forløbet og afvikles i samarbejde med EPIC (Equal Pay International Coalition) og Gapsquare. Her får du en gennemgang af det konkrete arbejde skridt for skidt med eksempler fra virksomheder samt Best Practice fra erhvervslivet.

Dato

28.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online