H&M med på moden: Vil reducere forbruget af plasticposer

Den internationale modevirksomhed H&M vil tage op til 3 kroner for plasticposer i kædens butikker. Overskuddet skal gå til den nye samarbejdspartner WWF Verdensnaturfonden.

Den svenske mode-gigant H&M vil tage betaling for deres plasticposer i et forsøg på at være mere bæredygtig. Foto: H&M.

02.10.2018

CSR.dk

I går tog H&M, som den første internationale modevirksomhed, en beslutning om at tage penge for kædens plastikposer - 1, 2 eller 3 kroner afhængigt af posens størrelse. Miljøorganisationen WWF Verdensnaturfonden skal modtage overskuddet fra salget af plastikposerne, der skal bidrage til at genskabe livet i de danske have.

Læs også: H&M støtter verdens børn med ny fredskollektion

Pose-betalingen er startskuddet på et nyt samarbejde med WWF Verdensnaturfonden, der har til formål at beskytte dansk natur, som i dag er presset af f.eks. affaldsforurening og overfiskeri.

”Vi er rigtig stolte af dette initiativ, der ligesom på mange andre områder inden for bæredygtighed er et initiativ, hvor vi som virksomhed i samspil med vores kunder arbejder for at skabe positive forandringer,” siger Mia Møgelgaard, Sustainability Manager i H&M Danmark.

Initiativet skal sikre bevidsthed
Alene på den jyske vestkyst bliver der samlet 1.000 tons affald op om året. Og én dansker producerer omkring 610 kilo affald om året.

Med betalingen på plasticposerne forventer H&M at kunderne vil overveje, om de rent faktisk har brug for en pose til at fragte deres tøj og accessories hjem i.

”Vi er overbeviste om, at vores kunder vil tage rigtig godt imod dette initiativ og bakke op omkring det, og så er det et add on til dem, der har brug for en pose, at overskuddet går til et godt formål, der står alle danskere nært”, siger Mia Møgelgaard.

Hajerne i de danske farvande er truede. Foto: WWF Verdensnaturfonden..

Rokker og hajer skal sikres
WWF er bekymrede for, at vi i løbet af et par generationer udrydder de danske rokker og hajer, der har eksisteret lige siden dinosaurene levede på jorden.

"Der er ingen tvivl om, at vores natur herhjemme - og i særdeleshed havet omkring os, trænger til en gevaldig håndsrækning. Tænk, at vi er ved at udrydde rokke- og hajarter herhjemme, som har svømmet rundt i vores hav lang tid før menneskets atomer havde fundet hinanden," siger generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg, og fortsætter:

”Sammen med H&M vil vi fascinere danskerne - og give dem en helt ny forståelse for, hvorfor vores danske hav er unikt og vigtigt at bevare.”

Læs også: Fakta først med klimavenlige bæreposer

Partnerne har yderligere planer om at involvere H&M’s kunder samt adskillige danskere i at beskytte det vilde dyreliv. De vil snart løfte sløret for fremtidige planer.

- SN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle