H&M Global Partner i Ellen MacArthur Foundation

Tøjgiganten er blevet udpeget som Global Partner i organisationen Ellen MacArthur Foundation, der arbejder for en transition til cirkulær økonomi.

Ellen MacArthur stiftede sin fond i 2010 med målet om at accelerer verdenssamfundets transition i retning af en cirkulær økonomi. Foto: Flickr/Bryan Ledgard.

09.11.2015

Anders Kampmann, CSR.dk

H&M er den syvende virksomhed, der slutter sig til Ellen MacArthur Foundations Global Partner-netværk. De andre seks er Cisco, Google, Kingfisher, Philips, Renault and Unilever.

Ellen MacArthur Foundation har siden sin offentlige start d. 2. september 2010 arbejdet for at accelerere verdenssamfundets transition til en regenerativ cirkulær økonomi, og her er erhvervslivet et af benene i fondens tre-delte strategi. De to andre handler om ledelse og uddannelse.

De globale partnere skal arbejde for at ”… identificere muligheder for at skabe værdi gennem cirkulære praksisser, og udvikle og implementere målrettede programmer gennem deres aktiviteter,” som det hedder i en pressemeddelelse i forbindelse med annonceringen af H&M som partner.

Her udpeger Ellen MacArthur Foundation H&Ms potentiale for, via sin størrelse på markedet, at kunne ændre omfanget af i hvor stor grad, tøjindustrien genbruger og recirkulerer stof og tøjfibre i produktionen.

Cirkulær fremtid
”"H&M opererer i en nøglesektor i den globale økonomi, og virksomhedens vision for at anvende cirkulære modeller repræsenterer en vigtig mulighed for at opskalere transitionen. Vi er glade for at skulle arbejde sammen med H&M for at opbygge momentum i retning af et system, der skal få vores økonomiske behov til at fungere på langt sigt",” sagde Ellen MacArthur på San Francisco-konferencen.

Hos H&M deler man naturligt nok Ellen MacArthurs positive forventninger til potentialet i det kommende samarbejde.

”"Vi ser partnerskabet med Ellen MacArthur Foundation som en glimrende mulighed for at styrke vores arbejde for en mere cirkulær forretningsmodel. Sammen vil vi eksempelvis være i stand til fortsat at lede efter løsninger til at skabe et lukket kredsløb for tekstiler, hvor kasseret tøj kan blive genbrugt til at producere nyt. Det er fremtiden for en bæredygtig tøjindustri, og vi er meget spændte på at være med til at drive den her udvikling sammen med Ellen MacArthur Foundation",” siger Head of Sustainability hos H&M, Anna Gedda, i en kommentar til CSR.dk.

Læs også: Bæredygtighed er en cirkulær størrelse

Som sejler blev Ellen MacArthur verdensberømt, da hun i 2005 blev den hurtigste, der nogensinde havde sejlet jorden rundt alene, og bl.a. herigennem blev hun opmærksom på de begrænsede ressourcer, menneskeheden skal klare sig med. På den baggrund grundlagde hun sin fond, der officielt er registreret som en velgørenhedsorganisation, med £500.000 fra egen lomme og yderligere £6 mio. fra fem medstiftende partnere.

Ud over sine nu syv Globale Partnere opererer Ellen MacArthur Foundation også med en gruppe på 100 interessenter kaldet CE100, der tæller både store og små virksomheder, byer, lokalregeringer og uddannelsesinstitutioner. Fra Danmark er bl.a. Erhvervsstyrelsen, Miljøstyrelsen og Vestas medlemmer.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Fra gas til el – stor byggevaregrossist eksekverer ESG tiltag i den interne transport

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

21.06.2024CSR.dk

Survey: CSRD har konkrete forretningsfordele

21.06.2024CSR.dk

Nestlé vil at politikere fremmer regenerativt landbrug

30.05.2024BSR

Sponseret

The United States is at Risk of Marginalizing Itself on Sustainability

30.05.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

EU giver grønt lys til CSDDD - hvad ved vi om den kommende lovgivning?

02.05.2024CSR.dk

Ny rapport fra 2030-panelet: Danskerne forbruger og smider mere ud end nogensinde før

29.04.2024BSR

Sponseret

The EU AI Act: What it Means for Your Business

25.04.2024Prysmian Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

Jobmarked

Se alle

Sparekassen Danmark

ESG-controller

Brænder du for ESG og rapportering? Så er du måske vores nye kollega til en spændende, nyoprettet stilling som ESG-controller.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

ista Danmark A/S

Salgsassistent til kampagnesalg

Drømmer du om en karriere inden for salg og rådgivning? Så har ista brug for dig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

ista Danmark A/S

Kontorassistent til Team Aflæsning og Service

ista Danmark søger en kontorassistent til vores Team Aflæsning og Service i Ballerup

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

27.06.2024

Energi Danmark A/S

Junior ESG Analyst

Do you want to work in a leading Nordic energy trading company and be a part of a newly established ESG team? Do you thrive in an international environment and want to contribute to the green transition? Then you could be our Junior ESG Analyst.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

29.06.2024

Rambøll A/S

Commercial Lead, Incept Sustainability

We're looking for a passionate sustainability professional to help us take our offering, Incept Sustainability, to the next level.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Dagrofa aps

Brænder du for grøn omstilling i Dagligvarehandlen?

I Dagrofa- koncernen intensiverer vi i disse dage vores fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, herunder kommende lovgivning på CSRD, samt udvikling af en ny klimaplan. Vi arbejder intensivt med at indfri vores målsætninger på området og søger derfor en ESG- analytiker til vores CSR-team.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis - Juni

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.06.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

19.06.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
WEBINAR: LÆR AT TALE ESG 27. JUNI

Ønsker du at få styr på “bogstavssuppen”, så du kan forstå og tale med om de nye spilleregler for at drive en bæredygtig forretning? Deltag i vores live webinar for at få styr på hvad der ligger bag både bogstavsforkortelser og nøglebegreber. Så du kan lære at tale ESG.

Dato

27.06.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - CSRD: Hvad skal der rapporteres på?

Bliv fortrolig med de nye CSRD-krav og forstå, hvad der er obligatorisk, og hvad der afhænger af dobbeltvæsentlighedsanalysen. I dette gratis webinar fra Sustainable Business Solutions vil vores seniorrådgivere give dig et detaljeret indblik i implementeringstidslinjen, ESRS-hierarkiet, og hvordan en CSRD-rapport ser ud. Webinaret er en del af vores "ESG to the point" webinarserie.

Dato

06.08.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)