Hedegaard fik sit ja: Nu stiger kvotepriserne

EU-Parlamentet er vendt på en tallerken og vil nu alligevel trække 900 klimakvoter ud af markedet. Connie Hedegaard kalder det et klart signal, og Verdensnaturfonden og andre CO2-kvotetilhængere jubler.

WWW Verdensnaturfondens klimachef John Nordbo jubler over, at EU-parlamentet nu sender et signal om, at CO2-kvotesystemet bevares..

04.07.2013

CSR.dk

Klimakommissær Connie Hedegaard er godt tilfreds med, at EU-Parlamentet onsdag stemte for et revideret forslag om at trække 900 millioner klimakvoter ud af markedet for at højne prisen. I april blev den danske kommissær nedstemt.

Verdensnaturfonden jubler
WWW Verdensnaturfonden jubler over, at EU-Parlamentet har skiftet holdning til kvoterne. I en pressemeddelelse siger fondens klimachef John Nordbo: "Det er en sejr for fornuften og for EU-kommissær Connie Hedegaard. Kommissionens forslag er en start, men ikke en helbredelse af kvotesystemet".

I Dong er koncerndirektør Thomas Dalsgaard også tilfreds med EU-Parlamentets beslutning. Til Børsen siger han: "Det er et sekstremt vigtigt signal om, at Europa stadig vil en omstilling af energisystemet i en vedvarende retning. Så det glæder vi os rigtig meget over".

Mere klimavenlige virksomheder
Parlamentarikerne vedtog kun et enkelt ændringsforslag under afstemningen, og dermed lægger det nye forslag sig tæt op ad det, som med et flertal på blot 19 stemmer blev nedstemt i april oplyser flere medier med Ritzau som kilde.

Læs også: Kampen om grøn EU-politik fortsætter

Forslaget skal få virksomheder til at udlede færre drivhusgasser, fordi kvoterne, som virksomhederne køber, bliver dyrere.

Parlamentarikerne vedtog et ændringsforslag om, at EU-Kommissionen maksimalt må trække 900 millioner kvoter ud af markedet, hvis det ikke medfører risiko for, at virksomheder flytter ud af EU. Kvoterne må kun trækkes ud af markedet én gang frem mod 2020, hedder det i teksten.

Dermed minder det forslag, der er vedtaget, om dét, der blev forkastet i april.

"Så på den måde kan jeg kun være tilfreds. Nu er det op til regeringerne at tage stilling", siger kommissæren til Ritzau om det reviderede forslag, som bliver udg  angspunkt for de videre forhandlinger.

Stopper blødningen
Til Politiken i dag siger Connie Hedegaard: "Virkeligheden er, at det er et ret lille forslag, der blot skal stoppe blødningen i kvotehandelssystemet, mens vi fortsætter de vanskelige politiske forhandlinger (...) Nu kan vi komme videre, og det er dét, det handler om".

Særligt europæiske industrivirksomheder har kæmpet hårdt for at få parlamentarikerne til at stemme imod Hedegaards forslag, men Hedegaard håber, atgårdsdagens afstemning giver tid til eftertanke:

"Dem, der er imod, kan lobbye, så tosset de vil. Men jeg håber bare, at der vil være eftertanke hos industrien", siger hun og understreger, at hun tror, at rådet vil træffe en fornuftig beslutning i de fremtidige forhandlinger.

Forhindrer totalt kolaps
Britta Thomsen (S), medlem af Europaparlamentet, siger til Børsen i dag: "Tilbagetrækningen af kvoter er ikke nogen mirakelkur, men med afstemningen har vi forhindret et totalt kolaps af én af hjærnestenene i EU's klimapolitik".

Merkur Andelskasse

Sponseret

ESG-scoren er kejserens nye, sorte klæder

Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Relateret indhold

01.03.2024CSR.dk

Regenerativ: ’Vi har brug for at skabe håb og handle for fremtiden”

01.03.2024CSR.dk

Lagkagehuset giver kyllingerne mere plads

28.02.2024Circle K Danmark A/S

Sponseret

Circle K satser på elbilopladning til erhvervskunder – vil have 25 pct. af markedet

28.02.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller flytter ESG fra tanke til handling

27.02.2024CSR.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

27.02.2024CSR.dk

TDC NET forpligter sig som første virksomhed i verden til FN-mål for biodiversitet

27.02.2024Denteks A/S

Sponseret

Go Green: Sådan kan hoteller få en bæredygtig profil

26.02.2024Energi Danmark A/S

Sponseret

Additionalitet i PPA’er: Betydningen af at gøre en forskel

Jobmarked

Se alle

Scanlux Packaging

ESG Manager til Scanlux Packaging

Som førende leverandør af branded emballage til europæisk detailhandel og e-handel, ønsker vi at intensivere vores ESG-indsatser. Derfor søger vi en engageret og erfaren ESG Manager, som vil spille en central rolle i den fortsatte udvikling og implementering af vores ESG-strategi.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

GPV

ESG Controller

Brænder du for at opbygge et ESG-miljø, hvor du får indflydelse på implementering af processer, sikre kvalitet og rettidig rapportering samt interaktion med ledere og andre stakeholdere på tværs af en global koncern?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Klima og GHGP – bliv en central del af ESG-området i BDO

Har du lyst til -og erfaring med at arbejde med bæredygtighed og klimadagsordenen hos Danmarks virksomheder? Så har vi stillingen til dig: ESG-konsulent hos BDO. Med rollen følger en unik mulighed for at kombinere din faglige viden og kompetencer inden for miljø, klimaregnskaber og CO2- reducerende tiltag med en central position i opbygningen af BDO’s ESG-afdeling.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DSV

Compliance Manager – develop our risk management strategy

Would you like to unfold and develop your expertise within IT risk management and compliance in a large, growing and global company?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

EY

Konsulent - Sustainable Finance og Risk & Compliance (Frederiksberg)

Tænk! Hvis din karriere kunne have en varig indflydelse på dig og på verden?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

16.03.2024

Sustainable Business Solutions ApS

Kickstart din karriere indenfor bæredygtighed allerede i praktikperioden

Drømmer du om at arbejde med bæredygtighed og skal du eller nogen du kender i praktik i foråret eller efteråret 2024? Så kan en praktik hos Sustainable Business Solutions måske lige være sagen.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

14.03.2024

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger CSR-konsulent

Dansk Erhverv søger en ny CSR-konsulent til vores CSR-team til at varetage og videreudvikle vores engagement på CSR- og ESG-området inden for medlemsservices, politisk interessevaretagelse, kommunikation, projekter og partnerskaber.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.01.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Uddannelse
Strategisk regnskabsforståelse

Styrk din regnskabsmæssige kunnen på 3 dage. Opnå øget indsigt i måling og tolkning af finansielle nøgletal, der er centrale for en virksomheds værdiskabelse, samt grundlæggende viden om budgettering og værdimåling.

Dato

10.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

CBS Executive Fonden
Uddannelse
Agilitet Innovation og Forretningsudvikling

Lær de nyeste teorier om agilitet og få metodisk viden, som sætter dig i stand til at øge innovationskraften og forretningsudviklingen i din organisation. Kurset giver forståelse for vigtigheden og nyttigheden af fleksibilitet, dynamik og risikovillighed.

Dato

15.01.2024

Sted

CBS Executive Fonden, Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Bureau Veritas Certification
Webinar
Webinar: Har du brug for en intern eller ekstern sikkerhedsrådgiver?

Du har mulighed for at blive klogere på begrebet "sikkerhedsrådgiver", når vi afholder vores webinar den 18. januar 2024.

Dato

18.01.2024

Tid

13:15

Sted

Online

Bureau Veritas Certification
Møde
Netværksmøde: Food Waste & Loss

Gratis opstartsmøde den 31. januar 2024

Dato

31.01.2024

Tid

09:00

Sted

Bureau Veritas, Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimahandling og Klimaregnskab i Praksis

Har du det operationelle ansvar for klimaregnskab og handlingsplaner? Så er dette hands-on kursus ideelt til at skabe overblik over klimadagsordenen, arbejde metodisk med klimadata, og udarbejde effektive klimahandlingsplaner baseret på anerkendte standarder.

Dato

29.02.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online