Handlingsskibet er klar til Folkemødet

Konkrete handlingsløfter eller planken ud! Det er også i år mottoet for skibet der lagt til ved kajen i Allinge med et mål om at gøre op med ”rituel uenighed”.

Snapshot fra en af sidste års debatter på Handlingsskibet. Foto: Hansen & Ersbøll Agenda. .

14.06.2023

CSR.dk

Med vind i ryggen fra debuten sidste år, har Handlingsskibet de seneste dage haft kurs mod Folkemødet på Bornholm. Langs kajen i inderhavnen ligger skibet nu med samme klare koncept som sidste år: ”På Handlingsskibet snakker vi ikke – her handler vi!”

”Handlingsskibet går ud på, at der simpelthen har været nok snak om grøn omstilling og klima. Så på handlingsskibet kommer man kun ombord, hvis man har lovet at gøre en handling, der var mere grøn, end da man kom,” siger Lotte Hansen, stifter af Iloveglobalgoals og partner i Hansen & Ersbøll Agenda.

Skibet lægger dæk til 18 debatter over de tre dage Folkemødet varer, om alt fra kunstig intelligens, greenwashing og ligestilling, til våbeninvesteringer og forskning i fremtiden.

Det særlige ved Handlingsskibet er at alle deltagerne der kommer ombord, skal komme med deres bud på, hvordan de kan være med til at omsætte både nationale bæredygtige udfordringer til konkrete handlinger, der kan løse problemerne.

”Folkemødet er et sted, hvor holdninger bliver vendt og drejet, og det er vigtigt – men der må ikke være langt fra holdning til handling. Lemvigh-Müller går ombord på Handlingsskibet for at debattere, hvordan vi får bygget de ledelsesmuskler, der skal til, for at sikre, at vi hele vejen rundt i værdikæden er gearet til den bæredygtige omstilling – med fokus på at finde konkrete løsninger virksomheder kan handle på”, Pernille Kiær, Head of Sustainability, Lemvigh-Müller, der i år er en af 12 partnere på Handlingsskibet.

Handlingsskibets 12 partnere i 2023

Akademiker Pension
Dansk Magisterforening
Danmarks Frie Forskningsfond
Fokus Folkeoplysning
HK
KR-fonden
Salling Group
Sydbank
Hansen & Ersbøll Agenda
FSR
Lemvigh-Müller
Arla

Plads til både nye og gamle ansigter
Hvor Handlingsskibets partnerne sidste år primært kom fra den nordjyske del af kongeriget, er skibet til dette års Folkemødet lastet med nationale aktører. Og netop det, mener arrangørerne bag Handlingsskibet, kan være en vigtig faktor for at lykkes med ambitionen om at søsætte konkrete handlingsløfter der kan sprede ringe i vandet. 

”For at lykkes med at løse verdens problemer, bliver vi nødt til at tænke i løsninger, der er tværgående. Derfor har vi samlet en bred partnerkreds, der både tæller NGO’er, offentlige institutioner, pensionsselskaber, frivillige foreninger og almindelige virksomheder,” siger Benjamin Brinch, projektleder på Handlingsskibet

”Sydbank deltager for første gang i Folkemødet. Og vi vil gerne være med til at sørge for, at der kommer vind i sejlene på Handlingsskibet med masser af demokratiske debatter og netværk blandt deltagere, meningsdannere, fagfolk og politikere. Vi glæder os og ses forhåbentlig,” områdedirektør, Flemming Ramberg Mortensen, ESG-strateg i Sydbank.

Forslag udgives efter mødet
Alle debatter sluttes af med at deltagerne og borgerne afgiver konkrete handlingsløfter til den nødvendige omstilling. Når skibet er vendt tilbage til sin hjemhavn i Nordjylland efter Folkemødet, vil både borgernes og panelisternes ideer blive samlet og efterfølgende udgivet.

Nogle af de interessante navne, man kan møde på skibsdækket er: Jarl Krausing fra CONCITO, Helle Thorning-Schmidt, Anja C. Jensen,forbundsformand i HK Danmark, Jens Holst - CEO i Akademiker Pension, Katja Iversen, medlem af Unilevers sustainability board, Christian Grau, trend- og livsstilsekspert, filosof Vincent Hendricks, Lars Christian Brask, MF for Liberal Alliance og Anne Stampe Olesen Co-founder af Nordic Female Founders – og naturligvis Hansen & Ersbølls Lotte Hansen.

- EHS

SUSTAINX ApS

Sponseret

GUIDE: Sådan opbygger du din bæredygtighedserklæring i henhold til ESRS.

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

29.05.2024CSR.dk

”Hvis vi skal arbejde for jer, skal I værne om fremtiden”

29.05.2024CSR.dk

Danmark kan få meget mere grønt ud af EU’s landbrugsstøtte

25.04.2024Prysmian Group Denmark A/S

Sponseret

Prysmian 2023 rangering på anerkendte ESG-indekser

17.04.2024CSR.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

10.04.2024CSR.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

Jobmarked

Se alle

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse

To konsulenter til forsvarets arbejde med ESG og CSR

Vi kan tilbyde et arbejde der giver mening og en spændende og udviklende stilling som konsulent, hvor du vil blive central i arbejdet med CSR og ESG i Forsvarets anskaffelser.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

15.06.2024

NRGreen ApS

Energisk møde booker til spændende produkt

NRGreen søger en frisk og udadvendt medarbejder

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

13.06.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Lemvigh-Müller

ESG Specialist (barselsvikariat) - Herlev

Det ligger dybt i Lemvigh-Müllers DNA at tage samfundsansvar, og vi har mange aktiviteter i gang inden for hele ESG-agendaen. For nylig har vi fået godkendt vores Science Based Targets klimamålsætninger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DELL A/S

Graduate Account Manager – Join the EMEA Sales Graduate Program!

When you join as a Graduate Account Manager not only will you be embarking on a rewarding career at the heart of technology. You will also be gaining an exceptional all-round experience that will contribute to shaping the future of our business. The program is aimed at building the organization’s future sales leaders with many opportunities to network globally through training and events. Lessons in leadership will also be provided from executives with the possibility to interact and connect with them.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Introduktion til klimadata og klimaregnskaber i praksis

Er du ny i arbejdet med klimaregnskaber, og mangler du en grundlæggende forståelse for, hvad arbejdet med klimadata og udarbejdelse af klimaregnskaber indebærer? Så er dette kursus for dig.

Dato

17.05.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Kursus
2-dages intensivt kursus i bæredygtighed for freelancekonsulenter

Er du selvstændig konsulent og vil du gerne vide, hvordan den bæredygtige omstilling påvirker virksomheder, og hvad den betyder for dig som rådgiver, projektleder eller forandringsleder?

Dato

28.05.2024

Tid

08:30

Sted

VIBENSHUS Lyngbyvej 2, 2100 Østerbro

PwC Danmark
Event
CFO'ens Agenda 2024

Skab værdi gennem skarp formidling af dine ESG-resultater.

Dato

30.05.2024

Tid

15:00

Sted

PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup

Orkla Danmark
Konference
ESG Conference

Commercialize The Green Transition

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, 1553 København V.

TANIA ELLIS – The Social Business Company
Konference
Miniconference: Geopolitics in Sustainability & Business

How are conflicts and warfare affecting business ethics and corporate due diligence? Join our exclusive Spring miniconference 31 May to expand your network, get trend overview and how-to insights from real-life cases and subject matter experts on sustainable business, responsible investing, geopolitical consumerism and corporate due diligence.

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

The Social House, Store Regnegade 12, 1110 Copenhagen

Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapporteringen

Valifieds ‘Kom Godt i Gang’ Webinar giver dig en kort introduktion til de mest anvendte funktioner på platformen, så du får den bedst mulige start med arbejdet omkring bæredygtighed

Dato

31.05.2024

Tid

09:00

Sted

Online