Grundfos og grossister går sammen om genbrugskoncept

Grundfos og to af landets største vvs-grossister, Brødrene Dahl og Sanistål, er gået sammen om et genbrugskoncept, der består af indsamling og genanvendelse af gamle, udtjente cirkulationspumper.

Grundfos, Brødrene Dahl og Sanistål er gået sammen om et genbrugsprojekt bestående af indsamling og genanvendelse af gamle, udtjente cirkulationspumper. Foto: Grundfos.

20.01.2014

CSR.dk

Grundfos, Brødrene Dahl og Sanistål er gået sammen om et genbrugsprojekt bestående af indsamling og genanvendelse af gamle, udtjente cirkulationspumper. Projektet giver arbejde til medarbejdere med nedsat arbejdsevne hos Grundfos i Bjerringbro, hvor pumperne skilles ad til omsmeltning, og 90 procent af materialerne i de gamle pumper genanvendes.

Stor opbakning
Henrik Falck, salgschef for Grundfos Bygge og Anlæg, glæder sig over, at to af landets største grossister tager del i projektet:

”Energieffektivitet og hensyn til miljøet er vores fælles salgsargumenter, når det handler om nye produkter. Så er det godt at opleve, at vi også i fællesskab kan skabe argumenter, når det handler om den sidste del af produkternes livscyklus”, siger han. 

Læs også: Nyt indsamlingsprogram genbruger yoghurtlåg

Hos Brødrene Dahl var det i følge kategorichef Søren Eriksen en selvfølge, at virksomheden skulle deltage i projektet:

”Selvfølgelig skal vi være med. Det giver god mening i alle led i værdikæden. Med 52 butikker kan vi være med til at gøre det nemt for installatørerne at aflevere de gamle pumper i stedet for bare at smide dem ud", udtaler han. 

Også hos Sanistål melder Projektleder Jonas Pedersen om 100 procent opbakning til projektet:

”Vi må erkende, at hensynet til miljøet bliver vigtigere og vigtigere, og selv de små skridt kan være med til at gøre en forskel. Den forskel håber vi, at vores kunder vil bidrage til, siger Saniståls projektleder.

Bløde værdier tæller
Der er enighed om, at ingen af parterne kommer til at tjene en masse penge på recycling-projektet. Omkostningerne til håndtering, sortering og transport er store, så det er de mere bløde værdier, der er drivkraften.

Læs også: Gammelt arbejdstøj bliver til nye computertasker

Arbejdet med at skille de indsamlede pumper ad og sortere materialerne miljømæssigt korrekt sker i Grundfos Recycling-afdeling, hvor socialt udsatte personer og personer med nedsat arbejdsevne er ansat på særlige, fleksible vilkår. Grundfos har en målsætning om, at 5 procent af medarbejderstaben i virksomhedens danske selskaber samlet set skal omfatte personer ansat på særlige vilkår. 

Fra februar 2014 kan vvs-installatørerne aflevere udtjente cirkulationspumper i Saniståls og Brødrene Dahls afdelinger over hele landet.

- JDN

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld, som du tror?

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

09.09.2024CSR.dk

Skou Gruppens byggeledere får grønne kompetencer

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

05.09.2024CSR.dk

Tre tunge spillere vil sammen styrke ejendomssektorens grønne omstilling

04.09.2024CSR.dk

Pensionsselskaberne rykker på den grønne omstilling

02.09.2024Industriens Fond

Sponseret

Virksomheder bliver nødt til at forsøge at forudsige fremtiden

30.08.2024VIA University College

Sponseret

For få danskere har den indre bæredygtighed der er nødvendig for at nå klimamålene

30.08.2024CSR.dk

DI vil have biosolutions på finansloven

28.08.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Grøn andelskasse giver fridag til medarbejdere på bagkant af historisk halvårsregnskab

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

19.08.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gav

Dato

10.09.2024

Tid

09:00

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Klimaregnskab Miniserie: Scope 3 upstream

I denne miniserie stiller vi skarpt på klimaregnskab og Greenhouse Gas-Protokollen. Over tre webinarer får du indblik i de tre scopes: de direkte udledninger (scope 1), udledninger fra fx strøm og varme (scope 2), og de indirekte udledninger i værdikæden (scope 3), som er de ultimativt sværeste udledninger at afdække og reducere.

Dato

10.09.2024

Tid

13:00

Sted

Online via Zoom

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aros Konference, København

Beierholm
Kursus
Bæredygtighedskursus - grøn omstilling

Kurset er for dig, der gerne vil klædes på til at introducere bæredygtighed i din virksomhed, og komme i gang med arbejdet med grøn omstilling.

Dato

11.09.2024

Tid

09:00

Sted

Aarhus