Gratis CO2-beregner kobler SMV’er til global net zero-kampagne

Med FN i ryggen kan et nyt software hjælpe SMV’er til at måle CO2-udledninger og identificere ”udlednings-hotspots”, så arbejdet med reduktioner kan sættes videnbaseret i gang.

22.03.2022

CSR.dk

Kulstofberegneren ’Business Carbon Calculator’, der er udviklet med støtte fra Google.org, er netop blevet lanceret. Og gennem det FN-støttede SME Climate Hub er beregneren endda gratis at hente og bruge.

Hjælper med at vælge
Mindre leverandører spiller en afgørende rolle i at opfylde de globale klimamå, fordi de er grundstammen i store virksomheders værdikæder - som står for op til 90% af virksomhedernes samlede CO2-udledninger. 

Men mange små virksomheder har ikke ressourcerne til at måle og kontrollere deres udledning nøjagtigt. I en nylig undersøgelse fra SME Climate Hub svarede 63% af de adspurgte SMV’er, at de ikke følte, at de havde de rette færdigheder til at vælge den mest robuste klimaindsats.

Det har virksomheden Normative, sat alt ind på at lave om på, med udvikling og lancering af Business Carbon Calculator. 

"Vi er nødt til at handle nu. Klimaet venter ikke på, at vi er klar,” siger Kristian Rönn, CEO og medstifter af Normative – og tidligere klimaforsker ved Oxford University.

"Vi ønsker at udvikle mulighederne for måling af CO2-udledning og gøre det muligt for alle at opnå et Net Zero-mål. Dette nye værktøj er næste skridt mod at involvere værdikæder over hele verden, og vi kommer til at fortsætte med at udvikle vores teknologi til bedre at kunne hjælpe virksomheder med at gøre en indsats for klimaet”.

Det skal være let og brugervenligt

Om SME Climate Hub

  • SME Climate Hub er et initiativ fra We Mean Business Coalition, Exponential Roadmap Initiative, United Nations Race to Zero-kampagne og International Chamber of Commerce.
  • SME Climate Hub samarbejder med Normative og Net Zero-teamet på Oxford Universitet om at levere værktøjer og ressourcer der gør det muligt for SMV'er at arbejde med klimaområdet, sætte initiativer i gang og måle deres fremskridt i forhold til reduktion af CO2-udledninger.
  • SME Climate Hub giver SMV'er mulighed for at deltage i FN's Race to Zero-kampagne – en international kampagne, der samler en hidtil uset stor koalition af økonomiske aktører og 120 regeringer, der har forpligtet sig selv til at opnå Net Zero udledninger senest i 2050.

Værktøjet ’Business Carbon Calculator’ virker ved at virksomheder indtaster let tilgængelige data – såsom størrelsen af deres bygninger og forbruget af el, varme og brændstof ind i en gennemtænkt brugerflade. Resultatet fortæller, hvad virksomhedens CO2-profil er.

Med den profil som udgangspunkt byder værktøjet på forslag til handlinger, der kan igangsættes via en række værktøjer og initiativer på SME Climate Hub, som er et multistakeholder, FN-støttet initiativ med fokus på SMV’er.

"Små virksomheder har en betydelig mulighed for at opbygge et mere robust forretningsgrundlag gennem deres klimaindsatser," siger María Mendiluce, CEO for We Mean Business Coalition og stiftende partner af SME Climate Hub. "Det er altafgørende, at virksomheder i alle størrelser får de nødvendige værktøjer til at prioritere reduktion af CO2-udledning. Vi er stolte af, at SME Climate Hub kan hjælpe.”

12 ekstra folk finansieret af Google.org
Business Carbon Calculator er udviklet af Normative med støtte fra 12 medarbejdere, hvis tid var finansieret af et legat fra Google.org – techselskabets filantropiarm. Det betød at Normative gratis havde 12 kvalificerede fuldtidsmedarbejdere ud over deres egne i seks måneder.

"Virksomheder af alle størrelser erkender i stigende grad, at det er essentielt for virksomhedens succes at behandle vore planet respektfuldt. Men for små og mellemstore virksomheder kan det være udfordrende at identificere, hvor udledningerne kommer fra - og hvordan man kan reducere dem. Normatives arbejde med at løse dette med deres nye, gratis kulstofberegner, der er designet til SMV'er, er spændende - og vi er stolte af at arbejde sammen med dem," siger Matt Brittin, Præsident for Google EMEA-operations.

Læs mere om ‘Business Carbon Calculator’ her og book en demonstration af produktet her

- EHS

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

01.12.2023CSR.dk

Vigtig aftale lander på første COP28-dag

01.12.2023CSR.dk

Migrantarbejdere får det farligste arbejde på danske byggepladser

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Global Compact Network Denmark
Webinar
Information webinar on the Business & Human Rights Accelerator in Denmark

Join our webinar December 4th from 15.30-16.15 where we will unfold the Business & Human Rights Accelerator in Denmark.

Dato

04.12.2023

Tid

15:30

Sted

Online via Zoom

Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J