Grønne erfaringer i katalogform

Byer, kommuner og regioner i EU kan nu dele deres bedste grønne erfaringer via kataloget ”Benchmarks of Excellence catalogue”.

22.12.2009

CSR.dk

Klimapagten (Covenant of Mayors) danner basis for et frivilligt samarbejde mellem byer, kommuner og regioner i EU med det formål at reducere CO2-udslippet. For at understøtte de miljøvenlige aktiviteter kan man ifølge Klimapagten danne det som kaldes en støttestruktur (Supporting Structure). Klimapagtunderskrivere og støttestrukturer offentliggør nu deres bedste grønne erfaringer i et nyoprettet online katalog, kaldet ”Benchmarks of Excellence catalogue”. Ud over at give tilsagn om at reducere CO2-emissioner med mere end 20 procent i 2020, har parterne ligeledes forpligtet sig til at udveksle erfaringer med andre klimapagtunderskrivere, hvilket sker via ”Benchmarks of Excellence catalogue”. Hver klimapagtsunderskriver og deres støttestrukturer kan markedsføre op til tre energieffektive projekter, som de har realiseret i deres område og er særlig stolt af. Projekterne kan derefter kopieres af andre byer, kommuner eller regioner. I øjeblikket er 14 projekter vist i kataloget, der dækker stort set alle sektorer, der er berørt af pagten. Hidtil har 6 klimapagtbyer - Göteborg, Verona, Budapest, Dunkerque Grand Littoral, Motril og Middlesbrough - og 3 støttestrukturer - provinsen Granada, Stuttgart regionen og Energie-Cités - offentliggjort deres ”Benchmarks of Excellence”. Göteborg har eksempelvis offentliggjort, hvordan de er begyndt at behandle biogas, produceret på spildevand fra kloaksystemet, som transportbrændstof, mens den sydspanske kommune Motril har vist, hvordan de, i samarbejde med en privat virksomhed, har reduceret energiforbruget i deres offentlige belysningssystem med 45 procent ved at erstatte energikrævende lys med moderne energisparepærer.
-JR

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

02.05.2025CSR.dk

Politiske beslutninger årsag til langsom udbygning af vedvarende energi

02.05.2025CSR.dk

Klimaforandringerne rammer Danmark: I forreste række står boligejerne

30.04.2025Dagrofa aps

Sponseret

SPAR styrker lokal indsats for en renere natur – nu kan kunderne også være med

29.04.2025Nilfisk

Sponseret

Nilfisk forpligter sig til Net-Zero-mål inden 2040

28.04.2025BSR

Sponseret

Climate and Nature Integration 101: In Conversation with Helen Crowley

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Du får kommunikationsværktøjer, så du kan styrke din organisations bæredygtige profil. På den måde giver du din organisation en tydelig og troværdig stemme, der øger brandværdien og skaber en klar position over for kunder og samarbejdspartnere.

Dato

28.04.2025

Tid

10:00

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 Kbh. S

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

30.04.2025

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

Dakofa
Seminar
HYBRID-SEMINAR Hvordan knækker vi affaldskurven og øger genbrug? - de danske ambitioner og tiltag

Hvordan kan vi sikre, at vi ikke blot overholder EU’s krav, men også går forrest i udviklingen af en cirkulær økonomi? Hvordan kan danske virksomheder, organisationer og offentlige instanser samarbejde om at reducere affaldsproduktionen og fremme genbrug?

Dato

06.05.2025

Tid

12:30

Sted

Dakofa, Vesterbrogade 149, Bygning D, 4. sal, KBH V

Klimaklar
Gå-hjem-møde
Stå stærkere med din ESG-profil - Søg støtteprogrammer og udnyt VSME

Hør Kohberg fortælle om sine erfaringer med ESG-rapportering og mød tre støtteprogrammer, der kan hjælpe din virksomhed i gang med bæredygtighedsrapportering og grøn omstilling

Dato

06.05.2025

Tid

16:00

Sted

Folkehjem, Haderslevvej 7, 6200 Aabenraa

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Grundlæggende Kvalitetsledelse

Formålet med kurset er at give deltagerne et grundlæggende kendskab til kvalitetsledelsessystemer og kravene i ISO 9001 standarden.

Dato

07.05.2025

Sted

Odense

Bureau Veritas
Kursus
Grundlæggende miljølovgivning

Dette kursus om grundlæggende miljølovgivning giver dig, der arbejder med ledelsessystemer en indføring i lovgivning angående miljøbeskyttelse, som er relevant, når du for eksempel udfører audits i henhold til ISO 14001. Du får en indføring i centrale love, bekendtgørelser og vejledninger samt disses indbyrdes samspil – det hele tilsat praktiske eksempler

Dato

07.05.2025

Tid

08:30

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia