Grønne certificeringer er en god brandingstrategi

Virksomheders grønne certificeringer giver ikke kun bæredygtige bygninger. Det er også en god brandingstrategi, lyder det fra en ekspert.

Der er mange brandingpoint at hente i at få papir på at ens bygning er bæredygtig, siger Danish Green Building Council..

05.04.2016

CSR.dk

I 2017 rykker Nordea ind i sit nye domicil ved siden af DR Byen i Københavns Ørestad. Og med den nye bygning stræber Nordea efter at få platin i Leed-certificeringen, der kun gives til mest miljøvenlige og energirigtige bygninger, skriver finans.dk.

Læs også: Hotel certificeret for samfundsansvar

Og selvom rationalet bag det nye bæredygtige domicil er en økonomisk rentabel energioptimering, så kommer den grønne certificering også til at bone ud på en helt anden konto, lyder det fra projektdirektør i Cowi, Per Stabell Monby, der rådgiver virksomheder i bæredygtige certificeringer.

”Verden over er der blevet lavet flere undersøgelser blandt ejendomsinvestorer, hvor der spørges til, hvilken profit en bæredygtighedscertificering tilfører investeringen. Her er det kommet frem, at man får en højere leje som investor, man har en mindre liggetid, og når ejeren senere skal sælge bygningen videre, får man en bedre pris”, siger Per Stabell Monby til finans.dk.

God branding
Og så er de grønne certificeringer en god brandingstrategi:

”Hvis man har en certificering, er det langt nemmere at kommunikere ens bæredygtige CSR-politik. Hvis man via et anerkendt organ, som f.eks. Leed, er blevet ratet, er det meget let sammenligneligt, og det bliver ikke bare en påstand, at man er bæredygtig”, siger han til finans.dk.

Læs også: Singapore huser grønt hotel

Per Stabell Monby sidder i markedsføringsudvalget i Danish Green Building Council. Og her har den seneste medlemsundersøgelse vist, at medlemmerne i øget omfang stiler efter de bæredygtige certificeringer. Og den trend foregår ikke kun i Danmark. Ifølge ham vil den tyske bankindustri eksempelvis hverken købe nyt eller eksisterende, medmindre der foreligger en bæredygtig certificering.

”Man plejer at sige beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, men herefter kommer bæredygtighedscertificeringen”, siger han til finans.dk. 

-SSM

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025CSR.dk

Ny måling: Klimakrisen rasler ned på danskernes bekymringsliste

23.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

23.04.2025CSR.dk

Tilbagetog? Bilproducenter går efter alternativer til elbilen

23.04.2025CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

22.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er valgt som en af InstallatørGruppens foretrukne grossister

22.04.2025CSR.dk

Sol og vind står stærkest: Dansk superfond justerer kursen i det grønne investeringslandskab

22.04.2025Klimaklar

Sponseret

Mød os på LOOP Forum - og book 20 min gratis sparring med Klimaklar-rådgiver

18.04.2025CSR.dk

Mangfoldighed under pres: Danske erhvervsgiganter står fast

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle