Gladsaxe til kamp mod CO2
Gladsaxe Byråd er gået ind i kampen mod CO2 og har vedtaget en rammeplan for, hvordan kommunen skal arbejde med en reduktion af CO2-udledningen. Allerede nu sætter kommunen en række aktiviteter i gang.
Gladsaxe Byråd har netop vedtaget en rammeplan for at reducere udledningen af CO2 i kommunen. Ved udgangen af 2009 forventes en konkret handlingsplan med konkrete mål for CO2-udledningen, men allerede nu sætter kommunen gang i en række aktiviteter.
Kommunen udleder 23,5 tons
I 2007 udledte Gladsaxe Kommune som virksomhed godt 23,5 tons CO2. Langt størstedelen af den kommunale CO2-udledning, cirka 77 procent, stammer fra energiforbrug i kommunens bygninger. De resterende 23 procent er fra vand- og varmeforsyning, vejbelysning, drift og vedligeholdelse af grønne områder, samt transport i forbindelse med kommunale serviceydelser.
Borgere og virksomheder udleder mest
CO2-udledningen fra Gladsaxe Kommune som virksomhed udgør under 10 procent af den samlede CO2-udledning fra Gladsaxe Kommune som geografiske område. Derfor vil kommunen mobiliserer både borgere og virksomheder og boligselskaber i kampen mod CO2. Her vil den planlagte udbygning af fjernvarmeforsyningen bidrage væsentligt til at reducere udledningen.
I gang med det samme
Byrådet har tidligere besluttet, at der skal udarbejdes en konkret handlingsplan inden udgangen af 2009. Men da man gerne vil i gang med det samme, er der allerede i rammeplanen en række aktiviteter, som kommunen kan tage hul på med det samme. Blandt de aktiviteter, som kommunen omgående vil tage fat på, er at intensiverer indsatsen for at mobilisere borgere, virksomheder og boligselskaber i kommunen. Samtidig vil kommunen opfordrer de fælleskommunale selskaber til også at gøre en indsats.
Elbiler og kurveknækkeraftale
Der skal søges om tilskud til forsøg med elbiler, og kommunen vil forsøge at få en Kurveknækkeraftale med Elsparefonden. Samtidig skal Kommunale bygninger i nærheden af fjernvarme-nettet forberedes til fjernvarme.
For at sikre, at CO2-udledningen altid indgår i alle politiske overvejelser, skal det fremover være standard at indarbejde en konsekvensberegning af CO2-udledningen i relevante dagsordner og anlægssager til politisk behandling.
Ingen køb af kvoter
Endelig har Byrådet besluttet, at kommunen ikke vil benytte muligheden for at købe CO2-kvoter, fordi køb af kvoter ikke medfører en blivende reduktion af CO2.