Fra flaske til flaske: Nu skal alle Coca-Colas plastflasker være genanvendelige

Coca-Cola Danmark lancerer i 2022 Coca-Cola, Fanta og Sprite i 100 procent genanvendte plastflasker. Initiativet skal være et stort fremskridt i læskedrikgigantens ambition om klimaneutralitet i 2040.

Den grønne Sprite-flasker vil fremover blive byttet ud med en transparent variant, da plasten skal kunne genanvendes på tværs af brands. Foto: Coca-Cola Danmark. .

17.01.2022

CSR.dk

Hen over foråret og sommeren 2022 lancerer Coca-Cola Danmark endnu et initiativ, der skal bane vejen for en grønnere forretning. Virksomhedens brands Coca-Cola, Fanta og Sprite kommer nu på halv liters flasker af 100 procent genanvendt plast (rPET). I dag består de af 50 procent genanvendt plast.

Den ikoniske grønne Sprite-flaske bliver samtidig transparent, så de også kan blive til nye drikkeflasker. Farvet plast er nemlig ikke optimalt til produktion af nye rPET-flasker.

Lanceringen er endnu et skridt i koncernens bæredygtighedsstrategi World Without Waste, der omfatter en række globale mål på tre byggeklodser: design af bæredygtig emballage, indsamling og genbrug af emballage samt partnerskaber.

Læs også: Dansk genanvendelse skal op i gear

De globale mål er blandt andet, at al emballage skal være 100 procent genanvendelig i 2025, og minimum 50 procent af Coca-Cola flasker skal indeholde genanvendt materiale.

”Som den største læskedrikproducent i Danmark og i verden er Coca‑Cola sit ansvar bevidst, og vi har arbejdet målrettet igennem World Without Waste-strategien siden 2018. Vi ønsker at gå forrest i bestræbelserne på at finde mere bæredygtige emballageløsninger”, fortæller Annette Spanggaard, public affairs, kommunikations- og CSR-direktør hos Coca-Cola Danmark.

Ambitionen er et retursystem
Forudsætningen for målet er et slags retursystem, hvor produktion af nye og bæredygtige flasker skal mindske brugen af oprindelig plast og i stedet genanvendes fra brugte flasker, så nye flasker fremstilles af gamle.

Det skal desuden hjælpe på den øvrige returpraksis i Danmark, hvor 92 procent af alle pantflasker og -dåser indleveres.

”Der mangler ifølge Dansk Retursystem 8 procent emballage svarende til hele 125 millioner flasker og dåser. Det er kritisk at få dem retur for at opnå et cirkulært lukket system for drikkeflasker”, siger Annette Spanggaard og fortsætter:

”Vores strategi byder på flere emballagetyper end rPET-flasker for at få vores klimamål. Helt emballageløse systemer, plantebaseret plastmateriale der skal sikre, at rPET-flasker kan recirkuleres gentagne gange, genpåfyldelige flasker samt papirbaserede flasker er også en del af det fremtidige emballagemiks”.

Læs også: Kemikalie-indhold i brugte tekstiler kan hæmme genanvendelse

rPET er en efterspurgt vare
Det langsigtede mål kan dog vise sig som vanskeligt. rPET er nemlig et råmateriale, der findes i knappe mængder, fordi det også anvendes af andre brancher. Det er derfor vigtigt at vide, at enhver flaske, der ikke returneres i pantsystemet, er ubrugelig for drikkevareindustrien.

”For at sikre rPET-leverancerne er det essentielt, at de bliver i pantsystemet. Alle må tage ansvar -forbrugerne såvel som producenterne - for at lukke kredsløbet af vigtig og høj kvalitetsplast til fødevarer. Et cirkulært lukket system er ikke bare en vigtig byggesten i Coca-Colas bæredygtighedsstrategi - men en forudsætning”, siger CSR-direktøren.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

07.10.2024CSR.dk

Klimapåvirkningen af modulbyggeri kommer med i tilbud til bygherrer

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

07.10.2024Denteks A/S

Sponseret

Hoteller skal vælge tekstiler efter årstiden - måtter er eks. et praktisk og bæredygtigt valg

07.10.2024BSR

Sponseret

Is Your Company Ready for TNFD?

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

04.10.2024CSR.dk

Stor undersøgelse svarer på, hvordan vi renoverer klimavenligt

04.10.2024CSR.dk

EU planlægger at udskyde afskovnings-direktivet

04.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: CBAM

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager Online (INTL): Online certificate programme. Starting Oct. 2024

Turn your sustainability ambitions into value-adding actions! Get the latest knowledge and tools for integrating sustainability and responsibility into the heart of a company's strategy and organisation. Starting October 8.

Dato

08.10.2024

Tid

09:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Webinar | Social bæredygtighed og S’et i ESG

Måske har din virksomhed mødt krav om ESG-dokumentation fra større kunder eller jeres bank? Måske vil I gerne være på forkant? Hop med på dette webinar og få en konkurrencefordel.

Dato

10.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Certificeringer, rapportering og dokumentation

Lær at dokumentere og rapportere på dine bæredygtige tiltag, fx ESG-rapportering, ordninger og certificeringer, så det følger EU-taksonomi, EU-lovgivning og CSRD. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

10.10.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Mini MBA – Lederuddannelse

Aros Mini MBA er Danmarks mest ambitiøse Mini MBA – udviklet i tæt samarbejde med landets førende ledelsesekspert, professor Steen Hildebrandt. Lederuddannelsen indfører dig i de klassiske MBA-fag og giver dig samtidig det mest aktuelle inden for ledelse.

Dato

10.10.2024

Tid

08:00

Sted

Copenhagen Marriott Hotel