Folkekirkens Nødhjælp indgår klimaaftaler med erhvervslivet

Folkekirkens Nødhjælp skruer op for det bæredygtige arbejde og vil fremover indgå klimaaftaler med aktører i erhvervslivet. Målet er at sikre klimahjælp til verdens fattigste og samtidig kompensere danske virksomheder - og deres kunders - CO2-forbrug.

Klimaftalerne omfatter blandt andet plantningen af træer i Uganda..

18.06.2020

CSR.dk

Verdens klimaforandringer kalder på handling, og derfor lancerer Folkekirkens Nødhjælp et nyt klimasamarbejde med danske virksomheder og deres kunder.

”Vi skal som nødhjælpsorganisation hele tiden blive bedre til at tage hensyn til klimaforandringerne i vores måde at arbejde på – og vi skal engagere andre i at gøre det. Derfor inviterer vi danske virksomheder til at indgå konkrete klimaftaler med Folkekirkens Nødhjælp og dermed verdens fattigste”, siger Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen.

Læs også: Slagsmålet om regningen på klimaloven er i fuld gang

Klimaaftalerne kommer til at bygge på tre målsætninger; at reducere danskernes CO2-udslip ved at plante træer, opbygge klimarobuste samfund i udviklingslande og sikre akuthjælp, når klimakatastrofer rammer.

En af de virksomheder, der netop har indgået en klimaaftale med Folkekirkens Nødhjælp, er energiselskabet Natur-Energi. Med den nye aftale kan el-selskabet tilbyde kunderne et klimavenligt strømprodukt, Nødstrøm, der er 100 procent klima-kompenseret.

Klimaftalerne kommer til at fokusere på tre målsætninger. Illustration: Folkekirkens Nødhjælp..

"Vi ønsker at tage aktivt del i den grønne omstilling ved at sætte retning og gøre det let vores kunder at træffe bæredygtige valg. Gennem vores grønne elprodukter kan du alene ved dit valg af strøm være med til at øge andelen af vedvarende energi i elnettet og samtidig bidrage til en mere langsigtet grøn omstilling ved at plante skove i Uganda”, siger Jakob Bundgaard, administrerende direktør i NRGi, som står bag Natur-Energi.

Læs også: Danmark skal i front som grønt iværksætterland

Træplantningen i Uganda kompenserer for den CO2-udledning, der har været i forbindelse med produktionen af kundernes strømforbrug. Derudover betaler kunderne et fast månedligt bidrag, der går til langsigtet klimahjælp. Birgitte Qvist-Sørensen håber endvidere, at andre virksomheder lader sig inspirere af Natur-Energi.

”Vi kan ikke vente på, at verdens statsledere bliver færdige med at sætte handling bag den international klimaaftale fra Paris, der skal sikre klodens fremtid. Vi bliver nødt til at handle nu, og derfor vælger vi at tilbyde en løsning, der både indeholder klimahjælp og kompensation. Men det vil aldrig være nok i sig selv. Derfor er det vigtigt, at vi hver især udleder mindre CO2 og passer bedst muligt på klodens ressourcer”, siger hun.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle