Danske iværksættere ser kæmpe muligheder i FNs verdensmål

Den danske iværksætterscene har for alvor fået øjnene op for, hvordan FNs verdensmål har potentiale til at blive omdrejningspunktet for nye forretningsidéer og startups.

Trends tyder på, at FNs verdensmål i stigende grad danner grobund for en blomstring af dansk iværksætteri og bæredygtige forretninger..

10.02.2020

CSR.dk

I Danmarks iværksættermiljø, har en tendens i den seneste tid har taget fart. Flere og flere danske iværksættere tænker nemlig FN's 17 verdensmål ind som en aktiv del af virksomhedens produkter, forretningsmodeller og brand fra dag ét.

Flere eksperter og aktører i det danske erhvervsliv, herunder Dansk Industri og Dansk Erhverv, bakker op om, at der er en megatrend i gang, inden for spørgsmål som tidligere var forbeholdt NGO’er og såkaldte hippieprojekter.

Læs også: Direktører frygter også klimaforandringerne

På grund af verdensmålene er der åbnet helt nye områder og problematikker op som nye forretningsidéer og innovationsprojekter kan have løsningen på.

”Vi genkender tydeligt tendensen, hvor flere og flere virksomheder starter en forretning op ved at løse en eller anden udfordring nationalt eller internationalt. Det kommer der nogle virkelig interessante løsninger ud af, fordi det er blevet helt okay at tjene penge på at løse udfordringer. For ti år siden blev det set som noget, der var forbeholdt NGOer, særligt i udviklingslande”, siger Marie Gad, fagleder for strategi- og organisationsudvikling i Dansk Industri til Berlingske.

Iværksætterne kan tilmed spille en central rolle i implementeringen og eksekveringen af FNs verdensmål i fremtidigt dansk erhvervsliv.

Læs også: Danskerne stiller øgede krav om ansvarlighed i erhvervslivet

Det er ifølge Jasmina Pless, der er chef for iværksætteri i Dansk Erhverv, fordi nyopstartede bæredygtige forretninger kan fungere som frontløbere i retningen mod en grøn omstilling i erhvervslivet.

”De nye og mindre virksomheder har en helt anden mulighed for at tænke det ind fra begyndelsen i stedet for at skulle lave en stor kursændring. På den måde kan de også være med til at inspirere og motivere de større virksomheder ved at vise vejen”, siger hun til Berlingske

Også i Danske Banks afdeling med navnet Growth har man været vidne til et skifte. Afdelingen blev stiftet i 2015, fordi man ville arbejde med techvirksomheder med høj vækst. I 2017 skiftede afdelingens navn ændret til Growth and Impact, fordi der, som områdets chef Klavs Hjort fortæller til Berlingske, skete det, at aktører fra alle kanter af systemet begyndet at tale om verdensmål og samfundsansvar. Han fortæller yderligere, at trenden nu er, at profit og bæredygtighed går hånd i hånd og at det i fremtiden bliver et ufravigeligt krav at startups tænker impact ind i forretningen. 

- HCL

Genan A/S

Sponseret

Livscyklusanalyser: et afgørende værktøj i miljøpåvirkningsvurdering

The 0-Mission ApS

Sponseret

Bæredygtighed i Fokus: Esmark Feriehuse har fundet melodien

Mere fra...

01.12.2023CSR.dk

Klimaundersøgelse viser danskere i to fløje

01.12.2023CSR.dk

Global undersøgelse: Der er døvt - ikke koldt - på toppen

30.11.2023CSR.dk

Professor: Markedsføring kan få os til at spise insekter

30.11.2023CSR.dk

Fynsk virksomhed laver legepladser ud af fiskenet og gamle underbukser

29.11.2023CSR.dk

Hvad vil COP28 handle om?

29.11.2023CSR.dk

Klimakompasset udvides

29.11.2023CSR.dk

Analyse: Omstilling af arbejdsmaskiner fra diesel til el kan spare CO2 og menneskeliv

28.11.2023CSR.dk

Regeringen sender trecifret millionbeløb til landets erhvervsuddannelser

Jobmarked

Se alle

Miljømærkning Danmark

Kommunikationskonsulent med fokus på forbrugere og presse til Miljømærkning Danmark

Synes du, der er brug for at sætte tempoet op på den grønne omstilling, og vil du gerne bidrage? Kan du komme ud over rampen med at tilpasse sprog og budskaber til de mange forskellige forbrugermålgrupper og -kanaler? Og er du klar til at opsøge og servere gode historier til medierne? Så er det måske dig, vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

07.12.2023

Etisk Handel Danmark

Praktikant

Vil du være med til at sætte fart på den grønne og ansvarlige omstilling? Så er det nu vi søger praktikanter til forårssemesteret 2024.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.12.2023

Viegand Maagøe

Studentermedhjælper med interesse og kompetencer inden for livscyklusanalyser

Interesserer du dig for livscyklusanalyser (LCA) og andre miljøanalyser, og vil du gerne udbygge din viden om, hvordan de bruges i praksis? Så er det dig, vi leder efter! Viegand Maagøe søger en studerende, der er i gang med en relevant videregående uddannelse inden for Miljøteknologi eller lign., og som brænder for at arbejde med grøn omstilling, cirkulær økonomi, livscyklusanalyser og bæredygtighed.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

30.12.2023

Sustainable Business Solutions ApS

Student Sustainability Advisor

Brænder du for klima, ESG og bæredygtighed? Har du kompetencer indenfor kommunikation og digitale platforme? Så har du nu muligheden for at blive en del af holdet som Student Sustainability Advisor.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SUSTAINX ApS

Sæt et stort aftryk på den grønne omstilling som Senior ESG Advisor i SustainX

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

TotalEnergies Upstream Danmark A/S

Communications Advisor (maternity cover)

Do you want to play a part in the Energy transition? We are looking for a new colleague to help drive our communication, CSR, and employer branding activities in Denmark.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SustainBusiness

Praktikant med fokus på EU Lovgivning herunder CSRD og ESG søges til konsulenthuset SustainBusiness

Vi søger en praktikant som har lyst til at få hands-on erfaring og understøtte vores konsulenter med diverse projekter og analyser i relation til bæredygtighed og EU-lovgivning herunder udvikling i CSRD, ESRS og ESG.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Events

Se alle
Dansk Standard
Webinar
Sådan gør du din virksomhed mere modstandsdygtig

Verden forandrer sig i dag hurtigere og mere uforudsigeligt end nogensinde før, hvilket skaber øgede krav til virksomheders modstandsdygtighed.

Dato

05.12.2023

Tid

13:00

Sted

Webinar

Valified
Webinar
Webinar: Greenwashing - hvordan kommunikerer du om bæredygtighed

Kom til Valifieds gratis webinar med fokus på hvad du skal forholde dig til når du kommunikerer om bæredygtighed

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Online

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

06.12.2023

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Global Compact Network Denmark
Morgenmøde
Morgenmøde: Erhvervsstyrelsens nye Bæredygtighedsvejledning

Til dette morgenmøde for vores medlemmer har vi inviteret Erhvervsstyrelsen til at præsentere deres nye vejledning om bæredygtighed på Virksomhedsguiden.dk, som skal hjælpe virksomhederne med at finde rundt i eksisterende og kommende krav og regler,

Dato

06.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Konference
Temadag: Bæredygtighed i bestyrelsesarbejdet

Kom med på denne temadag og lær hvordan du styrker bestyrelsens kompetencer inden for bæredygtighed og grøn omstilling.

Dato

07.12.2023

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Forum for Bæredygtige Indkøb
Webinar
Gå-hjem-møde: Biodiversitet i indkøb

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til et gå-hjem-møde, som giver dig indsigt i, hvordan det er muligt at medtænke biodiversitet i indkøb og udbud.

Dato

07.12.2023

Tid

10:00

Sted

Online