Erhvervsstyrelsen støtter dansk power-to-x-projekt med trecifret millionbeløb

Et dansk projekt med Ørsted i spidsen har netop modtaget 600 millioner kroner i støtte til at udvikle nye power-to-x-projekter.

Projektet er delt op i faser og skal i første omgang producere brint til lastbiler og elektrofuels til skibsfarten. Arkivfoto..

19.12.2022

CSR.dk

Danmark store potentiale indenfor power-to-x-teknologi kan bidrage til europæisk energiuafhængighed og bekæmpelse af klimaforandringerne.

Det er grundlæggende ambitionen i det danske projekt ”Green Fuels for Denmark”, som Ørsted står i spidsen for og som skal realiseres i samarbejde med Mærsk, DSV, DFDS, SAS og Københavns Lufthavne.

Og med en hjælpende hånd fra Erhvervsstyrelsen på 600 millioner kroner, kommer parterne et skridt tættere på at realisere projektets ambitioner, skriver Børsen.

Læs også: International alliance vil udfase fossile lastbiler fra 2035

”Vi er meget glade for støtten fra den danske regering til Green Fuels for Denmark-projektet, og vi vil gerne rose Danmark for at gå forrest i kampen mod klimaforandringerne – også i de sektorer, hvor det er vanskeligt at nedbringe CO2-udledningen,” fortæller Anders Nordstrøm, der er driftsdirektør hos Ørsteds power-to-x-forretning, i en pressemeddelelse.

Power-to-x-projektet er delt op i en række faser, og her skal støtten realisere de første to. Det går blandt andet ud på at producere grøn brint til lastbiler og nok e-metanol til skibe og færger.

Partnerne planlægger også at påbegynde produktionen af syntetisk flybrændstof. Teknologien kan nemlig få stor betydning for flybranchen, mener Christian Poulsen, COO i Københavns Lufthavne.

Læs også: EU vil sælge CO2-kvoter til finansiering af grøn energi

”Power-to-x har stor betydning for den grønne omstilling af luftfarten. Det er helt afgørende at vi får sat gang i udviklingen og produktionen af Ptx. Med de nødvendige rammebetingelser kan den danske IPCEI-støtte være med til at sikre Green Fuels for Denmark og vise vejen frem mod en mere bæredygtig luftfart,” oplyser han i pressemeddelelsen.

Erhvervsstyrelsen har tildelt flagskibsprojektet de 600 millioner kroner som en del af Danmarks deltagelse i det europæiske IPCEI-program, som står for ”important project of common european interest.”

Programmet har til formål at oprette eller udbygge brintindustrien i EU.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Bliv klogere på forbrugeradfærd og grøn kommunikation

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

04.10.2024CSR.dk

Sådan ser kønsfordelingerne ud i toppen af den offentlige sektor

04.10.2024CSR.dk

EU planlægger at udskyde afskovnings-direktivet

04.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: CBAM

04.10.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia har forpligtet sig til Science Based Target Initiative

02.10.2024CSR.dk

50 mio. kr. skal ruste SMV’er til at dokumentere bæredygtighed

02.10.2024CSR.dk

Elbilers dråbe i det danske bilhav vokser igen

01.10.2024CSR.dk

Grønne kompetencer: Efterspørgslen stiger i hele verden

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aalborg Kommune
Event
Aalborg 2024 - Vores Byer. Vores ansvar

1. til 3. oktober 2024 er Aalborg Kommune vært for den 10. europæiske konference for bæredygtige byer og lokalsamfund. Konferencen er i Aalborg Kongres & Kultur Center, mens Kildeparken bliver fyldt med grønne aktiviteter for alle interesserede.

Dato

01.10.2024

Tid

10:00

Sted

Aalborg

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighedskommunikation & brand management

Lær at kommunikere alle jeres fremragende bæredygtige tiltag og styrke jeres bæredygtige brand – og undgå samtidig at falde i fælderne ‘greenwashing’ og ‘greenhushing’!

Dato

07.10.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 7. oktober: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

07.10.2024

Tid

12:15

Sted

Online