Eftertragtet klimaværktøj snart klar som prototype

Efter en længere periode med udvikling, ser det nu ud til, at Landbrug og Fødevarer i samarbejde med Økologisk Landsforening snart står klar med en prototype af et klimaværktøj, der skal hjælpe landets landmænd med at beregne klimaaftryk.

Værktøjet skal hjælpe landmanden med at praktisere de nødvendige klimatiltag. Arkivfoto..

31.08.2021

CSR.dk

Landbruget vil gerne levere klimareduktioner. Det er der både behov for og mulighed for. Men præcis hvor kan der sættes ind på den enkelte gård, og hvad er det rigtige at gøre? De spørgsmål er der ikke entydige eller generiske svar på, for ikke to landbrugsbedrifter ligner hinanden.

Derfor er landbruget i gang med at udvikle et klima-beregningsværktøj målrettet gården, og Landbrug og Fødevarer, der sammen med Økologisk Landsforening står bag værktøjet, har for nylig givet landmænd og landbrugsrådgivere en status for udviklingen.

Læs også: Nyt pyrolyseanlæg viser vejen mod færre udledninger for landbruget

Det nye klimaværktøj er nemlig ved at være færdigt som prototype, mens den endelige udgave forventes at være færdig i slutningen af 2021.

”Prototypen er en milepæl, og med den er vi nået det første skridt på vejen mod et egentligt værktøj til gården. Klimaværktøjet er et skridt på vejen i landbrugets arbejde med at yde sit bidrag til et lavere klimaaftryk, og nå de klima- og bæredygtighedsmål, som erhvervet selv har sat og som er sat på både nationalt og globalt plan”, siger Hans Roust Thysen, klimachef i Seges, og ansvarlig for udviklingen af værktøjet.

Skal motivere og konkretisere
Værktøjet kommer til at tage højde for den enkelte gårds specifikke produktion og data, i så høj grad som det er muligt. Det skal motivere og guide landmanden til at sætte ind dér, hvor det kan gøre den største forskel. Det kunne for eksempel være på områder som dyrenes foder eller de drivhusgasser, som bliver udledt fra jorden. 

”I målet mod at kunne reducere den samlede udledning fra det danske landbrug er det helt afgørende, at der findes et værktøj, som kan beregne klimaaftrykket på bedriftsniveau baseret på det samme metodegrundlag for alle landbrugets driftsgrene og produktionstyper. Det kan vi med prototypen”, siger Julie Cherono Schmidt Henriksen, projektleder hos Økologisk Landsforening, og fortsætter:

Læs også: Biodiversitet kan være nøglen til et klimarobust landbrug

”Derudover kan værktøjet beregne effekten af klimatiltag, så den enkelte landmand kender effekten af én eller flere indsatser, før han sætter dem i gang. Det øger indsigten og motivationen hos den enkelte landmand og sikrer dermed handling”.

Hvis der bygges ovenpå modellen, forventer samarbejdspartnerne, at en version kan stå klar primo 2022.

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

18.07.2024CSR.dk

EU's Taksonomi kan skubbe branchen i en mere bæredygtig retning

16.07.2024CSR.dk

EU-lovkrav giver dyrere flybilletter

15.07.2024Schneider Electric

Sponseret

Alliance mellem Schneider Electric og Eltel skal løse kapacitetsproblemer på elnettet

10.07.2024Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Bæredygtighed på byggepladsen

Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum

10.07.2024CSR.dk

09.07.2024CSR.dk

Danske Bank giver rådgivning om klimasikring til boliger

09.07.2024CSR.dk

Eksperter: Lejebaseret model kan accelerere grøn it-håndtering i alle virksomheder

08.07.2024BSR

Sponseret

Climate Scenario Analysis: It’s about More than CSRD Compliance

Jobmarked

Se alle

Visma e-conomic A/S

Sustainability Manager

Har du erfaring med ESG, og vil du gøre en forskel i en virksomhed i rivende udvikling? Så er det måske dig, vi leder efter.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Roblon A/S

ESG-koordinator

Brænder du for at arbejde med bæredygtighed? Få et spændende job som ESG-koordinator hos Roblon A/S og bliv fagligt ansvarlig for ESG-rapportering i en international virksomhed i vækst

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

29.08.2024

Beierholm

ESG-Seniorkonsulent til Beierholm Bæredygtighed

Til vores nyopstartede afdeling for Bæredygtighed søger vi erfarne konsulenter, der kan være med til at sætte deres præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hofor

Seniorprojektleder og talsperson for regn- og spildevandsprojekter i Hovedstadsområdet

Vil du være med til at klimasikre hovedstadsområdet og kommunikere de udfordringer, vi oplever som spildevandsforsyning? Så har du mulighed for at blive en del af holdet i Spildevand Plan HOFOR.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

22.07.2024

Andel

Sustainability Supply Chain Specialist – Skab en bæredygtig fremtid i vores indkøbsafdeling!

Vil du være med til at prioritere grønne indkøb og arbejde med ansvarlig leverandørstyring? Vær med til at sætte dit præg på bæredygtighedsrejsen i vores indkøb og leverandørkæde. Vi er en ny funktion i indkøbsafdelingen, det betyder at dit ansvarsområde og dine opgaver løbende tilføres og tilpasses, i forhold til din og forretningens udvikling.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

14.07.2024

SUSTAINX ApS

Vil du være med på et stærkt ESG-Hold? 🌱

Som Senior ESG Advisor hos SustainX bliver du en aktiv del af den grønne omstilling, og sammen leverer vi ESG løsninger, der omfatter alt fra strategi til direkte projektudførelse.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Anlægsgartner Gottlieb A/S privathave afdelingen søger formand

Anlægsgartner Gottlieb Søger formand til udførsel af anlægsopgaver

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beierholm

Senior Manager til erklæringsafgivelse på bæredygtighedsområdet

Til vores nystartede afdeling for erklæringsafgivelse på bæredygtighedsrapporteringer søger vi en Senior Manager, der kan være med til at sætte sit præg på afdelingen fra dag ét!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Klimakampen ApS
Workshop
Klimakampen - Marts 2024

Er du kontorets klimahelt? Saml dit hold og dyst mod dine kollegaer i at udføre klimavenlige handlinger i 4 uger. Tilmeld jer Klimakampen nu!

Dato

04.03.2024

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - København

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

25.06.2024

Tid

09:00

Sted

IDA Conference, Kalvebod Brygge 31-33, 1530 København V

SUSTAINX ApS
Webinar
Webinar: Spørgetime om ESG

- Med CEO og Partner i SustainX, Line Amtorp

Dato

26.06.2024

Tid

11:00

Sted

Online

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Dato

02.07.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Åben tilmelding: ESG Sommerskole

Få viden og værktøjer til at forbedre din virksomheds bæredygtige forretningsindsats med sommersmagsprøver fra den praktiske Sustainable Business Change Manager uddannelse.

Dato

07.07.2024

Tid

09:00

Sted

Online

2030 Builders
Møde
Sustainability Engagement Consultative call

Participate in an open discussion hosted by Mia Negru, co-founder of 2030 Builders. Engage in a dynamic dialogue focusing on the unique challenges and best practices in sustainability engagement. This session aims to foster a collaborative environment where you can exchange insights with fellow professionals, explore innovative solutions, and learn how to leverage technology to enhance human interactions within your company.

Dato

02.08.2024

Tid

12:00

Sted

Google Meet